Citytrip Boedapest #2: Dwalen door Boeda

Citytrip Boedapest #2: Dwalen door Boeda

Afgelopen weekend kwam ik voor de allereerste keer in Hongarije voor een citytrip Boedapest. Een prachtige stad, waar jullie in mijn vorige blog al konden lezen (klik hier voor de link). In deze blog deel 2 van mijn reisverslag.

Gellèrtbad

Na een lekkere (snoep)lunch liepen we over een brug naar het de Boeda kant van Boedapest (de stad bestaat uit 2 delen, heel logisch: Boeda en Pest). Het was harder gaan waaien en heel koud geworden, geen foute combi met regen. Paraplu’s hadden er ook niet veel zin in, dus we besloten om te gaan badderen in het Gellértbad. In Boedapest zijn namelijk vele badhuizen (meer dan 100), waar de lokale bevolking graag hun vrije tijd besteed. Het Gellértbad schijnt een van de mooiste baden te zijn, dus dat moesten we zien. Op de hal na heb ik er geen foto’s gemaakt (dat vond ik niet zo gepast), dus ik heb nog een stockfoto gezocht om jullie toch idee te geven.

Langs de Donau

Na 2 uur badderen (thermale baden van 36 tot 40 graden, zalig) waren we weer helemaal ontspannen en opgewarmd, dus tijd om naar buiten te gaan! Grootse plannen om de Citadella (hoogste punt van Boedapest) te beklimmen vielen letterlijk in het water, het bleef maar regenen. Via de Donau zijn we richting het noorden gelopen, waar we spontaan langs een standbeeld van Erzsébet. Wie? Nou dat is de Hongaarse naam van Sissi, die we natuurlijk allemaal kennen van de zoete films. Ze is een tijd koningin geweest van Hongarije.

citytrip Boedapest

Toen we verder liepen langs het parlement begon het alweer te schemeren, wat een prachtig plaatje opleverde.

citytrip Boedapest

Hongaars eten en drinken

In Pest aangekomen, vonden we een superfijne wijnbar (daar zijn er heel veel van in Boedapest) waar we een heel lekker glas forralt bor dronken. Dat is een soort glühwein, maar dan zonder de heftige kruiden. Het was meer een soort van warme sangria, heerlijk!

citytrip Boedapest

Helemaal opgewarmd gingen we verder met onze wandeling, op zoek naar een echte Hongaarse maaltijd. Als je er toch bent moet je toch iets van de lokale cuisine proberen? We vonden voor een leuke prijs een driegangenmaaltijd, waar ik koos voor goulashsoep, noodles met champignons en kaaskroketjes. Niet de beste keus, het was een en al aardappel en zetmeel, haha!

citytrip Boedapest

Om bij te komen besloten we om nog 1 drankje te doen in een ruïnebar. Een erg populair concept in Boedapest, leegstaande panden worden hier omgetoverd tot kroeg of club. Leuk om een keer van binnen te zien, maar geloof niet dat het helemaal onze scène was, er werd namelijk keiharde hardrockmuziek (richting metal) gedraaid.

citytrip Boedapest

Toen waren onze benen wel op, 15 kilometer lopen in de regen is niet heel leuk ;) Na een lekkere Netflixfilm in onze fijne Airbnb zijn we dan ook redelijk op tijd ons bed in gedoken.

Mooie uitzichten

Toen we zondag wakker werden scheen de zon! Superblij waren we, dus na een snel ontbijt zijn we langs de Opera (mooi gebouw), via de kettingbrug naar Boeda gelopen.

citytrip Boedapest

Hier klommen we via veel trappen richting de Matthiaskerk (met felgekleurde daken) en het Vissersbastion (prachtige uitzichten over de stad). Heel veel mooie foto’s gemaakt op deze plek.

Citytrip Boedapest
Citytrip Boedapest
Citytrip Boedapest

Na al dat geklim en gefotografeer was het tijd voor iets lekkers, dus aten we een taartje bij Ruszwurm Cukrászda (een banketbakker uit 1827). Smullen!

Citytrip Boedapest

Ook zijn we nog even langs het paleis gelopen, prachtige beelden, en ook ook vanaf hier een waanzinnig uitzicht op de Donau en Boedapest.

Citytrip Boedapest
Citytrip Boedapest

Afsluiten met iets lekkers

Toen was het tijd om naar onze Airbnb te gaan en onze spullen te pakken. Maar niet voordat we nog 1 Hongaarse lekkernij zouden proeven: kürtõs kalács. Dit is een soort deegrol die ze boven het vuur hangen en vervolgens in suiker, chocola of iets anders zoets dopen. Superlekker! En fijne afsluiting van dit leuke weekend.

Citytrip Boedapest

De reis naar de luchthaven verliep voorspoedig en voordat we het wisten zaten we weer in het vliegtuig naar Amsterdam (m’n handbagage mocht deze keer gelukkig wel mee de cabine in). Boedapest is echt een hele leuke stad voor een stedentrip, zoveel te zien en te doen! Twee nachten was alleen wel net iets te kort, we hebben toch niet alles kunnen zien wat we wilden zien (die hele dag regen hielp ook niet echt), dus ik denk dat ik nog wel een keer terug wil komen in Boedapest :)

Meer reisverslagen lezen van toffe stedentrips in Europa?

Lees dan ook een van deze reisverslagen:
5 leuke dingen om te doen in Wenen
In Business Class naar Praag
Reisverslag: Weekendje Parijs

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties