Bucket list Afrika

Bucket list Afrika: deze plekken zou ik nog wel eens willen bezoeken

Afrika is een continent dat ik nog nooit heb bezocht. In eerste instantie trok het me niet, maar ik lees steeds vaker verhalen over prachtige plaatsen in dit continent. In dit artikel deel ik mijn bucket list Afrika.

Luxor, Egypte

LuxorFoto: Julia Barbosa | Unsplash

Vroeger was ik dol op de mysterieuze verhalen over farao’s, mummy’s en pyramides in Egypte. Nog steeds vind ik dit erg intrigerend en in musea bezoek ik steevast de Egyptische collectie en verbaas ik me over deze bijzondere objecten. Het lijkt me dan ook geweldig om eens naar Luxor te gaan en al die archeologische plekken te bezoeken.

Victoria Falls, Zambia & Zimbabwe

In een eerder bucket list schreef ik al eens over de watervallen die ik nog eens wil bezoeken en een daarvan is de Victoria Falls op de grens van Zambia & Zimbabwe. Volgens mij is dit een van de indrukwekkendste watervallen ter wereld, dus ik hoop ze ooit eens te mogen zien.

Allée des baobabs, Madagaskar

BaobabsFoto: Yasmine Arfaoui | Unsplash

De Allée des baobabs lijkt me een van de meest bijzondere landschappen ter wereld. Langs deze weg staan een stuk of 25 van deze bijzondere bomen, waarvan sommige wel 800 jaar oud zijn! (bron) Het lijkt me geweldig om hier een dagje rond te lopen en foto’s te maken vanuit elke hoek. Zo fotogeniek!

Chefchaouen, Marokko

ChefchaouenFoto: Mohammed lak | Unsplash

Wist je dat mijn favoriete kleur blauw is? Ik moet dus hoe dan ook een keertje naar het stadje Chefchaouen in Marokko, want het hele stadje is Indigoblauw. Een bijzondere sfeer en ook een heerlijke plek om doorheen te dwalen en mooie foto’s te maken.
Zanzibar, Tanzania

ZanzibarFoto: Med J | Unsplash

Tropisch eiland met zandstrand, af en toe is het heerlijk om daar een weekje (of langer) van te genieten, toch? Een goede plek om dat te doen lijkt me het eiland Zanzibar. Ik zie me daar al op het strand liggen tussen de wuivende palmbomen.

Sossusvlei, Namibië

SossusvleiFoto: Ashim D’Silva | Unsplash

Ik heb de laatste jaren al behoorlijk wat mooie woestijnlandschappen gezien, maar de sossusvallei is een van de allermooiste ter wereld (als ik de foto’s moet geloven). Fotogeniek is het deel met de dorre bomen, maar ook de torenhoge zandheuvels. Sandboarden zou ik er niet zo snel doen, gezien mijn ervaring in Peru, maar een wandeling door het zand maken lijkt me sowieso heel erg tof.

Serengeti, Tanzania

SerengetiFoto: ray rui | Unsplash

Tsja, als je in Afrika bent, wil je toch een keer op Safari? Serengeti National Park is daarvoor een prachtige plek, zeker met de jaarlijkse migratie. Natuurlijk wil ik de Big Five ook spotten, en die zijn allemaal in dit park te vinden.

Kilimanjaro, Tanzania

KilimanjaroFoto: Sergey Pesterev | Unsplash

Vulkanen en hoge bergen, ik ben er dol op. Mount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika (bijna 5000 meter) en bestaat uit drie vulkanen. Een prachtig gezicht van veraf, maar ook zou ik ‘m stiekem nog wel eens willen beklimmen.
Krugerpark, Zuid-Afrika

KrugerparkFoto: African Inspiration | Unsplash

Een andere mooie plek voor een safari lijkt met het Krugerpark in Zuid-Afrika. De kans om olifanten te zien is in dit park het grootst, want hier is de grootste populatie van Afrikaanse olifanten ter wereld. Naast alle dieren zijn hier ook veel verschillende archeologische vindplaatsen, waardoor je ook nog iets mee krijgt van hoe men hier vroeger leefde.

Dit was mijn bucket list Afrika. Welke plekken in Afrika zou jij nog wel eens willen bezoeken?

Meer reisinspiratie?

Lees ook deze artikelen:
Bucket list Canada: 10 mooie plekken om te bezoeken
Bucket list Azië
Bucket list: de mooiste meren ter wereld

Of bestel een van deze mooie boeken:

Bucket list Afrika

Bucket list Afrika

Bucket list Afrika

Bucket list Afrika

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties