In Business Class naar Praag

In Business Class naar Praag

Mijn eerste business class reisje is een feit! Ik trakteerde mezelf namelijk op een luxe weekendje Praag. Business class vliegen, een vijfsterrenhotel in een prachtige stad. In deze blog een verslag.

Waarom in Business Class naar Praag?

Voor dit korte ultraluxe tripje had ik drie redenen:

  • Ik moest nog 1 Europese vlucht (met overstap) maken voor een nieuwe Flying Blue status (iets dat ik graag eens wilde meemaken). Het prijsverschil tussen Economy en Business Class naar Praag was niet eens zo heel groot en ik krijg ook nog eens 3x meer punten en miles.
  • Ik heb altijd al eens Business Class willen vliegen. Nu stelt dat in Europa niet zoveel voor, maar de extraatjes zijn wel leuk. Voorrang bij de bagagecheck (er stonden gigantische rijen en ik kon zo doorlopen), je mag gebruik maken van de lounges (inclusief eten en drinken) en je hebt voorrang bij het boarden.
  • Tijdens mijn laatste bezoek aan Praag (lees hier de reisverslagen), had ik behoorlijk veel pech. Vertraging, slecht weer en tijdens mijn laatste dag kreeg ik een enorme griep. Revanche!

De heenreis

Iets voor 5 uur stond ik naast mijn bed, vroeg! Na een snelle douche stap ik de deur uit en voordat ik het weet sta ik na een korte treinrit op Schiphol. Het is om half 6 ‘s ochtends al een drukte van belang, blijkbaar gaan er (heel) veel mensen herfstvakantie elders vieren. De rijen voor de bagagecheck zijn dan ook gigantisch lang, maar daar heb ik geen last van, want ik mag in de priority-rij met mijn ticket. Ik heb dan ook nog tijd genoeg voordat ik moet boarden, dus besluit om te gaan ontbijten in de KLM Crown Lounge. Een lekker ontbijtbuffet met diverse sapjes en vers fruit, het gaat er goed in.

In Business Class naar Praag - fruit KLM Crown Lounge

Ook tijdens het boarden kan ik zo doorlopen, ik kan hier wel aan wennen! In het vliegtuig krijg ik weer een ontbijtje, warme broodjes met zalm en heerlijke yoghurt.

In Business Class naar Praag - ontbijt KLM

In Parijs blijk ik opeens van terminal te moeten wisselen (wat eerder niet zo was), deze is heel ver lopen (ik verdwaal ook nog eens) én ik moet nog een keer door de bagegecontrole. Net op tijd sta ik bij de gate, waar blijkt dat mijn vlucht naar Praag vertraging heeft. Het blijkt gelukkig mee te vallen en in het vliegtuig krijg ik mijn derde ontbijt van vandaag. Wederom te lekker om te laten staan, maar na 3 ontbijtjes hoef ik de rest van de dag niks meer.

In Praag aangekomen neem ik de bus naar de stad, om daarna over te stappen naar de metro naar mijn hotel. Ook deze is in stijl, ik slaap in het Hilton (5*, met een waanzinnig mooi atrium). Geboekt via Hotwire, ik had een mooie (secret) deal waarbij ik meer dan 50% korting kreeg op de normale prijs (ik blijf een Hollander).

In Business Class naar Praag - Atrium Hilton Praag

Dwalen door Praag

Na een korte break in mijn hotelkamer is het tijd om op pad te gaan. Ik heb geen plan, dus ik dwaal maar een beetje rond. Ik had verwacht dat het in oktober minder druk zou zijn in Praag dan in de Kerstvakantie, maar niets is minder waar. Ik kan over de koppen lopen (vooral op de Charles Bridge). Ik wandel door de Oude Stad over de Charles Bridge, langs de John Lennon Wall naar de Praagse Burcht. Regelmatig stop ik even om te genieten van het uitzicht.

In Business Class naar Praag - Oude Stad Praag
In Business Class naar Praag - Charles Bridge toeristen
In Business Class naar Praag - Lenon wall
In Business Class naar Praag - trappen naar de Praagse Burcht
In Business Class naar Praag - Plein in de Praagse Burcht

Ik sluit de dag af op een terras midden in de St. Wencesla’s Vineyard. Echt een aanrader, de wijnen zijn heerlijk, het eten is goed en het uitzicht op de oude stad is geweldig. Wat een verrassend mooie plek!

In Business Class naar Praag - wijngaard
In Business Class naar Praag - Wine with a view

Video: Dag 1

Vroeg op om de toeristen te vermijden

Ik ben de volgende ochtend vroeg wakker en dat is maar goed ook, want ik wil Praag nu wel eens zien zonder die hordes toeristen. Ik zit om kwart voor 7 in de metro en sta een half uurtje later op de Charles Bridge en ik ben bij lange na niet de enige.

In Business Class naar Praag - Vroege ochtend op de Charles Bridge
In Business Class naar Praag - Vroege ochtend op de Charles Bridge 2

De zonsopkomst is helaas niet te zien, maar ik dwaal in de vroege ochtenduren nog lekker rond in de omgeving van deze prachtige brug om wat mooie foto’s te maken. Het is wel echt heel fijn om minder toeristen te zien.

In Business Class naar Praag - Gele pinguins
In Business Class naar Praag - Co in Praag

Ik ga nog even kijken bij het astronomisch uurwerk, en die wordt opgelicht door de zon. Wat een plaatje!

In Business Class naar Praag - Astronomisch uurwerk

Op internet had ik gelezen dat je vanaf de Old Town Bridge Tower een mooi uitzicht hebt op Praag en dat moet ik natuurlijk even zien. Op de Old Town Bridge Tower is gek genoeg superrustig, terwijl de toeristen zich massaal op de Charles Bridge begeven. Wat een uitzicht!

In Business Class naar Praag - Uitzicht Old Bridge Tower
In Business Class naar Praag - Uitzicht Old Bridge Tower op de Charles Bridge

Daarna beklim ik nog even de heuvel in het Letná Park voor een uitzicht op de Moldau en de bruggen. Een mooi plaatje (al denk ik dat hij ‘s avonds nog mooier is, dan staat de zon goed). Dan is het weer tijd om terug te gaan naar mijn hotel om uit te checken.

In Business Class naar Praag - Uitzicht vanaf Letna Park

De terugreis

Wauw, die 24 uur in Praag zijn voorbij gevlogen! Na een ritje met de metro en de bus sta ik weer op de luchthaven. Ik kan overal zo doorlopen en heb nog meer dan 1,5 uur voordat mijn vlucht vertrekt. Tijd voor een bezoek aan de lounge! De lounge in Praag is iets minder mooi dan die op Schiphol, maar er staan genoeg lekkere dingen voor een lunch. Een fijne plek om even te chillen.

Tijdens mijn vlucht naar Parijs met Air France naar Parijs krijg ik weer een lekkere maaltijd met een soort pizzamuffin (ik wist niet dat dat bestond), gegrilde abrikozen en een citroencake. Het is maar goed dat ik niet zo vaak business class vlieg, want ik eet echt veel te veel van al dat lekkers!

In Business Class naar Praag - Eten AirFrance

Ik heb een krappe overstap in Parijs, en verwacht dat ik weer heel lang onderweg ben, maar gelukkig is dat nu niet het geval. Ik moet zelfs wachten, omdat de vlucht 20 minuten vertraging heeft, haha! Tijdens de vlucht naar Amsterdam gaat de zon onder en geniet ik met volle teugen. Wat een fijn weekend was dit en wat was het tof om eens business class te vliegen. Dat wil ik best nog eens vaker doen.

In Business Class naar Praag - Zonsondergang vliegtuig

Video: Dag 2

Meer lezen over Praag?

Check dan ook deze artikelen:
Top 5 Praag: deze dingen mag je niet missen
Praag in de winter is sprookjesachtig mooi
De mooiste uitzichten in Praag

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties