Via de kust van Oregon naar Crater Lake National Park

Via de kust van Oregon naar Crater Lake National Park | Reisverslag

Vanuit Washington rij ik weer terug naar Oregon. Via Highway 101 ontdek ik de kustlijn en daarna bezoek ik het wonderschone Crater Lake National Park.

De kust van Oregon

Vanuit het prachtige Mount Rainier National Park rij ik weer terug naar de staat Oregon. Het eerste stuk is saai (via de Interstate), maar vanaf Longview rij ik over Highway 30 en wordt de omgeving mooier en mooier. Bij Astoria draai ik Highway 101 op, deze loopt langs de hele westkust van de Verenigde Staten. De weg loopt kronkelend langs de kust door superleuke dorpjes. In het bekenste dorpje Cannon Beach maak ik even een stop. Wat is het hier leuk! Allemaal mooie houten huizen, galeries, bed & breakfasts, en het strand is supergroot! Ook gaaf om de beroemde Haystack Rock te zien.

Kust Oregon - Cannon Beach
Kust Oregon - Haystack Rock Cannon Beach
Kust Oregon - strand Cannon Beach

Cape Lookout State Park

Daarna rij ik door naar de campground waar ik voor twee nachten een plekje heb gereserveerd (het is weekend, dus ik durfde niet voor een first come first serve campground te gaan) in Cape Lookout State Park. Vanaf mijn tent loop ik in 5 minuten het strand op. Wat is het hier mooi!

Kust Oregon - strand Cape Lookout State Park

In het park maak ik een flinke wandeling, via de Oregon Trail loop ik naar het uiterste puntje van Cape Lookout. Het schijnt dat dit de beste plek is in de Verenigde Staten om walvissen te zien vanaf de kust. Ik blijf een uur zitten bij het uitzichtpunt, maar helaas laten de walvissen zich vandaag niet zien. Wel zie ik een paar zeeleeuwen zwemmen, ook tof. De uitzichten vanaf de trail zijn trouwens wel erg mooi!

Kust Oregon - Oregon Trail Cape Lookout State Park
Kust Oregon - Trail Cape Lookout State Park 2
Kust Oregon - Trail Cape Lookout State Park

Dwars door Oregon naar Bend

Daarna heb ik een lange rit voor de boeg, ik wil namelijk naar Crater Lake National Park. Ik maak een tussenstop in Bend, een stadje met een prachtige ligging tussen diverse besneeuwde bergtoppen. Ook het centrum is gezellig, met vele bierbrouwerij (nou drink ik liever wijn, maar het ziet er wel leuk uit). Helaas heb ik geen tijd om uitgebreid rond te kijken, dus ik moet hier nog maar een keertje naartoe om de rest van de omgeving te checken.

Oregon - Bergen rondom Bend
Oregon Bend

Mijn eerste beer!

Voordat ik naar Crater Lake ga, heb ik nog even een chilldagje op een prachtige campground aan Diamond Lake. Was niet helemaal de bedoeling, want ik wilde vanuit deze campground Crater Lake bezoeken. Maar wegens de vele sneeuw is de toegangsweg aan deze kant nog gesloten, dus besluit ik even lekker een boek te lezen op de camping. Moet ook af en toe eens kunnnen.

Campground Diamond Lake

De volgende ochtend vertrek ik fris en fruitig naar Crater Lake, zin in! Vlak na de ingang rent er een eekhoorn over de weg. Ik rem wat af omdat ik die niet wil doodrijden en dan zie ik opeens nog iets bruins over de weg schieten. Een beer! Een seconde later bedenk ik me dat het wel een heel klein beertje is, waar is mama beer dan? Op het moment dat ik me dat bedenk, rent mama beer over de weg, vlak voor mijn auto. Gelukkig reed ik langzaam vanwege de eekhoorn, anders had ik haar zeker geraakt. Ik schrok me kapot! De eerste keer in mijn leven dat ik een beer zie en dan zo dichtbij! Nee, helaas geen foto gemaakt, ik moest eerst mijn hartslag even onder controle krijgen. Als ik dit verhaal even later aan een ranger vertel is hij verbaasd, blijkbaar was dit de eerste beer die hier is gezien in het seizoen.

Adembenemend mooi: Crater Lake

Dan is het eindelijk tijd om Crater Lake te aanschouwen. Er liggen bergen met sneeuw, dus er is maar een klein stukje open om over te rijden. Ook op de trails ligt nog een meter sneeuw, maar je mag wel over de (gesloten voor verkeer) scenic drive lopen. Bij ieder uitzichtpunt blijf ik een tijd staan, wat is het hier geweldig mooi! Het is prachtig weer en het contrast met de blauwe lucht, de groene bomen, de zwarte rotsen en het meer is geweldig. Ik blijf maar foto’s maken.

Crater Lake National Park met sneeuw
Reflectie in Crater Lake
Wandelen over de weg in Crater Lake National Park
Co in Crater Lake National Park

Crater Lake was echt een verrassing, ik had niet verwacht dat het zo mooi zou zijn! Eigenlijk wil ik nog wel eens terugkomen in de zomer om het zonder sneeuw te zien. Zou het dan ook zo mooi zijn?

Overnachtingen

Oregon kust: Campground Cape Lookout State Park
Bend: Dunes Motel
Crater Lake: Diamond Lake Campground (de campgrounds in Crater Lake National Park waren nog gesloten in verband met sneeuw)

Lees nu reisverslag #12: Even terug in Californië: Lassen Volcanic National Park

Meer lezen over mijn avonturen in Amerika?

Je kunt al mijn reisverslagen vinden op deze pagina.

Meer lezen over deze regio?

Lees dan ook een van deze artikelen:
24 uur in Portland, Oregon
Route Pacific Northwest – woestijn, vulkanen en eindeloze bossen
Blue Basin Overlook Trail: de mooiste wandeling in Oregon

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties