Van Spanje via Carcassonne terug naar Nederland _ Reisverslag Spanje #5

Van Spanje via Carcassonne terug naar Nederland | Reisverslag Spanje #5

Na een geweldige week in de Costa Brava is het tijd om naar huis te gaan. Samen met mijn broertje rij ik via Carcassonne en Bouillon terug naar Nederland.

De laatste dagen in Spanje waren geweldig met een bezoek aan Girona en het huis van Dalí en Port Lligat. Maar aan al het moois komt een eind, het is tijd om naar huis te gaan.

Doei Spanje, hallo Frankrijk

Na een snel ontbijt op ons fijne terras, nemen we afscheid van iedereen en stappen mijn broertje en ik in de auto. Op naar het noorden! Mijn zusje en haar vriend rijden het eerste uur achter ons aan, zij gaan nog een weekje vakantie vieren in de Alpen. We rijden langs een prachtige kustweg naar Frankrijk en we zijn binnen een half uur bij de Franse grens.

Grens Spanje en Frankrijk

We zijn van plan om langs de kust in de richting Narbonne te rijden. Helaas valt dat in het water, want er staat veel file langs de kust. Het is een prachtige dag en blijkbaar heeft iedereen het plan om naar het strand te gaan. We besluiten om richting het binnenland te gaan. Na een paar uur rijden komen we aan op de plek die ik altijd al eens wilde bezoeken: Carcassonne.

Even ronddwalen in Carcassonne

Carcassonne heeft een prachtig gerestaureerde ommuurde stad en je waant je hier echt in de middeleeuwen. Het is bijzonder om hier aan te komen. We rijden eerst door een buitenwijk van de stad en dan doemt er aan de linkerkant opeens een groot kasteel op. Het is echt zo’n gaaf gezicht!

We parkeren in de buurt en na tien minuten lopen staan we in de eeuwenoude stad. Het is er druk en dat is niet zo gek, want Carcassonne is na Parijs en de Mont Saint-Michel de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk.

We dwalen een beetje door de straten op zoek naar een plek om te lunchen. Dat doen we in een mooie binnentuin en uiteraard bestel ik Moules Frites, mijn favoriete maal in Frankrijk. Het smaakt heerlijk!

Na een laatste korte wandeling in deze bijzondere middeleeuwse stad is het tijd om verder te gaan, we hebben nog een lange rit voor de boeg.

Tip! Heb jij iets meer tijd voor een bezoek aan Carcassonne? Bezoek dan ook het kasteel. Bestel hier je tickets en skip the line.

Dwars door de bergen richting Clermont-Ferrand

We vermijden de tolwegen tijdens onze rit naar Nederland, want dat vinden we gewoon leuk. En het scheelt natuurlijk een hoop geld, bovendien staan alle tolwegen vandaag vol file. We rijden via kleine wegen in de richting van het noorden. We komen door de mooiste dorpjes en genieten van de mooie uitzichten. Vooral de provincie Languedoc is prachtig om te zien.

Hoewel het een prachtige rit is, schiet het natuurlijk niet echt op via al deze mooie kronkelwegen. Uiteindelijk besluiten we om bij Millau de snelweg op te gaan. Voordat we daar aankomen, zien we het indrukwekkende viaduct van Millau, de hoogste brug ter wereld. Wauw!

Viaduct van Millau

Op de snelweg gaat het snel. Iets te snel, want de auto krijgt problemen met de koelvloeistof, waardoor we even een stop moeten maken. Gelukkig weet mijn broertje alles van auto’s en kunnen we na een dik uur afkoelen weer verder rijden.

Zonsondergang in de autospiegel

Het is al donker als we aankomen bij ons hotel (Artemis Hotel in Brioude) en we duiken we meteen ons bed in. Dit was wel een erg lange rijdag, even bijkomen.

Doei Frankrijk, hallo België

Zondag is een dag met veel kilometers asfalt. We rijden veel, vooral over lokale wegen, en houden weinig stops. De omgeving verrast ons nog regelmatig, Frankrijk is zo mooi!

Roadtrip in Frankrijk

Rond een uur of zes komen we aan in België, waar we een hotel hebben geboekt in het dorpje Bouillon (Hotel Bouillon). Een prachtig plekje in de Ardennen en vanuit onze hotelkamer hebben we uitzicht op de Burcht van Godfried (van Bouillon). Een leuke plek om even een paar uur te relaxen, er is genoeg te zien.

Home sweet home

De laatste rit is gelukkig vrij kort, ik heb lang genoeg in de auto gezeten deze vakantie, haha! Zonder files zijn we binnen twee uur België uit en rijden we het Nederland binnen. Wat een verschil met de laatste weken! Overal keurig asfalt en borden die goed leesbaar zijn. Dat is op z’n tijd toch best prettig.

Op de snelweg naar Amsterdam

In Amsterdam ben ik blij om m’n nieuwe huisje weer binnen te stappen na 3,5 week. Home sweet home! Het was een prachtige en zeer afwisselende vakantie. Ik kreeg tijdens mijn reis veel leuke reacties op mijn blog en social media, veel dank daarvoor! Ik vind het echt heel tof om te lezen dat mensen het leuk vinden om mij tijdens mijn reizen te volgen.

Meer reisverslagen

Dit was het reisverslag van mijn geweldige reis in Spanje. Op deze pagina kun je alle reisverslagen van deze reis terugvinden.

Ik maakte in 2017 nog meer mooie reizen. Een overzicht:

Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle reisverslagen op deze website.

Frankrijk tips

Heb je ook zin om een roadtrip te maken in Frankrijk? In deze reisgidsen vind je de mooiste routes:

Frankrijk Puur Roadtrips

Take the slow road – Frankrijk

Daarnaast kun je op deze website ook meer tips vinden voor een vakantie in Frankrijk. Lees ook een van deze artikelen:

Ook deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden om Op reis met Co te steunen.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties