Presqu’ile Provincial Park en de Thousand Islands _ Reisverslag Canada & Amerika #2

Presqu’ile Provincial Park en de Thousand Islands | Reisverslag Canada & Amerika #2

In het reisverslag over onze eerste volle dag in Canada lees je over het mooie Presqu’ile Provincial Park en over onze boottocht tussen de Thousand Islands.

Hallo jetlag!

Vandaag hebben we ambitieuze plannen en staat er een lange rijdag op het programma. Onze eindbestemming is Gananoque, de uitvalsbasis van ons bezoek aan de Thousand islands. Onderweg doen we het verrassend mooie Presqu’ile Provincial Park aan.

Zoals gewoonlijk heb ik enorm van een jetlag. ‘s Nachts word ik regelmatig wakker en rond half vijf lukt het me echt niet meer om te slapen. Ik besteed mijn tijd graag nuttig rond het eerste reisverslag over onze reis naar Toronto af.

Annelieke is inmiddels ook wakker en we staan al om half 7 in de ontbijtzaal. En we zijn niet eens de enige, het is er bijzonder druk! Na een ontbijtje met bagels en pancakes pakken we de auto in en gaan we op pad. Zin in die roadtrip!

Natuurlijk rijden we in eerste instantie helemaal verkeerd. Ik mis namelijk de afslag die we moeten nemen om de snelweg op te komen. In plaats van het maken van u-turn (wat achteraf het makkelijkst was geweest), kiezen we ervoor om via een andere weg de snelweg weer op te rijden. Wat dus pas na drie kwartier lukt. Gelukkig gaat het daarna wel smooth en komen we na 2,5 rijden aan in Presqu’ile Provincial Park.

Presqu’ile Provincial Park

Presqu’ile Provincial Park ligt aan Lake Ontario en is een soort van moerassig schiereiland met een prachtige kustlijn. We zijn inmiddels wel toe aan lunch, dus stoppen we op we op een mooie plek aan het water. Er staan veel picknickbanken in het park en genieten met volle teugen van het uitzicht op het water. Wat een goed begin van deze roadtrip!

Mooie picknickplek in Presqu’ile Provincial Park

Ik wil jullie ook nog even onze auto laten zien, dit is onze steun en toeverlaat voor de komende twee weken:

Huurauto in Canada

Na een lekkere lunch stoppen we nog even bij de oude vuurtoren. Deze is niet meer in gebruik, maar wel erg mooi om te zien.

Tot slot gaan we nog even hiken en lopen we de Jobes’ Woods Trail. Een mooie korte trail met vooral veel houten vlonderpaden in een moerasachtig landscahpe. Normaal gesproken doe je hier ongeveer 45 minuten over, maar wij doen ‘m in 20 minuten. We rennen namelijk behoorlijk vaak weg, want we worden echt non-stop aangevallen door muggen. Na afloop zijn we tientallen muggenbulten rijker en dat jeukt als een gek, haha!

Daarna stappen we weer in de auto voor de laatste honderd kilometer naar onze eindbestemming Gananoque. We leveren onze spullen af bij onze B&B en lopen naar de haven voor een boottour door de Thousand Islands.

Thousand Islands

We hebben enorm veel geluk, de eerstvolgende boottour vertrekt vrijwel direct als we aankomen. Er is capaciteit voor zo’n 300 personen en er zijn hooguit 20 mensen. We hadden een heel dek voor onszelf!

We vare over de Saint Lawrence rivier, waar zich duizenden eilanden bevinden. Vandaar de naam Thousand Islands, het heeft niet zoveel met de sladressing te maken. Veel van deze eilanden zijn bewoond, op een groot aantal staat slechts één huis. Heel gaaf en bijzonder om te zien!

De grens tussen Canada en de Verenigde Staten van Amerika loopt ook midden door de Thousand Islands, een deel hiervan heeft dus een Amerikaanse vlag en een deel een Canadese. Wij mogen uiteraard alleen langs de Canadese varen.

Gananoque

Na de gave boottocht hebben we behoorlijk trek gekregen en we eten vlakbij de haven een pizza in het leuke restaurant The Purple House. De pizza wordt in de tuin voor je neus gebakken, echt superlekker. Echt een aanrader als je een keer in (de buurt van) Gananoque bent.

Na het eten wandelen we nog even door Gananoque en dit dorp kun je zo gebruiken als een filmset. Heel mooi, maar het lijkt gek genoeg ook allemaal een beetje nep. Terwijl het gewoon echt is. Misschien hebben we dit soort dingen toch te vaak in films gezien?

We sluiten deze leuke dag af met een wijntje op de veranda, lekker ontspannen. Morgen steken we de grens over naar Amerika, zin in!

Lees nu het volgende reisverslag: Mooie uitzichten in de Adirondacks | Reisverslag Canada & Amerika #3

  • Overnachting: The Toucat Bed & Breakfast – superfijne plek om te verblijven! Stuur de eigenaar een mail voor prijzen en beschikbaarheid. Daarnaast zijn er in Gananoque ook bekende ketenhotels en andere gezellige B&B’s. 1000 Islands Bed and Breakfast-The Bulloch House is ook echt een aanrader, hier zijn ook (gratis) fietsen en ‘s middags wordt er thee met iets lekkers geserveerd.

Alle reisverslagen van deze rondreis in Ontario en New York State kun je terugvinden op deze pagina.

Meer lezen over een rondreis in Canada en Amerika?

Wil jij ook een roadtrip maken in het oosten van Canada en Amerika? Dit zijn een paar handige reisgidsen die je goed kunnen helpen met je voorbereiding.

Lannoo’s autoboek – Oost-Canada on the road

ANWB wereldreisgids – Canada Oost

Na afloop van deze reis heb ik veel artikelen vol tips geschreven over deze rondreis. Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Daarnaast deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden om Op reis met Co te steunen.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties