Gent

Co in Gent | Reisverslag

Ik vertrok een weekendje naar België en combineerde Gent en Brugge in een stedentrip. In dit reisverslag neem ik je mee naar het mooie Gent.

Solotrip naar Gent en Brugge

“Wat!? Ben jij nog nooit in Gent en Brugge geweest?” was de reactie van een aantal mensen toen ik vertelde over mijn plannen om deze steden aan te bezoeken. Nee dus. Ik ben tig keer naar Antwerpen en Brussel geweest en ook nog een keer naar Leuven, maar tot nu toe had ik Gent en Brugge nog nooit bezocht. Tijd voor verandering! Afgelopen donderdag ging ik in m’n eentje op citytrip naar België, om voor het eerst Gent te ontdekken.

Eerste kennismaking met Gent

Ik stapte uit op station Gent st. Pieters (nb: dit station is alleen handig als je ook naar Brugge gaat in verband met overstappen, anders zou ik je aanraden om uit te stappen bij station Gent Dampoort, dit is veel dichter bij de binnenstad) en stalde mijn bagage in een kluis. Het was fantastisch weer, dus ik besloot om vooral geen gebruik te maken van het openbaar vervoer en alles te wandelen. Dat heb ik geweten ;) Ik liep eerst via de rivier de Leie naar de binnenstad.

Gent

Heerlijk rustig. Tot ik op de Korenlei kwam, daar was het meteen een stuk drukker. En wat een mooie gebouwen! Ik heb er even heerlijk aan de waterkant zitten genieten.

Gent

Daarna ben ik verder gelopen richting het noordwesten, een iets minder toeristisch en daardoor ook rustiger deel van Gent.

Een fotoverslag:

Oude Vismijn

Gent

Gravensteen

Gent

De Lieve (rivier)

Gent

Ik heb lekker rustig aan gedaan en af en toe lekker een bankje opgezocht langs het water, het leek wel vakantie! Helaas had ik inmiddels wel blaren van het vele lopen en een flinke hooikoortsaanval (de laatste keer dat ik dat had was ik 11…), dus besloot ik om weer richting het station te lopen en onderweg wat eten te scoren. Onderweg kwam ik nog wat mooie plekken tegen.

Vrijdagmarkt

Gent

Graffiti Street

Gent

Ik heb uiteindelijk wat eten bij een Turk gehaald en in het fijne Citadelpark opgegeten (tussen de hooikoortsniesbuien door), was heerlijk!

Gent

Wauw, een upgrade naar een suite!

Toen had ik nog een treinreis voor de boeg naar Aalter. Ik wilde eerst in Gent of Brugge slapen, maar de hotels waren daar zo duur dat ik ben gaan rondkijken in andere plaatsen met een station en daardoor kwam ik uit in het dorp Aalter. Dit ligt precies tussen Gent en Brugge in en is binnen 10/20(intercity of stoptrein) minuten te bereiken per trein. Toen ik aankwam in mijn hotel (Best Western hotel Orchidee) zat ik er flink doorheen met m’n blaren en m’n niesbuien. Gelukkig werd ik meteen geholpen en stond ik in no time in mijn kamer. Toen ik de deur opendeed schrok ik alleen, ik zag namelijk helemaal geen bed staan in mijn kamer, maar een koffietafel. Pas toen drong het tot me door dat ik gewoon een upgrade had gekregen naar een suite, wat een luxe! Ik geloof dat het net zo groot was als mijn appartement in Amsterdam, superfijn!

Gent

Ik heb er twee nachten heerlijk geslapen! Vrijdag bezocht ik Brugge, het verslag hiervan kun je hier lezen.

Een laatste keer dwalen door Gent

Zaterdag moest ik met pijn in mijn hart de suite weer verlaten (heb het zo lang mogelijk gerekt ;)) en ging ik nog even ronddwalen in Gent. De hooikoorts was gelukkig over, dus nu voelde ik me iets frisser en fruitiger dan donderdag. Ik besloot om lekker vakantie te vieren en heel rustig aan te doen. Ik heb heerlijk gegeten op het terras, de Sint-Baafskathedraal bekeken, geshopt, lekker op de Graslei gezeten en een rondvaart gedaan. En weinig foto’s gemaakt ;) Hele fijne middag!

Sint-Baafsplein

Gent

Fijne lunch op de Vrijdagmarkt

Gent

Rondvaart over de Lieve en de Leie

Gent
Gent

Graslei

Gent

Het was heerlijk om weer even een paar dagen in België te vertoeven. Wat mij betreft volgend jaar weer!

Meer lezen over Gent?

Tijdens mijn stedentrip naar Gent maakte ik gebruik van deze reisgids:

Time to momo – Gent

Meer reisverslagen van Europese stedentrips?

Ik ga regelmatig op ontdekkingstocht in een Europese stad en hou dan een reisverslag bij. Ik bezocht onder andere deze steden:
Een weekend in Wenen | Reisverslag
Dagtrip Antwerpen
Citytrip Lille part 1

Voor meer informatie over Gent kun je een van deze reisgidsen bestellen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties