Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu

Ik ben op Hawaii! | Jarig op Oahu | Reisverslag

Hawaii is mijn droombestemming, daar wilde ik altijd al eens naar toe. En nu is het zo ver en vier ik mijn verjaardag op het eiland Oahu. Dit is mijn eerste reisverslag vanaf Hawaii!

Pearl Harbor

Vanaf Los Angeles is het een kleine zes uur vliegen naar Honolulu op het eiland Oahu. Tot een kwartier voor landing zie ik niets anders dan zee. En dan doemt daar opeens de beroemde kust met de flats van Waikiki en de krater Diamond Head in zicht. Ik durf het bijna niet geloven, ik ben echt op Hawaii! Het gaat snel met de bagage en voor ik het weet zit ik in de shuttlebus naar mijn Airbnb, waar ik aankom als de zon net ondergaat. Ik heb voor zes nachten een studio op de 38e etage van een enorme flat, wat een uitzicht!

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Honolulu vanuit het vliegtuig
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - uitzicht Airbnb

Ik wilde zo weinig mogelijk plannen op Hawaii na de Pacific Crest Trail. Het enige dat ik echt wilde zien op Oahu was Pearl Harbor, dus dat doe ik op mijn eerste dag. Met de bus (een dagkaart kost slechts $5.50, maar je bent uren onderweg) bezoek ik deze historische plek.

In de musea wordt ik weer herinnerd aan het korte, maar heftige bombardement dat hier plaatsvond in 1941. Daarna kijk ik een film, waar het nog even extra hard binnenkomt. Wat zijn hier veel mensen doodgegaan in zo’n korte tijd. Na de film volgt een boottocht (hiervoor moet je maanden vooraf reserveren via de officiële website) en varen we langs het beroemde Arizona Memorial. Onder het witte monument liggen de restanten van de USS Arizona, het schip waar bijna 1200 mannen overleden tijdens het bombardement. Ik heb kippevel ondanks de warme zon.

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Pearl Harbor
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - USS Arizona Memorial

It’s my birthday!

Op 13 mei is het zo ver, it’s my birthday! Aangezien ik maar liefst 12 uur tijdverschil heb met Nederland, begint mijn verjaardag al op 12 mei, lekker lang jarig dus. Ik loop al maanden rond met een ingepakt notitieboek en nu mag ik het eindelijk uitpakken. Mijn familie en vrienden hebben hier hele lieve boodschappen voor me ingeschreven, zo leuk om die te lezen! Ik bel veel in de ochtend, geniet van een stuk Mango-cheesecake (de Cheesecakefactory verkoopt mijn geliefde Snickerscheesecake niet meer…), chill lekker op het strand en ga een beetje shoppen. Heerlijke verjaardag!

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Verjaardag
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - stranddag

Na een luie dag begint het wel weer te kriebelen, ik wil weer wandelen! Ik wilde graag de Haiku Stairs zien, maar als ik eenmaal in de bus zit, blijkt dat ik mijn aansluiting heb gemist en dat ik maar liefst 9 uur moet wachten op de volgende. Dat is me iets te lang, dus ga ik in plaats daarvan naar de Manoa Falls. Een toffe hike door de jungle (inclusief stortregenbui) met als een beloning een mooie waterval. Ik vind dit stiekem veel leuker dan rondlopen in het drukke Waikiki, haha!

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - trail naar Manoa Falls
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Manoa Falls

Ik maak nog even een korte wandeling in Downtown Honolulu om het beeld uit de intro van Hawaii Five-O te bekijken. Maar ik zie er weinig van, want het staat in de steigers. Heb ik weer! Gelukkig is het paleis aan de overkant ook erg mooi.

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Downtown Honolulu

Daarna heb ik nog wel zin in een korte wandeling, dus besluit ik naar Diamond Head te gaan, de krater achter Waikiki. Echt een aanrader dit, het is een leuke wandeling en vanaf de rand van de krater heb je een prachtig uitzicht.

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Krater Diamond Head
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Uitzicht op Honolulu vanaf Diamond Head

‘s Avonds is er een hula-show op Waikiki Beach en daar ga ik even kijken. Heb nu echt het gevoel dat ik op Hawaii ben, leuk om te zien!

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Hula show

Welcome to Jurassic Park

Een van de redenen dat ik Oahu wilde bezoeken, was vanwege de beroemde vallei uit Jurassic Park. Deze dus:

Deze vallei ligt in een privé-natuurreservaat genaamd Kualoa Ranch en hier worden ontzettend veel film- en televisieopnames gemaakt. Naast Jurassic Park zijn hier bijvoorbeeld ook opnames gemaakt voor Kong (Skull Island), Godzilla, Jumanji, Lost en Hawaii Five-O. Je kunt hier diverse tours doen en ik deed uiteraard de movie site tour. Een toffe rondleiding over het terrein, waarbij je veel props ziet uit de films en de series. En als klap op de vuurpijl mag je op de foto met de boom die ook in Jurassic Park werd gebruikt. De 12-jarige Jurassic Park-fan in mij werd hier heel gelukkig van, haha!

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Jurassic World truck
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Lost Hurleys Golf Course
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Jurassic Park
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Kong Skull Island

Road trip in een te grote Jeep

Na een paar dagen in de bus te hebben gezeten, was ik wel even klaar met alle stops en besloot ik om op mijn laatste dag in Oahu een auto te huren. Ik boekte een kleine Jeep, maar toen ik hem op ging halen, bleken ze die niet op voorraad te hebben, dus kreeg ik een grote mee. Dat ding was echt enorm! Ik had een opstapje nodig om er in te komen, haha! Ik heb die dag een rondje (tegen de klok in) om het eiland gereden en veel mooie (korte) stops gemaakt. Een impressie:

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Uitzicht kust Oahu
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Sandy Beach Oahu
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Japanse tempel
Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Foodtrucks

Toen was het alweer tijd om mijn fijne Airbnb en Oahu te verlaten. Op naar Maui!

Lees nu reisverslag #8: Paradijselijk Maui: snorkelen met zeeschildpadden en Haleakala National Park

Meer lezen over mijn avonturen in Amerika?

Lees dan al mijn reisverslagen op deze pagina.

Meer lezen over Hawaii?

Check dan ook deze artikelen:
Route rondreis Hawaii: Oahu, Maui & Big Island
Ontdek Oahu in 1 dag | Hawaii
Video Hawaii: twee weken genieten op Oahu, Maui en Big Island

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties