Top 5 Melbourne

Top 5 Melbourne: deze dingen mag je niet missen

Als je in het Australische Melbourne aankomt, voel je je meteen thuis. Deze stad heeft een beetje een Europese vibe, met veel mooie oude gebouwen, street art en toffe (supperhippe) bars. In deze blog deel ik mijn top 5 Melbourne, met de 5 dingen die je niet mag missen.

Ga op pad met een free tour guide

Top 5 Melbourne - free tour guide

Heb je zin om in korte tijd iets te leren over de stad en de stad een beetje te leren kennen? Twee keer per dag start er een gratis rondleiding vanaf de bibliotheek. De tour duurt zo’n 2,5 tot 3 uur en je krijgt veel toffe dingen te zien en te horen. Na afloop mag je de gids een fooi geven, het maakt niet uit hoeveel. Echt een aanrader als je maar weinig tijd hebt in Melbourne.

Goedkoop souvenirs scoren op de Victoria Market

Queen Victoria market

Heb je souvenirs nodig voor thuis? De overdekte Queen Victoria Market is dé plek om die te scoren. Nergens in Australië zag ik zoveel verschillende souvenirs voor zo weinig geld. Ook kun je hier veel andere leuke dingen kopen, dus kijk vooral even lekker rond.

Ga op zoek naar street art

Street art Hosier Lane

In een aantal straten in Melbourne is het legaal om graffiti te spuiten, en het is dan ook erg leuk om hier rond te lopen en kunstenaars aan het werk te zien. Elke keer dat je in deze straten komt, ziet het er weer anders uit, kunstwerken worden telkens vervangen door nieuwe. Je vind vooral veel street art in de buurt van Hosier Lane, tegenover Federation Square.

Chill in een van de toffe bars of koffietentjes

Top 5 Melbourne - koffietent

In Melbourne is alles hip, hipper, hipst, dus je vindt op de gekste plekken toffe koffietentjes. Binnen en buiten, het maakt niet uit wat voor weer het is. Ook zijn er op hele bijzondere plekken leuke bars te vinden, die me een beetje deden denken aan de ruïnebars die je in Boedapest hebt. Erg leuk om deze plekken te ontdekken!

Ontdek de Great Ocean Road

Great ocean road

Misschien wel mijn favoriet in Melbourne: een stukje van de Great Ocean Road verkennen, de mooiste kustweg ter wereld. Je kunt hier zelf naar toe rijden, maar er worden ook diverse tours georganiseerd naar de highlights. Als het even kan, zorg ervoor dat je een meerdaagse tour doet, die op 1 dag is echt te gehaast (ik was gesloopt aan het eind). De uitzichten zijn fenomenaal en je ziet onwijs veel koala’s. Must see!

Waar slaap je in Melbourne?

Als je maar weinig tijd hebt, zou ik zoveel mogelijk in het centrum van Melbourne overnachten. Het gebied tussen Southern Cross Station en Parliament House. Je kunt dan vrijwel overal lopend naar toe (of je neemt de gratis tram). Zelf sliep ik in het Space Hotel, dit is een luxe hostel, dat meer lijkt op een hotel. Ik schreef zelfs een review over het Space Hotel.

Lees in dit artikel meer reistips voor Melbourne.

Meer lezen over Australie?

Lees dan ook deze artikelen:
Battle of the cities: Sydney of Melbourne?
Route: Oostkust Australië in 3,5 week
Niet te missen tours in Australië (oostkust)

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties