Munchen 2013

Een weekend in München | Reisverslag

Samen met een vriendin ging ik een weekend naar München! In dit artikel mijn reisverslag, vol Duitse clichés en een indrukwekkend bezoek aan Dachau.

Biertjes drinken en de stad verkennen

Samen met Riemke ga ik een lang weekend naar München om een andere vriendin (Thirza) van ons op te zoeken. We komen op vrijdagochtend erg vroeg aan in München en hebben pas aan het eind van de dag met Thirza afgesproken. Dus gaan Riemke en ik de stad alvast verkennen. Het was koud! Na een lange lunch en wat geshop in kerstwinkels besloten we te gaan voor ons eerste biertje in een van de vele brouwhuizen van München. Toen we buiten stonden vonden we het nog steeds veel te koud, dus na die eerste volgde al snel het tweede biertje (deze keer wat groter) in het Hofbräuhaus.

Straat in Munchen
Stadhuis Munchen
Co en Riemke in München
Bier drinken in München
Co in het Hofbrauhaus

Aan het eind van de middag ontmoeten we Thirza en hebben we een reuzegezellige avond bij haar thuis.

Slot Nymphenburg

De volgende dag gaan we met z’n drieën op pad en bezoeken we Slot Nymphenburg. Dit is een groot slot midden in München (zomerresidentie van het Beierse hof) met veel pracht en praal uit de achtiende en negentiende eeuw. Daarnast ook een enorme tuin waar je uren doorheen kunt slenteren.

Co Thirza en Riemke voor Slot Nymphenburg
Hal in Schloss Nymphenburg
Achterkant Slot Nymphenburg

Na die lange tocht door het kasteel en de tuin waren we natuurlijk bevroren, dus ontdooien deden we met een hele late lunch (of voorgerecht) met Bratwurst en Glühwein. En het diner (wederom in een brouwerij) bestond uit Pretzels, heel veel vlees en een beetje bier.

Schatten kijken in een enorme Residenz van München

Zondag waren we nog niet klaar met alle kastelen, dus bezoeken we de Residenz, een enorm gebouw midden in de stad waar vroeger de hertog en de koningen woonden. Ik geloof dat er iets van 120 kamers waren, en de meeste hebben we bezocht. We waren dan ook best lang bezig! Ondertussen ook wat leuke nieuwe sieraden uitgezocht in de schatkamer. Er was die ochtend ook een herdenking van alle oorlogen (waar op een ander plein tegen geprotesteerd werd), waardoor er diverse mannen verkleed over straat liepen.

Verklede soldaten op straat in Munchen
Kroon in de Residenz van Munchen
Antiquarium in de Residenz in Munchen
Theaterzaal in Munchen

Stil in Dachau

De volgende ochtend nemen we weer afscheid van Thirza. Zij moet werken en onze vlucht vetrekt pas om 8 uur ’s avonds. Riemke en ik besluiten om onze middag te besteden op het voormalig concentratiekamp in Dachau. Bijzonder om hier te zijn en je voelt je echt de hele tijd naar. Zo verschrikkelijk wat hier allemaal is gebeurd! Het maakte ontzettend veel indruk op me.

Deur met Arbeit Macht Frei in Dachau
Barak in Dachau
Brausebad in Dachau

Na München maak ik weer een verre reis en vertrek ik naar Costa Rica. De reisverslagen van deze reis kun je lezen op deze pagina.

Na Dachau nog heel even rondgelopen in de binnenstad van München. München is een mooie stad voor een stedentrip en er zijn veel leuke dingen te doen, ook in de winter. Ik wil zeker nog een keer terug en dan ook de bergen in!

Wil je meer lezen over Europese stedentrips?

Lees dan ook een van deze artikelen:
5 Europese steden voor een goedkope stedentrip
Een weekend in Wenen | Reisverslag
De mooiste uitzichten in Praag

Voor mijn stedentrip naar München maakte ik gebruik van deze reisgidsen:

Time to momo – München

ANWB extra – München

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.