Citytrip Gent - reisverslag

Reisverslag Citytrip Gent

Ik reis voor een weekend naar België en combineer Gent en Brugge in een stedentrip. Dit is het reisverslag van de citytrip Gent.

Solotrip naar Gent en Brugge

“Wat!? Ben jij nog nooit in Gent en Brugge geweest?” is de reactie van een aantal mensen toen ik vertelde over mijn plannen om deze steden aan te bezoeken. Nee dus. Ik ben tig keer in Antwerpen en Brussel geweest en ook nog een keer naar Leuven, maar tot nu toe heb ik Gent en Brugge nog nooit bezocht. Tijd voor verandering, want deze steden behoren tot de mooiste plekken in België! Op een zonnige donderdag stap ik in Amsterdam de trein in voor een citytrip Gent en Brugge.

Eerste kennismaking met Gent

Ik stap uit op station Gent st. Pieters (let op: dit station is alleen handig als je ook naar Brugge gaat in verband met overstappen, anders zou ik je aanraden om uit te stappen bij station Gent Dampoort, dit is veel dichter bij de binnenstad) en ik stop de bagage die ik vandaag niet nodig heb in een kluis.

Het is prachtig weer, dus ik besluit om vooral geen gebruik te maken van het openbaar vervoer en lekker te gaan lopen. Ik wandel langs de rivier de Leie naar de binnenstad.

Het is hier heerlijk rustig, tot ik op de Korenlei kom, hier is het behoorlijk druk. En dat snap ik wel, want hier staan een aantal prachtige historische gebouwen! Ik ga even op de kade zitten en geniet van het mooie uitzicht. Wat een goed idee om hier heen te gaan!

Na een korte pauze loop ik in de richting van het noordwesten. Dit is volgens mij iets minder toeristisch en daardoor ook vrij rustig.

Een fotoverslag van mijn wandeling in Gent:

Oude Vismijn

Oude Vismijn in Gent

Gravensteen

Gravensteen in Gent

De Lieve (rivier)

Ik heb (mede dankzij het mooie weer) echt een vakantiegevoel en doe rustig aan. Regelmatig plof ik neer op een bankje langs het water. Genieten! Helaas hebben het wandelen en het mooie weer een naar effect op mijn gezondheid, want ik heb inmiddels flinke blaren van het vele lopen en ook enorm last van hooikoorts! Ik blijf maar niezen en mijn ogen jeuken, niet fijn! Ik ga daarom weer vroeg naar het station en onderweg wandel ik langs diverse mooie plekken.

Vrijdagmarkt

Vrijdagmarkt in Gent

Graffiti Street

Bij het station haal ik wat eten bij een Turks restaurants en plof neer op een kleedje in het fijne Citadelpark om het op te eten (tussen de hooikoortsniesbuien door), het smaakt erg goed!

Wauw, een upgrade naar een suite!

Na het avondeten heb ik nog een korte treinreis voor de boeg naar het dorpje Aalter. Ik was eigenlijk van plan om een hotel in Gent of Brugge te zoeken, maar die vond ik behoorlijk duur. Daarom ben ik gaan rondkijken in andere plaatsen met een station en zodoende kom ik uit in het dorp Aalter. Dit ligt precies tussen Gent en Brugge in en is binnen tien of twintig minuten te bereiken per trein. 

Als ik aankom in mijn hotel (Hotel Orchidee) zit ik er flink doorheen dankzij de blaren en de niesbuien. Gelukkig word ik meteen geholpen en sta ik in no time in mijn kamer. Als ik de deur opendoe schrik ik best wel. In plaats van een bed zie ik alleen een koffietafel in de hotelkamer staan. Ik loop iets verder en zie dat het bed in een aparte kamer aan de rechterkant staat en op dat moment dringt het tot me door dat dit gewoon een suite is. Ik heb een upgrade gekregen, wat een luxe! De kamer is bijna het net zo groot was als mijn appartement in Amsterdam, superfijn!

Het is een heerlijke plek om te slapen en ook het dorpje Aalter is best leuk om te zien. Met een gezellig plein vol terrassen en diverse supermarkten waar ik gelukkig iets kan krijgen voor mijn hooikoorts en blaren. Een prima plek om te overnachten dus als je een citytrip Gent en Brugge met elkaar combineert.

De volgende dag bezoek ik Brugge, en het verslag hiervan kun je hier lezen.

Een laatste keer dwalen door Gent

Na twee nachtjes in Aalten, is het tijd om mijn fijne suite weer te verlaten (ik heb het zo lang mogelijk gerekt, haha!). Ik kom met de trein weer door gent en besluit dat ik hier nog even rond wil kijken. De hooikoorts is dankzij de medicijnen gelukkig zo goed als over, dus ik voel me iets frisser en fruitiger dan twee dagen geleden.

Omdat het nog steeds prachtig weer is, doe ik gewoon lekker alsof het vakantie is (dat is het natuurlijk ook) en ga ik lekker in de relaxmodus. Ik eet een heerlijke pad thai op het terras, bezoek de Sint-Baafskathedraal, ga een beetje shoppen, relax op de Graslei en ik maak zelfs een rondvaart. Ik heb niet eens zoveel foto’s gemaakt, maar gewoon lekker genoten. Het was echt een hele fijne middag!

Sint-Baafsplein

Sint-Baafsplein

Rondvaart over de Lieve en de Leie

Ik vond Gent echt een leuke stad voor een solo-stedentrip! Het was heerlijk om een paar dagen in België te zijn. Wat mij betreft volgend jaar weer!

Meer lezen over Gent?

Tijdens mijn stedentrip naar Gent maakte ik gebruik van deze reisgids:

Time to momo – Gent

Wil je meer lezen over België? Ik schreef diverse artikelen vol tips voor leuke bestemmingen in België. Lees ook:

Kijk op mijn pagina met reisverslagen als je het leuk vindt om meer persoonlijke reisverhalen te lezen.

En schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor leuke reistips, reisinspiratie en mooie reisverhalen.

Deze website is mijn full time baan en zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel of op deze pagina. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! 

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties