Viva Las Vegas! _ Reisverslag Zuidwest Amerika deel 7

Viva Las Vegas! | Reisverslag Zuidwest Amerika #7

We gaan van de natuur weer naar een stad, en niet zomaar eentje: Las Vegas! Genieten van alle lichtjes, fonteinen en het lekkere eten. Wat een gave plek!

Ghosttown Grafton

Na ons bezoek aan Bryce Canyon en Zion National Park, vertrekken we naar onze vierde staat van deze reis: Nevada. Tijdens de rit van Springdale naar Las Vegas maken we nog een leuke korte stop bij Grafton, dit is een ghosttown. Om hier te komen moet je er in Rockville af bij de Bridge Road (goed opletten, er staat een heel klein bordje) en dan rij je over een onderverharde weg naar Grafton. Het is niet heel ver en het is prachtig gelegen tussen de rode rotsen.

In Grafton staat nog een kerkje, een paar huizen en een begraafplaats. Het is nooit een grote stad geweest en nadat er omstreeks 1890 een heel gezin werd vermoord door indianen was het stadje snel leeg. Het voelt als een vrij spookachtige plek en er is ook helemaal niemand te bekennen.

Voor het eerst in Las Vegas

Daarna stappen we de auto weer in, want we hebben echt ontzettend veel zin in onze volgende bestemming: Las Vegas! Deze stad staat al jaren hoop op onze wishlist en is een van de redenen dat we ervoor gekozen hebben om een roadtrip te maken in het zuidwesten van Amerika.

Na een rit van twee uur door de woestijn doemt de stad opeens op. En je ziet echt meteen de Las Vegas Strip (de reeks enorme casinohotels), de hotels zijn niet normaal zo groot en domineren de skyline van de stad. Het is echt een supergaaf gezicht!

Rijden over de Las Vegas Strip

We slapen de eerste nacht in het South Point Hotel (een flink stuk ten zuiden van de Strip), maar rijden er via de Strip naar toe. En we kijken onze ogen uit!

We love Las Vegas!

Jess voelt zich gelukkig weer een stuk beter, dus in Las Vegas kunnen we weer gezellig dingen samen doen. Na een nachtje in South Point verplaatsen we voor twee nachten naar Hotel New York New York. Dit hotel ligt lekker aan de Strip en er gaat een achtbaan voor onze hotelkamer langs. Heel gaaf! Onze dagen in Las Vegas kunnen heel kort samengevat worden: shoppen, ons vergapen aan gekke hotels, cocktails drinken, van airco naar airco lopen (het is hier elke dag 42 graden) en lekker eten.

We genieten echt met volle teugen, wat is dit een gave stad! Ik begrijp echt niet dat mensen hier na twee nachten weer willen vertrekken, er is nog meer dan genoeg dat ik wilde zien en doen. Ik ga dan ook zeker nog een keer terug!

(Spoiler: ik ben in 2018 en in 2019 opnieuw in Las Vegas geweest).

Een fotoverslag van onze drie dagen in Las Vegas

Hotel Bellagio

Het Bellagio is een van de mooiste hotels in Las Vegas. Hier heb je een mooie fonteinenshow en een overheerlijk buffet. En neem ook vooral een kijkje in de lobby, hier hangt een prachtig kleurrijk kunstwerk van glas aan het plafond.

New York New York

We sliepen twee nachten in Hotel New York New York. Een superleuk themahotel!

We hebben ontzettend veel lol in Las Vegas!

Onze drie dagen in Las Vegas is een aaneenschakelijk van heel veel leuke dingen doen en we hebben echt heel veel lol. Het is een beetje een speeltuin voor volwassenen, haha!

Na een paar drukke dagen in Las Vegas, gaan we nu weer op naar wat ‘rustigere’ oorden: Death Valley en Yosemite National Park. To be continued!

Lees nu het volgende reisverslag: Death Valley & Yosemite 

Wil je alle verslagen lezen van mijn reis in het zuidwesten van Amerika? Kijk dan op deze pagina.

Wil je meer lezen over Las Vegas?

Ik heb Las Vegas inmiddels drie keer bezocht en heb na afloop een hoop artikelen vol handige tips geschreven. Deze artikelen vind je misschien leuk om te lezen:

Daarnaast kun je ook veel bruikbare informatie halen uit deze reisgidsen:

Merian live! – Las Vegas

ANWB Extra – Los Angeles, San Francisco, Las Vegas

Rondreis in het zuidwesten van Amerika

Het (goedkope) vliegticket van Düsseldorf naar Los Angeles vonden we via Skyscanner en de auto reserveerden we via Alamo. Het overgrote deel van de hotels reserveerden we via Booking.com.

Ook heb ik op deze website veel artikelen geschreven over het prachtige zuidwesten van Amerika. Dit zijn een paar veelgelezen artikelen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties