Pasen in Parijs - Montmartre en Musee Picasso - reisverslag

Pasen in Parijs: Montmartre en Musée Picasso | Reisverslag

Regelmatig vier ik samen met mijn moeder Pasen in Parijs, zo ook dit jaar! We ontdekken nieuwe plekken zoals Musée Picasso en genieten van mooie uitzichten.

Voor de vierde keer met Pasen in Parijs!

Dit jaar vieren mijn moeder en ik voor de vierde keer Pasen in Parijs. Een week geleden waren er aanslagen in Brussel en daardoor twijfelen we wel even of we nog wel gaan of niet. Is het wel veilig? We besluiten toch te gaan en stappen op de Thalys naar Parijs. Het valt ons op dat er op de Nederlandse stations meer politie rondloopt dan anders, dat blijft toch een beetje gek.. De eerste anderhalf uur van de reis verloopt voorspoedig en voor we het weten zijn we in Brussel.

Hier blijven we lange tijd stilstaan en je merkt dat iedereen in de trein wat onrustig wordt. Ergens hadden ook wel een beetje verwacht dat we vertraging op zouden lopen in Brussel. Maar uiteindelijk heef het niets te maken met de aanslag in Brussel, de oorzaak blijkt de oorzaak in Parijs te liggen.

De controles op station Paris Nord zo momenteel zo streng, dat alle treinen vertraging oplopen. Op Paris Nord loopt dan ook erg veel politie rond. Iedereen moet zich legitimeren en ook is er een bagagescan. Heel anders dan drie jaar geleden, toen je gewoon het station nog gewoon uit kon lopen.

Ons hotel ligt op ongeveer een kwartiertje lopen van het station. Onderweg zien we al veel mooie gebouwen met Franse balkons en wandelen we langs een prachtige kerk (Paroisse Saint-Vincent-de-Paul). Wat is het fijn om weer in Parijs te zijn!

We slapen deze keer in Hôtel Diva Opera, een prima hotel in het negende arrondissement, tussen de Montmartre en de Seine. We kregen zelfs een kleine upgrade, een kamer met een groot balkon. Helaas is het te koud om op het balkon te zitten (al is het wel ietsje warmer dan in Nederland), maar een beetje uitzicht is altijd mooi meegenomen!

Montmartre

Als we onze koffers hebben gedropt in het hotel, besluiten we om lekker te gaan wandelen. We dwalen wat rond en komen terecht in Montmartre, onze favoriete wijk in Parijs. Hier trakteren we onszelf op een wijntje (het is happy hour!) met uitzicht op de Sacre Coeur. We klimmen nog even de heuvel op en zien de zon zakken over de stad, een prachtig gezicht!

Weten nog een hapje vlakbij ons hotel, bij Mamie Burger. Het restaurant zit stampvol en ik geloof niet dat ik ooit zo’n lekkere hamburger heb gegeten. Zeker een aanrader als je in Parijs bent (en ook zeer betaalbaar).

De Marais: Musée Picasso

Zaterdagochtend lopen we naar de Marais om een bezoek te brengen aan het Musée Picasso. Het is nog niet zo lang open, maar wat mij betreft is dit een van de mooiste musea in Parijs. Naast een aantal tekeningen zijn hier vooral veel sculpturen van Picasso te vinden. Ook het gebouw is een plaatje om te zien, de combinatie van de moderne kunstwerken van Picasso en het oude gebouw is heel bijzonder.

Na deze culturele uitspatting lopen we via Île de La Cité (met de Notre-Dame) naar de andere kant van de Seine, waar we in de wijk Saint-Germain-des-Près heerlijk lunchen (met drie gangen).

Notre Dame in Parijs

We hebben al aardig wat kilometers afgelegd vandaag en onze voeten beginnen aardig te protesteren. We besluiten om ‘even’ terug te lopen naar het hotel voor een korte break. Even duurt altijd wat langer in Parijs, dus onderweg genieten we we van het mooie park bij het Louvre, de tuinen van Palais Royal en Galerie Vivienne Mooie plekken en je moet hier zeker even doorheen lopen als je in Parijs bent.

Galeries Lafayette

Na een korte pauze brengen we nog een kort bezoek aan warenhuis Galeries Lafayette. Niet om te shoppen, maar om vanaf het dakterras het mooie uitzicht over de stad te bekijken. Daarnaast is ook de binnenkant van Galeries Lafayette prachtig om te zien, met de enorme kleurrijke koepel in het midden.

We sluiten de avond af met heerlijke (en zeer betaalbare) sushi in de buurt van ons hotel, bij Sushi House 9ème. Erg vriendelijke bediening ook, dus ben je in Parijs en hou je van sushi, dan is dit een prima plek om te gaan eten.

Morgen gaan we waarschijnlijk op ontdekkingstocht in de buurt van Canal Saint-Martin, Parc des Buttes Chaumont en Père Lachaise. Wordt vervolgd!

Lees nu het volgende reisverslag: Pasen in Parijs: Père-Lachaise en veel mooie parken

Voor onze stedentrip tijdens Pasen in Parijs maken we gebruik van deze reisgidsen:

Capitool reisgidsen: top 10 Parijs

Time to momo – Parijs

Meer reisverslagen lezen?

2016 is een ontzettend leuk reisjaar en ik maak veel toffe trips. Lees ook deze reisverslagen:


Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties