De start van een geweldige roadtrip! _ Zuidwest Amerika reisverslag deel 1

Jaaroverzicht: mijn reizen in 2016

2016 was een prachtig reisjaar! Ik was in totaal 51 dagen onderweg en ik bezocht maar liefst 7 verschillende landen. Dit is een overzicht van mijn reizen in 2016.

Reizen in 2016

Ik maakte maar liefst acht verschillende reizen in 2016, van een korte stedentrip tot een lange roadtrip van meerdere weken. Dit waren mijn reizen in 2016.

Januari: Zandvoort

Mijn eerste trip in 2016 is een weekendje weg in eigen land. Met mijn zusje ga ik in januari naar Zandvoort en Haarlem. We gaan lekker uit eten, zien heel veel herten in de Amsterdamse Waterleidingduinen, maken lange strandwandelingen en tot slot krijg ik een leuke verrassing. Nieuwsgierig? Lees hier het reisverslag.

Strandwandeling in Zandvoort

Maart: citytrip Parijs

In april is het weer tijd de jaarlijkse citytrip met mijn moeder tijdens Pasen. Voor de vierde keer staat Parijs op een planning, een van onze favoriete steden. Ondanks het feit dat we er al zo vaak zijn geweest, bezoeken we vooral buurten die we niet kennen. De reisverslagen van dit weekend kun je vinden op deze pagina.

Mei: Gent & Brugge

In mei ga ik voor het eerst op solotrip. Ik reis met de trein naar België om Gent en Brugge te ontdekken. Het was ontzettend mooi weer, dus ik geniet volop van deze prachtige oude steden. Op deze pagina kun je mijn reisverslagen vinden.

Voor het eerst in Brugge

Juni: Glastonbury Festival

In juni stap ik voor het eerst in 2016 een vliegtuig in, op naar Engeland! Voor de tweede keer ga ik naar een van de grootste (en gaafste) festivals in Europa: Glastonbury. Het is qua weersomstandigheden een van de heftigste edities ooit, ik ploeter vijf dagen lang door de modder. Maar het is weer ontzettend gaaf, , het is reuzegezellig en ik zie veel toffe shows. In deze blogs kun je daar meer over lezen.

Bij het Glastonbury sign

Juli: Roadtrip door het Zuidwesten van Amerika

In juli is het zo ver, het is tijd voor de reis waar ik het langste naar heb uitgekeken: een roadtrip door het Zuidwesten van Amerika. Een droomreis die al sinds mijn tiende bovenaan mijn bucket list staat en ik ben al sinds oktober 2015 bezig met boeken en plannen. (had de tickets al in oktober geboekt) was die ik in juli maakte.

Samen met Jess rij ik in 3,5 week door Arizona, Utah, Nevada en Californië, waar we fantastische nationale parken bezoeken en genieten van de grote (gekke) steden. Tijdens de reis hou ik bijna dagelijks een reisverslag bij, welke je op deze pagina kunt lezen.

September: voor het eerst all inclusive

Aangezien mijn reizen in juni en juli nogal actief waren, ben ik in september wel toe aan een rustmomentje. Volledig tegen mijn eigen principes in, boek ik een all inclusive vakantie naar Turkije. Ik vond dat ik dat toch maar een keer moest proberen.

Henry gaat gezellig met me mee (hij is nog steeds moe van de modder op Glastonbury) en we genieten volop van het lekkere eten en lezen tig boeken bij het (ijskoude) zwembad. Hoogtepunt is een tripje naar de ruïnes van Efeze, wat is dat geweldig mooi! Meer lezen? Dat kan op deze pagina.

Theater in Efeze

November: citytrip naar Boedapest

In november ga ik samen met Janneke in het kader van onze vijftienjarige vriendschap naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ik ben nog nooit eerder in Hongarije geweest, dus ik kan weer een land openkrassen op mijn wereldkaart.

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van Boedapest kan verwachten, maar de stad is verrassend mooi! De reisverslagen van deze citytrip kun je vinden op deze pagina.

Reisverslag weekendje Boedapest deel 2

December: citytrip naar Praag

In de laatste dagen van het 2016 maak ik nog een citytrip: ik ga in mijn eentje naar Praag. De heenreis verloopt hilarisch en stad is prachtig met alle lichtjes en kerstmarkten. Op deze pagina kun je mijn reisverslagen lezen.

Praag is een mooie afsluiter van mijn reizen in 2016. Op naar 2017!

Meer toffe reisverslagen!

Jaarlijks maak ik meerdere toffe reizen en van deze reizen hou ik meestal een reisverslag bij. Op deze pagina vind je een overzicht van al mijn reisverslagen.

Daarnaast heb ik een aantal jaar een overzicht bijgehouden van al mijn reizen. Check bijvoorbeeld ook:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties