Bucket list Spanje

Bucket list Spanje

Spanje is een van mijn favoriete landen. Lekker weer, prachtige natuur, de mooiste steden en overheerlijk eten. Hoewel ik er regelmatig ben geweest, heb ik nog lang niet alles gezien wat ik graag wil zien. Tijd voor een bucket list Spanje!

Fuerteventura

Bucket list Spanje - FuerteventuraFoto: Becky E | Foter.com

Een van mijn allereerste vakanties met het vliegtuig was naar Gran Canaria. Een topvakantie en ik genoot met volle teugen van het eiland. Ik zou graag ook nog eens de andere Canarische eilanden willen ontdekken en bovenaan mijn lijstje staat Fuerteventura. De naam alleen al vind ik prachtig en volgens mij is het eiland ook geweldig mooi.

Bilbao

Bilbao is de hoofdstad van het Baskenland, in het Noorden van Spanje. Het is een mooie combinatie van nieuw en oud. Zo heb je er het wereldberoemde Guggenheim Museum, maar kun je ook heerlijke verdwalen in de oude straten van Casco Viejo. En op elke straathoek kun je smullen van de overheerlijke pinchos. Bilbao is echt een leuke stad voor een korte stedentrip.

Het Guggenheim Museum in Bilbao

Mallorca

Bucket list Spanje - Mallorca
Foto: Oscar Nord | Unsplash

Mallorca staat bekend als feesteiland voor tieners, maar heb je wel eens gezien hoe mooi de natuur daar is? Het lijkt mij in ieder geval een prachtig eiland om een paar dagen rond te wandelen en mooie geheime baaitjes te ontdekken.

Valencia

Bucket list Spanje - paellaFoto: Cel Lisboa | Unsplash

Had ik al gezegd dat ik dol ben op de Spaanse keuken? Vooral paella is favoriet, ik krijg er geen genoeg van. Ik moet dus nodig een keer naar Valencia, hier komt paella namelijk oorspronkelijk vandaan. Het moet daar dan ook wel overheerlijk smaken.

Andalusië

Bucket list Spanje - AndalusieFoto: Keith Roper | Foter.com

Het zuiden van Spanje heb ik nog nooit bezocht, maar het staat eigenlijk bovenaan mijn bucket list Spanje. De steden Sevilla, Granada, Málaga, Ronda en Córdoba lijken me stuk voor stuk prachtig en volgens mij is de natuur in het zuiden ook erg mooi. Het lijkt me dan ook hoog tijd voor een mooie road trip in Andalusië. Op de website van Travellers of the World zag ik een artikel langskomen met de 10 hoogtepunten van Andalusië. Daar wil je toch naar toe?

Lees ook: Wat te doen in Sevilla? De mooiste bezienswaardigheden

Welke Spaanse plaatsen zou jij nog wel eens willen bezoeken?

Meer reisinspiratie?

Lees dan ook deze artikelen:
De mooiste plekken in Italië
Bucket list Frankrijk
De mooiste plekken in Portugal | Bucket list

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

18 reacties