• Menu
  • Menu
Bucket list wandelingen

Bucket list wandelingen

Tijdens mijn laatste reizen heb ik ontdekt dat ik het echt heerlijk vind om een lange wandeling te maken. Ik kan uren dwalen door bijzondere landschappen (zie Bryce Canyon en Arches) of langs de kust (Bondi to Coogee, Sydney). Ik zie dan ook steeds vaker mooie wandelingen die ik graag eens zou willen maken. In deze blog mijn bucket list wandelingen.

Observation Point, Zion National Park (Utah, VS)

bucket list wandelingenFoto: campsjc via Foter.com

Vorig jaar twijfelde ik nog even toen ik in Zion National Park was, zou ik gaan voor Angels Landing of het Observation Point trail? Uiteindelijk koos ik voor Angels Landing, minder klimmen een een stuk korter (maar wel superheftig). De tocht naar Observation Point is ongeveer 13 kilometer (heen en terug) en je moet een flink stuk klimmen. Het resultaat mag er zijn, want als je de top hebt bereikt, dan heb je dit schandalig mooie uitzicht over de canyon. En die kleine puist in het midden? Dat is dus Angels Landing.

-> Deze wandeling heb ik in maart 2018 gemaakt. In deze blog een verslag van de wandeling naar Observation Point.

Hooker Valley Track, Mount Cook National Park (Nieuw-Zeeland)

Bucket list wandelingenFoto: Quick Shot Photos via Foter.com

Een van de landen die ik dolgraag nog eens wil bezoeken is Nieuw-Zeeland, de natuur lijkt me daar overweldigend mooi. Een van de highlights in Nieuw-Zeeland is het Mount Cook National Park en dit gebied is veel gebruikt als filmlocatie van de Lord of the Rings en Hobbit films. In het National Park kun je geweldig mooie wandelingen maken, waarbij de 5 kilometer lange Hooker Valley Track me wel een van de mooiste lijkt. Hoe fantastisch zou het zijn om hier rond te lopen?

Antrim Glens (Ierland)

Bucket list wandelingenFoto: Tony Webster via Foter.com

Een wandeling dichter bij huis is het gebied rond Antrim Glens in Ierland. In Antrim Glens kun je heel lang wandelen (ook meerdere dagen), maar je kunt er ook voor kiezen om korte stukjes te pakken. Wat mij betreft een must is een wandeling naar Giant’s Causeway (hele gave rotsformaties) en ik zou ook graag eens over zo’n gave touwbrug willen wandelen. Een toffe plek om te wandelen en perfect om de prachtige kust van Ierland te ontdekken.

Inca Trail (Peru)

Bucket list wandelingenFoto: ShutterFerret via Foter.com

Hoog op mijn bucket list met reizen die ik ooit nog eens wil maken staat Peru. Een van de meest beroemde wandelingen daar is de Inca Trail, waarin je in vier dagen wandelt naar Machu Picchu. Onderweg zie je veel ruïnes en de mooiste uitzichten. Het lijkt me echt een enorme uitdaging, maar wel eentje die ik erg graag wil aangaan als ik Peru bezoek.

-> Ik heb de Inca Trail in juli 2018 gelopen. In deze blog kun je mijn reisverslag lezen.

Puez-Odle, Dolomieten (Italië),

Bucket list wandelingenFoto: Flickmor via Foter.com

Ook de Dolomieten liggen iets dichter bij huis en is een gebied dat ik helemaal niet ken. Ik zie dit gebied steeds vaker langskomen op Pinterest en het ziet er echt spectaculair uit. Granieten rotsen en uitgestrekte groene valleien, de foto’s zijn prachtig. Een van de mooiste plekken om te wandelen is Natural park Puez-Odle. In dit park zijn meerdere mooie wandelingen te maken met een lengte tussen de 5 en 15 kilometer, perfect voor een beginnende wandelaar.

Maak jij ook graag lange wandelingen tijdens het reizen? Zo ja, welke wandelingen staan er nog op jouw bucket list?

Wil je meer lezen over mooie wandelingen?

Check dan ook deze artikelen:
De leukste cadeaus voor wandelliefhebbers
Bucket list lange afstandswandelingen

Of bestel een van deze mooie boeken ter inspiratie:

Do you like this post? Share it!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties