Bucket list Canada

Bucket list Canada: 10 mooie plekken om te bezoeken

Canada is een enorm land waar ik nog graag eens naar toe wil gaan, er is zoveel moois te ontdekken! In deze bucket list Canada deel ik 10 van de mooiste plekken.

Vancouver, British Colombia

Bucket list Canada - VancouverFoto: Mike Benna | Unsplash

Vancouver is een van de grootste steden van Canada en ligt in het westen van het land. Vancouver lijkt me echt de perfecte uitvalsbasis om walvissen en orka’s te spotten, te genieten van de mooie parken en je angsten te overwinnen op de Capilano Suspension Bridge.

Jasper National Park, Alberta

Bucket list Canada - Jasper National Park

Foto: Sergey Pesterev | Unsplash

Het westen van Canada staat bekend om haar indrukwekkende natuurparken, waarvan Jasper National Park er een van is. Het is gigantisch (bijn 11.000 km2) en het is bijna onmogelijk om hier geen wildlife te spotten. Je kunt hier o.a. rendieren, wolven en grizzlyberen tegenkomen.

Québec, Québec

Bucket list Canada - QuebecFoto: Rich Martello | Unsplash

Québec heeft een prachtig historisch stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad heeft diverse gebouwen die eruit zien als gigantische kastelen, zoals het parlementsgebouw en het hotel Château Frontenac. Als je hier rondloopt heb je echt het idee dat je in Frankrijk bent in plaats van in Canada.

Genieten van het noorderlicht in Yukon

Noorderlicht in YukonFoto: Keith Williams | Flickr

Het noorderlicht zou ik graag nog eens willen zien (zie ook mijn bucket list Natuurwonderen die ik nog eens wil zien) en dat kan heel erg goed in het Canadese territorium Yukon! Sommige reisorganisaties hebben zelfs speciale noorderlichtreizen naar dit gebied, vooral in de herfst schijnt de combinatie van het noorderlicht en de mooie herfstkleuren een topcombinatie zijn. Dat moet ik eens zien!

Banff National Park, Alberta

Banff National ParkFoto: Matthew Fournier | Unsplash

Het tweede nationale park in deze lijst is Banff. Het ligt iets onder het eerder genoemde Jasper National Park, maar is minstens zo mooi. Het is een bergachtig gebied met toppen van meer dan 3000 meter hoog en er zijn verschillende gletsjers. Eyecatcher van het park is het felblauwe Peytomeer, dat ik graag eens zou willen bewonderen.

Thousand Islands, Ontario

Thousand Islands

Een paar jaar geleden maakte ik een road trip door Canada en was Thousand Islands een van onze stops. In de Saint Lawrencerivier liggen bijna 2000 eilanden, en op veel eilanden staat een huis of een kasteel. Vanaf Kingston en Gananoque kun je een boottocht maken tussen deze eilanden, echt een aanrader!

IJsberen spotten in Churchill, Manitoba

Een paar maanden geleden zag ik op tv het programma Waar is de Mol?. In dit programma neemt Johnny de Mol een bekende Nederlander mee naar een bijzondere bestemming. In deze aflevering was dit Humberto Tan en samen bezochten ze Canada. De reden? Humberto (die tevens fotograaf is) wilde dolgraag eens ijsberen zien en fotograferen. Wat een prachtige plaatjes! Je kunt de aflevering hier terugkijken.

Niagara Falls, Ontario

Niagara Falls

De wereldberoemde Niagara Falls mogen natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken. Als je aankomt denk je even ‘wat is dit voor pretpark?’, maar als je de watervallen ziet snap je waarom. Wat indrukwekkend en wat een natuurgeweld! Aanrader: ga met een van de boottochten mee. Je raakt doorweekt, maar je voelt echt de kracht van de watervallen. Ik bezocht de Niagara Falls in 2017 en je kunt hier mijn reisverslag lezen

Battle Harbour, Newfoundland en Labrador

Naast veel natuurgeweld, heeft Canada ook veel idyllisch plekjes. Een daarvan is het dorpje Battle Harbour op een eilandje in Newfoundland en Labrador, helemaal in het oosten van het land. Als je echt tot rust wilt komen is dit de place to be. Check het filmpje maar.

Icefields Parkway, Alberta

Icefields ParkwayFoto: Ryan Stone | Unsplash

Zoals jullie weten ben ik dol op road trips en ik zou dan ook niets liever willen dan om ooit eens over de Icefields Parkway te rijden. Deze weg ligt tussen Banff en Jasper National Park en onderweg zie je heel veel natuurschoon. Wat mij betreft een must see!

Dit was mijn bucket list Canada. Welke plekken zou jij graag nog eens bezoeken?

Meer reisinspiratie?

Check dan ook een van deze artikelen:
Bucket list Amerika
10 gave watervallen voor op je bucket list
Bucket list Afrika: deze plekken zou ik nog wel eens willen bezoeken

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties