Observation Point

Wandeling naar Observation Point | Zion National Park

Ik maakte een wandeling naar Observation Point, een van de mooiste wandelingen in Zion National Park (Utah, Verenigde Staten van Amerika). In deze blog neem ik je mee.

Naar het startpunt

Vanaf het visitor centre in Zion National Park nemen we de shuttlebus. De route door Zion canyon is prachtig en we zien zelfs een paar bighorn sheep (dikhoornschapen) lopen over de rotsen. Bij de halte Weeping Rock stappen we uit, hier begint de trail!

Observation Point - start trail

Snel omhoog via switchbacks

Na een klein stukje wandelen komen we bij de eerste switchbacks (haarspeldbochten), in no time lopen we via deze route tientallen meters omhoog. Best pittig om zo snel te stijgen! Extra moeilijk is het op de plekken waar de sneeuw nog niet gesmolten is, op sommige stukken is het pad net een ijsbaan. We vragen ons af of het wel zo verstandig is om deze wandeling aan het eind van de winter te maken. Onderweg komen we meer mensen tegen, dus besluiten we door te zetten.

Switchbacks
Switchback 2

Echo canyon

Pad tussen de rotsen

Na een flink stuk klimmen komen we uit bij een zandpad, dat loopt veel beter! Hier hoeven we ook even niet te stijgen en lopen we tussen de rotsen door. Wat is het hier mooi! Grote verrassing als we bij echo canyon aankomen, een verstopte slot canyon. Een prachtige plek om even uit te rusten en veel foto’s te maken.

Echo canyon

We klimmen de canyon weer uit aan de andere kant en genieten even van het uitzicht.

Echo canyon bovenaf

Na elke bocht is het landschap anders

We klimmen langzaam verder omhoog. Dit stuk is een stuk beter te doen dan het eerste stuk met de switchbacks. Het landschap lijkt te veranderen, de kleuren van de rotsen zijn steeds weer anders. Hoe hoger we komen, hoe meer we af en toe in de zon kunnen lopen. Dit is echt genieten!

Verder omhoog in Zion National Park
Verder omhoog

Het laatste stuk naar de top

Rand van de berg

Het laatste stuk lopen we langs de rand van de berg, wat een uitzicht!

Uitzicht rand van de berg

We komen uit op de top, waar we het gevoel hebben in een hele andere wereld te zijn. Vlak met allemaal struiken en gekke bomen, heel gaaf om te zien.

Op de berg
Observation Point - laatste bocht

Observation Point: wat een uitzicht!

Na een laatste bocht staan we opeens op Observation Point. Genietend eten we hier onze lunch, terwijl we belaagd worden door eekhoorns. Het kan ons niks schelen, want we zitten op de top van de wereld. Met de andere mensen die we daar tegenkomen maken we veel foto’s van elkaar, hier kom je niet snel nog een keer. Wat. Een. Uitzicht.

Observation Point - observation point

Praktisch

De wandeling naar Observation Point is ongeveer 13 kilometer (heen en terug) en je stijgt ongeveer 700 meter. Wij deden er ongeveer zes uur over (met een uur pauze op de top), maar waren waarschijnlijk sneller geweest als er geen sneeuw meer had gelegen op de eerste switchbacks. Ik zou je adviseren om deze wandeling in de lente of in de herfst te doen, dan ligt er geen sneeuw en dan is het nog niet zo heet. Vroeg vertrekken is een must, dan loop je het eerste (en meest zware) stuk namelijk in de schaduw. Bovendien heb je dan meer tijd om te genieten van de trail. De beste plek om te verblijven is het leuke dorpje Springdale, dit ligt tegen de ingang van Zion National Park aan.

Meer lezen over Zion National Park?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: Zion National Park
Angels Landing of Observation Point, wat is de mooiste wandeling in Zion?
Review: Flanigans Inn in Springdale (Utah, VS) – dit hotel ligt vlakbij de ingang van Zion National Park.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties