Reisinspiratie op YouTube

10 x reisinspiratie op YouTube

Op YouTube barst het van de toffe video’s over reizen. Perfect voor een regenachtige middag om inspiratie op te doen! In dit artikel deel ik de leukste video’s voor reisinspiratie op YouTube.

Wout of the World: Dominicaanse Republiek

Wout is een Nederlandse vlogger die op dit moment samen met z’n gezin de wereld over reist. Hij maakt nu een reis in de Caribbean en het ziet er echt waanzinnig uit! Zijn video’s zijn een genot om naar te kijken, zeker nu er ook prachtige drone shots in zitten.

Mojo Travels: Top 10 Must-See Scenic Routes on a Trans-America Road Trip

Ik geef het toe: ik heb een lichte verslaving als het gaat om top 10 lijstjes. Duidelijk, bondig en je weet meteen waar je aan toe bent. Daarom vind ik het ook erg fijn om naar de video’s van Mojo Travels te kijken, dit zijn alleen maar top x lijstjes.

Continental Divide Trail: Choose your adventure

Deze documentaire is gemaakt door Dixie van het YouTubekanaal Homemade Wanderlust. Zij is een van de redenen waardoor ik een stuk van de Pacific Crest Trail ben gaan lopen. Dixie loopt veel langeafstandswandelingen en maakt daar mooie video’s van. Zo maakte ze eerder documentaires van haar wandeling op de Appalachian Trail en de Pacific Crest Trail. De docu over de Continental Divide Trail is mijn favoriet. De beelden zijn prachtig en je leeft ontzettend met haar mee.

Lexie Limitless: How I Became the Youngest to Travel to Every Country at 21 – Guinness World Record

Lexie is de jongste persoon ooit (21 jaar) die alle landen ter wereld bezocht. Sinds kort heeft ze een eigen YouTubekanaal en haar video’s zijn heel tof om te zien! Omdat ze naar zoveel landen is geweest, heeft ze ook bijzondere tips voor plekken waar je niet zo snel aan zou denken.

Fun for Louis

Louis reist ongeveer 365 dagen per jaar en dat is te zien aan zijn filmpjes, hij plaatst er vrijwel dagelijks eentje. Dit is alleen nog maar de trailer, gaaf toch? Hij is behoorlijk avontuurlijk en doet veel extreme sporten. Ook fietste hij van Londen naar Afrika, een bijzondere trip!

Tourist to Townie

Gareth probeert de locale cultuur te leren kennen door er een tijdje te gaan wonen. Dit levert soms bijzondere momenten op!

Hey Nadine

Hou je van lekker eten en reizen? Dan zijn de video’s van Samuel and Audrey een genot om naar te kijken. Hun playlists staan vol lekker eten en daarnaast maken ze ook regelmatig video’s met tips voor leuke bestemmingen.

Rick Steves’ Europe

Rick Steves heeft een YouTubekanaal met video’s die gaan over reizen in Europa. Zijn doel is vooral om Amerikaanse reizigers meer te leren over Europa en geeft ook tips om reizen in Europa zo goedkoop mogelijk te houden. Zijn video’s zijn behoorlijk lang (25 minuten), hij gaat dan ook behoorlijk de diepte in en vertelt veel over de cultuur en de historie van de bestemmingen. Echt een aanrader als je binnenkort een reis maakt naar een mooie Europese bestemming.

Mijn eigen YouTube-kanaal!

Inmiddels heb ik zelf ook een aantal korte reisvideo’s gemaakt die te vinden zijn op YouTube.

Wie volg jij voor reisinspiratie op YouTube? En wat zijn je favoriete reisvideo’s op YouTube?

Heb je zin in meer reisinspiratie?

Check dan ook een van deze artikelen:

Je kunt ook een van deze boeken bestellen voor nog meer reisinspiratie:

Bucketlist reizen – 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben

Destinations of a Lifetime – 225 of the World’s Most Amazing Places

Dit artikel verscheen voor het eerst in november 2016. Laatste update: februari 2020.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties