Verdwalen in Girona en op bezoek bij Dalí in Port Lligat _ Reisverslag Spanje #4

Verdwalen in Girona en op bezoek bij Dalí in Port Lligat | Reisverslag Spanje #4

Tijdens mijn laatste dagen aan de Costa Brava verdwaal ik in het prachtige Girona en bezoek ik het huis van Salvador Dalí in Port Lligat. Een reisverslag.

De vakantie aan de Costa Brava met mijn familie bevalt tot nu toe prima! Het gezellige dorpje Llançà is deze week onze thuisbasis. Aan het begin van de bezochten we Figueres en maakten we een lange wandeling langs de kust en door de Serra de Rodes. Dit is het reisverslag van de rest van de week.

Ultieme relaxdag

We zijn allemaal nog moe van de lange wandeling, dus doen we vrij weinig. Een deel van de familie gaat ’s ochtends nog naar de lokale markt, maar niet iedereen heeft daar zin in (waaronder ik). Wij kiezen er dan ook voor om lekker naar het strand te gaan.

Zwemmen, lezen en genieten van de heerlijke zon aan de Costa Brava (inclusief verkoelend windje). Dit is ook de enige foto die ik die ik vandaag maak en dat zegt denk ik genoeg, haha!

Een ijsje op het strand in Spanje

Verdwalen in Girona

Donderdag zijn mijn broertjes, zusje en vriend en mijn vader van plan om te gaan fietsen. Ik ben niet zo’n fietser, laat mij maar wandelen). We zitten niet ver van Girona, een stad die ik graag wil bezoeken.

Mijn moeder wil met me mee, maar ze voelt zich niet echt lekker die ochtend. Ze besluit om thuis te blijven, jammer! Daarom vertrek ik vandaag in mijn eentje met de trein naar Girona. Ik heb vooral gehoord dat het een hele mooie stad is, maar ik heb me verder niet echt ingelezen, dus ik laat me verassen. Na een paar drukke winkelstraten kwam ik uit bij het water, waar ik me even in Florence waan. Mooie kleuren hebben de huizen hier!

Eerste blik op Girona

Daarna wandel ik in de richting van de kathedraal (meestal een goed centraal punt tijdens een citytrip) en verdwaal ik in de Joodse buurt. Hier heb je overal trappetjes, gangetjes en sluiproutes, iets wat ik heel leuk vind. Het maakt een stedentrip lekker avontuurlijk.

Bij de kathedraal aangekomen ga ik even op een terrasje zitten om de stad in me op te nemen. Sommige plekken komen me op de een of andere manier bekend voor en na wat zoeken op Google blijkt dat hier veel scènes van het zesde seizoen van Game of Thrones zijn opgenomen. Voor de liefhebbers: deze kathedraal werd gebruikt als de Great Sept of Baelor.

De kathedraal in Girona

Daarna verdwaal ik in de straten achter de kathedraal. Ik wandel over de oude stadsmuur en sla alle mooie straten in die ik tegenkom. Wat is dit een prachtige stad!

Helaas is het dan weer tijd om richting het station te gaan. Ik zou hier nog wel langer willen blijven, maar de treinen gaan maar niet zo heel vaak en ik wil deze graag halen. Die paar uurtjes verdwalen in Girona zijn me erg goed bevallen, ik kom hier graag nog een keer terug. Wat een fantastische plek!

Lijkt het jou ook leuk om Girona te bezoeken? Lees dit artikel: De mooiste Girona bezienswaardigheden

Op bezoek bij Salvador Dalí

En dan is het alweer tijd voor onze laatste volle dag in Spanje, wat is deze week voorbij gevlogen! Vandaag staat er nog een Dalí onderdeel op ons programma: we gaan naar zijn huis in Port Lligat.

In dit huis heeft hij het grootste deel van zijn leven gewoond en dit is ook de plek waar hij veel bekende werken geschilderd. Het is regelmatig verbouwd, waarbij er nieuwe delen zijn bijgebouwd, wat het huis een hele gekke structuur geeft. Alles is scheef en overal zie je gekke hoeken. Echt een huis van een kunstenaar.

Het huis van Dali in Port Lligat

Om dit huis te bezoeken moet je een reservering hebben en gelukkig heeft mijn moeder die weken geleden al gemaakt. Er mogen iedere tien minuten slechts tien mensen naar binnen. Het leuke hiervan is dat je echt het idee hebt dat je een privérondleiding hebt, heel bijzonder om met zo weinig mensen in het huis te lopen.

Wil jij dit bijzondere huis ook bezoeken? Boek hier je tickets.

De tour start in de hal en de bibliotheek, waar meteen alle opgezette dieren opvallen.

Daarna wandel je door zijn atelier, waar nog een aantal werken staan waar hij mee bezig was voor hij overleed. Ook wandel je door zijn slaapkamer, heel bijzonder om te zien.

Tot slot wandelen we door de tuinen vol olijfbomen, waar in iedere hoek iets moois is te ontdekken. Vooral het ei komt regelmatig terug en dit was ook al goed te zien in het Dalímuseum in Figueres.

Mocht je in de buurt zijn, het is echt de moeite waard! Een hele bijzondere plek om rond te lopen, je maakt op deze manier echt kennis met gedachtenkronkels van Dalí. En omdat ze er maar zo weinig mensen toelaten is het er ook helemaal niet druk.

Daarna rijden we dwars door de bergen naar het dorpje Palau-Saverdera, waar we gaan lunchen bij Nou Fusion, een van de betere restaurants in deze streek. Een heerlijke maaltijd met een fantastisch uitzicht, wat wil je nog meer?

Terug in Llançà genieten we nog een laatste keer van ons heerlijke huis. Ik ga het uitzicht, het grote balkon met jacuzzi en de korte wandeling naar het strand echt enorm missen.

Deze week in de Costa Brava smaakt naar meer, wat een fijne plek voor een vakantie. Morgen reis ik samen met mijn broertje weer langzaamaan terug naar Nederland. Ik ben benieuwd wat voor moois we onderweg nog tegenkomen.

Lees nu ook mijn volgende reisverslag: Van Spanje via Carcassonne terug naar Nederland | Reisverslag Spanje #5

Alle Spanje reisverslagen zijn te lezen op deze pagina.

Tips voor een reis in Spanje

Lijkt het jou ook leuk om deze toffe plekken in de Costa Brava te bezoeken? Dit zijn fijne reisgidsen vol tips:

ANWB Extra – Costa Brava

Capitool reisgidsen – Barcelona & Catalonië

Daarnaast kun je op deze website ook meer informatie vinden over een vakantie in Spanje. Lees ook deze artikelen:

Ook deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden om Op reis met Co te steunen.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties