Relaxed weekend in Nunspeet

Relaxed weekend in Nunspeet

Ik ging op pad in eigen land en verbleef een weekend in Nunspeet. Het begon met een van mijn meest klunzige acties van dit jaar, maar daarna was het vooral lekker eten, wandelen en relaxen. In deze blog een verslag.

Het avontuur van mijn koffer

Zaterdagochtend stap ik in de sprinter naar Amersfoort. Ik ben ruim op tijd, dus leg mijn koffer in het bagagerek en ga lekker zitten lezen. In Amersfoort aangekomen stap ik de trein uit en kan ik op het perron blijven staan om over te stappen op de trein naar Nunspeet. Ik moet tien minuten wachten, dus ik loop wat heen en weer om warm te blijven. Na een paar minuten schrik ik me kapot, mijn koffer ligt nog in de trein! In een soort van blinde paniek ren ik naar een paar medewerkers van NS en leg mijn probleem uit. Het is lekker verwarrend, want de trein waarin mijn koffer ligt gaat naar Vathorst en ik vertel de medewerkers dat het Schothorst is, lekker handig. Gelukkig komen we hier al snel achter en weten ze de conducteur van mijn trein te traceren. De sprinter komt 20 minuten later weer terug op station Amersfoort en de conducteur zal dan mijn koffer afgeven. Superblij ben ik dan ook als ik na 20 minuten mijn roze monster weer in handen heb.

Relaxed weekend in Nunspeet - koffer op station Amersfoort
Gelukkig dat hij in een sprinter lag die meteen weer terug reed naar Amersfoort, want als ik een intercity had gezeten, had ie in Groningen of Leeuwarden gelegen, haha! Met een half uurtje vertraging (valt mee!) ga ik door naar Nunspeet, waar ik Jess tref. Onze eerste stop van dit weekend is Fletcher Hotel-Restaurant Veldenbos, waar we onze Airmiles stukslaan op een high tea. Hoewel de volgorde van de hapjes anders is dan we gewend zijn (we krijgen eerst zoet en daarna hartig), smaakt het prima voor een (gratis) high tea.

Relaxed weekend in Nunspeet - High tea Fletcher

Landgoedhotel Villa Vennendal

Daarna is het tijd om in te checken in ons hotel, we hebben een logde geboekt bij Landgoedhotel Villa Vennendal. Als we binnenkomen zijn we aangenaam verrast: dit hotel is perfect voor een weekendje weg in het najaar. Het is erg gezellig ingericht, veel hout, open haard, afbeeldingen van herten en overal staan boeken. We krijgen onze sleutel voor het huisje en hoewel het klein is, is dit ook gezellig ingericht. We gaan ons hier prima vermaken tijdens dit regenachtige weekend!

Relaxed weekend in Nunspeet - huisje Vennendal

Relaxed weekend in Nunspeet - lodge hotel landgoed vennendal

We maken voordat het donker wordt nog een korte boswandeling in de omgeving van het hotel. Tijdens de wandeling wijzen kabouters ons de weg.

Relaxed weekend in Nunspeet - Kabouterpad

We dineren op z’n Amerikaans in restaurant Fat Alice en de porties zijn enorm. Het smaakt erg goed, dus als je in de buurt bent, kan ik je dit restaurant echt aanraden! De rest van de avond chillen we lekker in onze lodge. Fijn om eens zo’n huisje te hebben.
Wandelen in de regen

De volgende ochtend worden we wakker terwijl de regen tegen de ramen tikt. Yuk, dit is toch iets minder als je in het bos bent. We besluiten gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel en duiken het lekker warme zwembad in. Dat is lekker wakker worden!

Relaxed weekend in Nunspeet - Zwembad hotel Vennendal

Daarna is het tijd voor het ontbijt, dit is gelukkig inclusief (dat zie je niet vaak meer). De ontbijtzaal is erg gezellig ingericht, met oude foto’s en (nep)boekenkasten. Het logo van het hotel staat vrijwel overal op, zelfs op de servetten en de borden. Leuk om te zien, ze denken hier echt aan de details.

Relaxed weekend in Nunspeet - ontbijtzaal hotel Vennendal

Ondanks het vieze weer besluiten we om toch een wandeling te gaan maken in het bos. We kiezen voor de zeven kilometer lange Ronde huisroute, die door diverse bossen loopt. Het is een mooie tocht, maar ideaal is het niet om in de regen te wandelen. Volgende keer liever met wat zonneschijn, haha!

Relaxed weekend in Nunspeet - Ronde huisroute Nunspeet

Relaxed weekend in Nunspeet - Bos Nunspeet
Relaxed weekend in Nunspeet - Bos Nunspeet 2

Relaxed weekend in Nunspeet - Bos Nunspeet 3

Als we weer bij het startpunt aankomen (bezoekerscentrum Nunspeet) hebben we toch wel weer trek gekregen. Na een korte wandeling, komen we erachter dat vrijwel alle restaurants in Nunspeet zijn gesloten op zondagmiddag, en de enige plek waar we terecht kunnen is het pannenkoekenrestaurant tegenover het bezoekerscentrum. Gelukkig smaakte de Veluwse pannenkoek erg goed!

Dan is het tijd om afscheid te nemen en weer naar huis te gaan. Ondanks het tegenvallende weer, was het wel een erg fijn weekend om buiten te zijn. En qua locatie kon het haast niet beter, met zowel leuke restaurants en het bos op loopafstand. Echt een aanrader als je een weekendje weg wilt in eigen land.

Wil jij ook op pad in Nederland?

Lees dan ook deze artikelen:
Bucket list Nederland: 11 prachtige plekken om te bezoeken
Nationaal Park Zuid-Kennemerland: handige tips & mooie wandelingen
Fotoblog: kleurrijke bollenvelden in Nederland

Of bestel een van de boeken ter inspiratie:

Relaxed weekend in Nunspeet

Relaxed weekend in Nunspeet

Relaxed weekend in Nunspeet

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Ik plaats deze links alleen als ik ze zelf ook zou gebruiken, ik sta dus helemaal achter deze websites.

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties