voorbereiding van je roadtrip

Hoe & wat: de perfecte voorbereiding van je roadtrip

Een van de leukste manieren van reizen vind ik het maken van een roadtrip. Ik hou enorm van de vrijheid die het met zich mee brengt, je kunt gaan en staan waar je wilt. In deze blog vertel alles over de beste voorbereiding van je roadtrip.

Zorg voor de juiste auto

zorg voor de juiste auto

Bedenk van te voren wat voor roadtrip je gaat maken. Reis je van hotel naar hotel? Dan voldoet een kleine auto waar je alleen je bagage in hoeft te stoppen. Ga je echter kamperen, dan heb je een grotere auto nodig, je hebt dan namelijk behoorlijk wat mee te slepen. Bedenk in ieder geval: beter te groot dan te klein. En mocht je ook off road willen gaan rijden, zorg dan voor een auto met vierwielaandrijving.

Probeer niet te veel kilometers in te plannen

Het is heel verleidelijk om mooie lange routes te gaan plannen met Google Maps, maar zorg ervoor dat je niet te veel kilometers gaat rijden. Het mooie aan roadtrips maken is namelijk dat je onderweg kunt stoppen en verrassende locaties kunt bekijken. Mijn stelregel is om voor een roadtrip maximaal 200 kilometer per dag te plannen, het liefst nog minder (tussen de 150-180 is ideaal). Daar zitten ook lange rijdagen tussen van 500 kilometer, maar ook dagen die je relaxed bij het zwembad kunt chillen. Bovendien maak je altijd meer kilometers dan je verwacht. Zo hadden wij voor onze reis door het Zuidwesten in Amerika een route uitgestippeld van 3500 kilometer, en ondanks het feit dat we weinig van deze route zijn afgeweken, werd het uiteindelijk 5000 kilometer.

Kaarten of navigatie?

Het is altijd handig om ervoor te zorgen dat je ongeveer weet waar je bent, dus een kaart van de omgeving of een navigatiesysteem is altijd handig. Zelf vind ik het leuker om old school wegenkaarten te kopen en zo mijn weg te vinden. Op deze wegenkaarten staan namelijk vaak ook mooie stops aangegeven, die je niet zo snel in je navigatie zal zien.

Zorg voor goede snacks

Ik stop mijn auto altijd vol met eten tijdens een roadtrip. Niets is vervelender om zonder eten en drinken te zitten, vooral niet als je opeens in een lange file terecht komt. Het fijnste is om een koelbox voor de achterbank te zetten, zodat je altijd koel drinken kunt pakken. Flesjes water zijn in ieder geval een must en een vitaminedrankje zoals Gatorade of AA drink is af en toe fijn voor de afwisseling. Qua snacks is fruit altijd fijn (vooral dingen die makkelijk te eten zijn, zoals appels, aardbeien en druiven). En ook ga ik nooit op pad zonder zoute crackers, ook goed om af en toe iets hartigs te kunnen eten.

Neem genoeg rustpauzes

rustpauze roadtrip

Niets is zo belangrijk om tijdens je roadtrip regelmatig een rustpauze in te lassen, het liefst elke 1,5 a 2 uur. Je komt onderweg ongetwijfeld mooie rustplekken tegen, maak daar ook goed gebruik van. Je komt zo veel uitgeruster aan op de plaats van bestemming en dan kun je des te beter van je vakantie genieten.

De ultieme playlist

Het is heerlijk om tijdens het rijden mee te zingen met je favoriete muziek. Voor iedere roadtrip maak ik dan ook een nieuwe playlist aan via Spotify. Op de meeste lijsten staan dezelfde nummers, en deze vul ik aan met nummers die goed passen bij de bestemming. Het handige van Spotify is dat je met een betaald account je playlist offline kan zetten, zodat je altijd je favoriete muziek bij de hand hebt.

Dit waren mijn tips voor een perfecte voorbereiding van je roadtrip. Veel plezier!

Lees ook: Solo roadtrip: 10 tips om er een geweldige reis van te maken in je eentje

Roadtrip inspiratie

Zelf ben ik dol op roadtrippen in Amerika. Ik heb daar al meerdere geweldige roadtrips gemaakt. Dit waren mijn favorieten:
Roadtrip in het zuidwesten: Californië, Arizona, Utah en Nevada
Roadtrip in de Pacific Northwest & Yellowstone
Roadtrip in Florida
Rondreis Toronto & New York – Route roadtrip van 2 weken

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.