Top 5 Havana

Top 5 Havana: deze dingen mag je niet missen

Havana, de kleurrijke hoofdstad van Cuba, mag je absoluut niet overslaan als je dit bijzondere land bezoekt. Prachtige pleinen, indrukwekkende koloniale gebouwen, overal klinkt muziek en je kunt er heerlijke mojito’s drinken. Dit is mijn top 5 Havana.

Bezoek Plaza de la Revolución

Top 5 Havana


Het Plaza de la Revolución is een gigantisch plein met een indrukwekkend monument van José Marti (die je werkelijk op iedere straathoek van Cuba tegen zal komen). Aan weerszijden van het plein staan grote gebouwen met daarop de beeltenis van Fidel Castro, Che Guevara en Camilo Cienfuegos.

Het plein wordt gebruikt voor grote bijeenkomsten, zo sprak Fidel Castro regelmatig op dit plein het Cubaanse volk toe. Het Plaza de la Revolución is waarschijnlijk een van de eerste dingen die je ziet als je aankomt in Havana, het ligt namelijk op de route van de luchthaven naar Havana Viejo.

Dwalen door Havana Viejo

Top 5 Havana

Ik noemde het net al even: Havana Viejo. Wat mij betreft is dit ook de wijk waar je moet slapen als je in Havana bent en rondwalen door Havana Viejo is een van de leukste dingen om te doen in Havana. Dit is het echte oude Havana, met prachtige straatjes, indrukwekkende koloniale gebouwen en mooie pleinen. Ik kon hier echt uren ronddwalen, er is zoveel moois te zien. Ook vind je in deze wijk veel leuke restaurantjes waar bijna altijd live muziek te horen is.

Bezoek Museo de la Revolución

Museo de la Revolucion Havana


Een van de meest indrukwekkende musea die ik ooit bezocht was het Museo de la Revolución in Havana. Wat mij betreft echt een must om te bezoeken als je naar Cuba gaat, want dit is de plek waar je alles leert over de revolutie. Overal in het gebouw zie je in de marmeren muren nog de kogelgaten van de aanslag in 1957 (bron), wat erg indrukwekkend is. Ook zijn er veel afbeeldingen van Che en Fidel te zien en hangen er grote Cubaanse vlaggen.

Dat de Cubanen het niet zo op Amerika hebben is ook goed te zien in dit museum. Zo staan er bijvoorbeeld buiten Cubaanse raketten naast een hoopje schroot (dat was een Amerikaanse raket) en zie je veel spotprents met Amerikaanse (ex)presidenten.

Cocktails drinken op het dakterras van Hotel Inglaterra

Havana - hotel Inglaterra

Hotel Inglaterra is het oudste hotel van Havana en ligt op een prachtige locatie vlakbij het Capitool. Op het dakterras kun je heerlijke cocktails drinken en genieten van live muziek (dansen mag ook!). Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad, de gebouwen zijn ‘s avonds prachtige verlicht. Om het dakterras te bezoeken hoef je geen hotelgast te zijn van Hotel Inglaterra, het is dus een leuke stop als je na je diner nog wat wilt drinken.

Maak de perfecte foto voor het Capitool

Capitool Havana


Een van de bekendste gebouwen in Havana is het Capitool, dat gebaseerd is op het Capitool in Washington DC. En voor dit Capitool staan altijd de karakteristieke oldtimers. Een perfecte foto, die terug te vinden is in alle reisgidsen. Die wil jij toch ook maken? Ik wil hem zelf graag nog een keertje maken, als het Capitool niet in de steigers staat, dus wellicht wil ik alleen daarom nog een keer terug naar Havana. En voor de lekkere mojito’s natuurlijk.

Dit was mijn top 5 Havana! Heb jij deze prachtige Cubaanse hoofdstad al eens bezocht?

Meer lezen over Cuba?

Bestel een van deze reisgidsen voor meer tips:

ANWB wereldreisgids – Cuba

Capitool reisgidsen – Cuba

Of lees ook een van deze artikelen:
Route: Cuba in 2,5 week
Top 5 Trinidad: deze dingen mag je niet missen
Fotoverslag Cuba: kleurrijke oldtimers en groene bergen

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties