Dwars door Nevada over Highway 50 - The loneliest road in the USA

Dwars door Nevada over Highway 50: The Loneliest Road in the USA | Reisverslag

Road trip! Ik rij over Highway 50 (aka The Loneliest Road in the USA) dwars door het noorden van de staat Nevada. Onderweg bezoek ik Great Basin National Park en de Bonneville-zoutvlakte.

Highway 50

Ik had mijn twijfels over Highway 50, zou ik dat wel interessant vinden? Ik moet eerlijk bekennen, dit is misschien wel een van de tofste momenten van mijn reis. Deze weg geeft je echt het ultieme Amerikaanse road trip-gevoel. Het stuk van Highway 50 dat ik rij wordt ook wel de Loneliest Road in the USA genoemd, er zijn namelijk bijna geen dorpjes onderweg. Na een ochtendje shoppen, tank ik de auto nog even vol en vertrek ik uit Reno.

Vanaf het dorpje Fernley rij ik Highway 50 op en het waait heel erg hard. De tumbleweeds vliegen dan ook over de weg, hoe cliche wil je het hebben? Hoe verder ik kom, hoe minder auto’s ik zie. Ik heb echt het gevoel alleen op de wereld te zijn, heel bijzonder! Grote zoutvlaktes wisselen af met bergketens en ik kijk mijn ogen uit. Wat is dit een bijzondere route!

Dwars door Nevada over Highway 50 - The loneliest road in the USA - niks onderweg
Dwars door Nevada over Highway 50 - The loneliest road in the USA - bergen met sneeuw

Precies in het midden van Nevada stop ik vlakbij het leuke dorpje Austin op de Bob Scott Campground. Een mooie stille plek bovenop een berg. Het is hier ijskoud en als ik ’s ochtends wakker wordt is het -3! Dit is ook meteen de koudste nacht van mijn hele reis (zelfs op de Pacific Crest Trail in de sneeuw heb ik geen nachten meegemaakt met vrieskou).

Dwars door Nevada over Highway 50 - The loneliest road in the USA - Bob Scott Campground

Ik moet mijn voorruit krabben, maar ik heb uiteraard geen krabber bij me. Daar ga je ook niet echt vanuit als je een road trip maakt in de woestijn! Gelukkig lukt het me om de boel te ontdooien en vervolg ik mijn weg op Highway 50.

Great Basin National Park

Bijna op de grens met Utah ligt Great Basin National Park. Dit is het enige nationale park in de staat Nevada en ik wil hier graag een kijkje nemen. Een van de hoogtepunten hier zijn de Lehman Caves, maar die kun je alleen bezoeken met een tour en die zijn helaas voor vandaag al volgeboekt. In plaats daarvan loop ik een korte trail en rij ik de scenic drive, die helaas maar voor de helft open is in verband met sneeuw (what else is new).

Ik vind het mooi, maar ben niet zo onder de indruk in vergelijking met de andere nationale parken in Amerika. Great Basin is eigenlijk de hele staat Nevada (waar ik al een paar dagen doorheen rij), en dit is maar een klein stukje. De mooiste stukken zijn niet begaanbaar vanwege de hoeveelheid sneeuw, dus ik maak dan ook maar een paar foto’s en heb het na 2 uurtjes wel gezien. Voordeel van Great Basin National Park is dat er amper toeristen zijn en dat is wel een groot verschil met de andere parken.

Dwars door Nevada over Highway 50 - Lehman Caves Great Basin National Park
Dwars door Nevada over Highway 50 - Great Basin National Park
Dwars door Nevada over Highway 50 - Great Basin National Park 2

De Bonneville-zoutvlakte

Na Great Basin National Park verlaat ik Highway 50 en rij ik naar het noorden, op naar de staat Idaho! Voordat ik daarheen ga, maak ik nog een hele korte stop in Utah. Hier ligt namelijk de Bonneville-zoutvlakte. Op deze vlakte worden vaak races gehouden en ook regelmatig snelheidsrecords gehaald. De vlakte was nu alleen niet echt geschikt om op te racen, want er lag nogal veel water op (het was vroeger ook een meer). Maar het was een toffe plek om te bezoeken en het leverde ook een paar leuke foto’s op:

Dwars door Nevada over Highway 50 - Bonneville-zoutvlakte
Dwars door Nevada over Highway 50 - Bonneville-zoutvlakte bandensporen
Dwars door Nevada over Highway 50 - Bonneville-zoutvlakte met Co

Next stop: Idaho!

Overnachtingen

Austin: Bob Scott Campground (first come first serve)
Ely: Ely KOA Journey

Lees nu reisverslag #14: Voor het eerst in Idaho: Craters of the Moon National Monument

Meer lezen over mijn avonturen in Amerika?

Lees dan al mijn reisverslagen op deze pagina.

Mijn road trip over Highway 50 was onderdeel van een vierweekse road trip in het noordwesten van Amerika. Bekijk hier mijn volledige route.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties