Route Cuba

Route: Cuba in 2,5 week

Wil je een mooie rondreis maken op Cuba? Tijdens deze route ontdek je Cuba in 2,5 week en reis je zowel met de bus als met de huurauto langs de leukste bezienswaardigheden.

Dag 1 t/m 3: Havana

Route Cuba


Onze kennismaking met Cuba begon in de hoofdstad Havana. Een prachtige stad met mooie gebouwen (ze worden volop gerestaureerd), veel restaurantjes, de kleurrijke oldtimers vliegen je om de oren en overal klinkt muziek. In Havana is genoeg te doen (3 dagen is eigenlijk te kort): wandel langs de Malécon en ontdek de oude luxe hotels (Hotel Nacional of Hotel Inglaterra, met een prachtig dakterras).

Ook een must see is het Museum van de revolutie, waar je veel leert over de manier waarop Fidel en consorten Cuba hebben heroverd. Bijzonder detail: de kogelgaten zijn nog goed te zien in de muren.

Hoteltip: Hotel Inglaterra

Dag 4 & 5: Viñales

Vallei van Vinales

Toen was het tijd om de stad te verlaten en de natuur in te gaan. Viñales is een heel klein Cubaans dorpje op een prachtige plek: de vallei van Viñales. De vallei is supergroen en af en toe staat er een gekke bult midden in het land, een heel gaaf landschap. Ook is dit het centrum van de tabaksindustrie, in deze omgeving zal je heel veel sigaren tegenkomen.

Hoteltip: Horizontes Los Jazmines

Dag 6 t/m 9: Trinidad

Straat in Trinidad


De volgende bestemming is 5 uur rijden met de auto of 9 uur met de bus: het stadje Trinidad. Een heel mooi oud stadje vol prachtige gebouwen. Ook is Trinidad een ideale uitvalsbasis voor het strand (Playa Ancón) en de bergketen Topes de Collantes (vol watervallen). Trinidad is een fijne plek waar je je prima voor langere tijd vermaken.

Hoteltip: Hotel Cubanacan Las Cuevas

Dag 10: Santa Clara

Route Cuba


Om eerlijk te zijn was Santa Clara de saaiste plaats die wij hebben bezocht op Cuba. De enige reden waarom je deze plaats toch even aan moet doen, is vanwege het mausoleum van Che Guevara. Het gigantische beeld is zeer indrukwekkend. Er is ook een speciaal museum, wat eigenlijk best grappig is. De voorwerpen in dat museum zijn voornamelijk van de categorie ‘uit deze schaal heeft Che ooit een keer gegeten’.

Hoteltip: Central Villa Clara

Dag 11 t/m 14: Cienfuegos

Route Cuba


De voorgaande plaatsen waren allen prima te bereiken met de bus (Viazul), maar bij Cienfuegos kun je het beste een auto tot je beschikking hebben. Het stadje zelf is best schattig (goed voor souvenirs in ieder geval), maar in de omgeving is nog veel moois te zien. Zo kun je in de buurt een prachtige botanische tuin zien (met privérondleiding), kun je naar het strand bij Playa Rancho Luno (is wel even wennen, voornamelijk lokale bevolking die jou zeer interessant vindt) en kun je fantastisch snorkelen tussen Playa Gíron en Playa Larga in de Bahia de Cochinos (Bay of Pigs).

Dag 15 t/m 17: Cayo Las Brujas

Cayo las Brujas 2013

Daarna is het tijd om even te relaxen aan de kust in het noorden van Cuba: Cayo Las Brujas, het rustige alternatief van Varadero. Gewoon even niks, is ook wel even lekker na al die indrukken.

Dag 18: Havana

Route Cuba


En van Cayo Las Brujas rij je weer terug naar Havana. Nog een keer genieten van deze bruisende stad, de kleuren, de muziek en de mojitos.

Hoteltip: Hotel Inglaterra

Ben jij al eens op Cuba geweest? Zo ja, welke plaatsen heb jij bezocht?

Meer lezen over Cuba?

Lees dan ook deze artikelen:
Top 5 Havana: deze dingen mag je niet missen
Route: Cuba in 2,5 week
– En op deze pagina kun je al mijn reisverslagen lezen.

Nog meer informatie nodig voor een reis naar Cuba? Bestel dan een van deze reisgidsen:

Capitool reisgidsen – Cuba

ANWB wereldreisgids – Cuba

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties