• Menu
 • Menu
Eten in El Nido

Waar kun je lekker eten in El Nido? | De Filipijnen

Het dorpje El Nido op het eiland Palawan is een van de meest populaire plekken om te bezoeken in de Filipijnen. Het staat bekend om de prachtige Bacuit Archipel, maar helaas ook vanwege de vele gevallen van voedselvergiftiging. Gelukkig zijn er toch een aantal plekken waar je lekker kunt eten in El Nido en niet meteen ziek wordt. In deze blog een overzicht.

This article is also available in English

Big Mama’s

Restaurant Big Mama’s vind je op het strand, langs de Calle Hama. Het is een beetje verstopt achter Habibi (Shisha café), maar via een poortje kom je er wel. Het is geen fancy restaurant, maar de Filipijnse specialiteiten zijn hier heerlijk (vooral de sisig en de adobo zijn erg goed). De locatie is fijn op het strand, en het eten is niet duur.

Lucky Afola

Eten in El Nido - Lucky Afola
Heb je geen zin in Filipijnse specialiteiten? Dan is Lucky Afola (schuin tegenover Big Mama’s) echt een aanrader. Het is fijne plek om te eten, met een mooie inrichting. Je kunt hier vooral burgers en burritos krijgen, beide van goede kwaliteit. De prijzen liggen wel wat hoger dan bij de Filipijnse restaurants, maar het eten is nog steeds goed te betalen.

Maa’s Grill

Een fijne plek voor een goedkope Filipijnse maaltijd is Maa’s Grill, aan de westkant van de Calle Hama. Ze grillen vlees en vis voor je neus op de stoep, en het smaakt erg lekker! Het is verder een hele basic tent, maar als je gewoon even snel iets en goedkoop wilt eten, dan is dit de place to be.

Artcafe

Artcafe is onder toeristen een van de meest populaire restaurants in El Nido. Je kunt hier echt geweldig lekker eten (ontbijt, lunch, diner) en ook de cocktails zijn hier erg goed. Het is een fijne plek om even te zitten. Ruim opgezet, mooie meubels en een heel groot terras op de eerste etage. Dit is ook een van de weinige plekken waar het veilig is om fruit en salades kunt bestellen. Het is wel meteen de duurste plek om te eten en drinken in El Nido, dus ik zou hier niet elke dag naar toe gaan als je je aan een budget moet houden.

Angel Wish

Eten in El Nido - Angel Wish
Mijn absolute favoriet: Angel Wish. Ik was wat sceptisch toen ik hier voor het eerst binnenstapte, het is nogal donker. Maar helemaal achterin heb je een lange tafel met uitzicht op zee (je hangt ook boven het water) en de prachtige rotsen van El Nido. Ik kon hier echt uren zitten en genieten van het uitzicht. Qua eten is het vooral een aanrader voor visliefhebbers, deze wordt iedere dag vers gebracht en je kunt ter plekke aanwijzen wat je wilt hebben. Aanrader!

Plattegrond

Voedselvergiftiging?

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al schreef, staat El Nido erg bekend vanwege de vele gevallen van voedselvergiftiging. Het water in dit deel van de Filipijnen is erg slecht van kwaliteit, dus probeer dan ook zoveel mogelijk te voorkomen dat je hiermee in aanraking komt. Een paar praktische tips:
– Drink geen cocktails of drankjes met ijsklontjes, deze worden namelijk vaak gemaakt water uit de kraan. Bestel bij voorkeur drankjes uit flesjes of blikjes.
– Neem altijd een flesje mineraalwater mee
– Eet geen koude (fruit)salades. Hoe lekker het ook is, de kans is groot dat het fruit of de groente is gewassen met water uit de kraan.
– Voel je je toch niet helemaal lekker? Drink een glaasje cola, dit helpt tegen de misselijkheid.

Meer lezen over de Filipijnen?

Lees dan ook deze artikelen:
Route Filipijnen: 2 weken Palawan
Review: Spin Designer Hostel (El Nido, Filipijnen)
Hoe & wat: Reistips Filipijnen
Wat te doen in El Nido

Vond je dit een leuk artikel? Deel 'm via onderstaande knoppen.
 •  
 •  
 •  
 • 23
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  23
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties