15 mooie boeken over reizen

16 mooie boeken over reizen

Als je niet kunt reizen, dan is lezen over reizen zo fijn! In dit artikel vind je 16 mooie boeken over reizen. Welke is jouw favoriet?

Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde – Per J Andersson

Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde is een van de mooiste boeken die ik dit jaar las. Het gaat over een Indiase man uit de laagste kaste die verliefd wordt op een Zweedse vrouw. Een wonderlijk verhaal waarin je veel leert over cultuurverschillen. Het meest bijzondere: het is waargebeurd!

Over bergen heen – Charles Martin

Over bergen heen is een boek van Charles Martin dat je moeilijk weg kunt leggen. Je wordt meteen in het verhaal gezogen. Het gaat over Ben en Ashley die tijdens een sneeuwstorm neerstorten met een klein vliegtuigje in de Rocky Mountains. Je leert ze steeds beter kennen in de periode dat ze een poging doen om terug te keren naar de bewoonde wereld en proberen te overleven.

Magnus – Arjen Lubach

Naast presenteren en bijzondere filmpjes maken, schrijft Arjen Lubach ook nog eens best leuke boeken. In het boek Magnus ontdekt Merlijn dat iemand in Zweden gebruik maakt van zijn creditcard. In plaats van dit aan te geven, besluit hij om zelf op onderzoek uit te gaan en reist af naar Zweden.

Mijn leven in de wildernis – Miriam Lancewood

De Nederlandse Miriam woont samen met haar vriend in Nieuw-Zeeland en ze besluiten samen om midden in de natuur te gaan leven. Slapen in een tentje, koken op kampvuur en leven van zelf geschoten wild. Mijn leven in de wildernis is een bijzonder verhaal waardoor je beseft dat je echt niet zoveel nodig hebt om gelukkig te zijn. Persoonlijk vind ik dit een van de meest indrukwekkende boeken over reizen.

Wild – Cheryl Strayed

Dankzij het boek Wild (over jezelf verliezen, terugvinden & 1700 kilometer hiken) zijn er veel mensen die besluiten om de Pacific Crest Trail te gaan lopen. Het is een autobiografisch boek over Cheryl, die even niet meer weet wat ze met haar leven moet en besluit om de Pacific Crest Trail te gaan lopen. Door dit boek leer je vooral wat je niet moet doen tijdens een langeafstandswandeling en vertelt ze haar levensverhaal.

Tip: Wil je meer verhalen lezen over de Pacific Crest Trail? Dan kan ik je ook deze boeken aanraden:

Lord of the Rings – J.R.R. Tolkien

De Lord of the Rings trilogie van Tolkien mag natuurlijk niet missen in dit overzicht met boeken over reizen. Hoewel ze zich afspelen in landen die niet echt bestaan, wordt het zo mooi beschreven dat je je een goede voorstelling kunt maken van deze plekken. En het helpt natuurlijk ook dat de landschappen in de verfilmde versies zo mooi zijn, dat veel mensen de filmlocaties bezoeken in Nieuw-Zeeland.

Turbulentie – Annette Herfkens

Het boek Turbulentie moet je vooral niet gaan lezen als je in het vliegtuig zit, het gaat namelijk over een vliegtuig dat neerstort. Het is wel de moeite waard om te lezen als je van reizen houdt. Het is een waargebeurd verhaal over Annette Herfkens, die als enige een vliegramp overleeft in de Vietnamese jungle.

De historicus – Elizabeth Kostova

Ik hou zelf erg veel van avontuurlijke romans met een combinatie van fictie en werkelijkheid. Wat dat betreft is het lekkere dikke boek De historicus (meer dan 700 pagina’s) echt iets voor mij. In dit boek vindt een meisje van zestien thuis in Amsterdam een vreemd boek en een aantal verontrustende brieven. Hierna volgt een zoektocht naar de oorsprong van deze brieven en reis je als lezer me naar o.a. Istanbul, de Pyreneeën en Transsylvanië.

De Amerikaanse prinses – Annejet van der Zijl

De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl is de enige biografie in dit lijstje en gaat over een Amerikaans plattelandsmeisje, die maar liefst vijf keer trouwde en daardoor een van de rijkste vrouwen ter wereld werd. En bijzonder verhaal dat zelfs een inkijkje geeft in het Nederlandse koningshuis.

Grip – Stephan Enter

Grip van Stephan Enter gaat over een incident dat 20 jaar geleden plaatsvond op de Lofoten, boven de poolcirkel, dat de levens van 4 alpinisten op dramatische wijze veranderde. Na 20 jaar zien ze elkaar terug tijdens een reünie in Wales.

De wildernis in – Jon Krakauer

Het boek De wildernis in van Jon Krakauer gaat de 24-jarige Chris, die begin jaren ’90 besluit om alles te verkopen en de wildernis van Alaska in te trekken. Hij wordt vier maanden later dood gevonden door een jager. Dit boek is later prachtig verfilmd als Into the wild.

Meer lezen over Amerika? Check dan ook dit artikel: Boeken over Amerika

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween – Jonas Jonasson

Heb je zin om een grappig reisgerelateerd boek te lezen? Dan moet je zeker De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween gaan lezen. De titel van het boek verklapt al wel een beetje waar het over gaat: de 100-jarige Allan ontsnapt uit zijn bejaardehuis en gaat op pad. Een aantal doldwaze (criminele) avonturen en bijzondere ontmoetingen volgen. Krijg je geen genoeg van de avonturen van Allan? Jonas Jonasson schreef ook een tweede deel over de avonturen van Allen: De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden.

Ventoux – Bert Wagendorp

Ventoux van Bert Wagendorp gaat over een vriendengroep, die in 1982 op kampeervakantie is in Frankrijk. Tijdens een afdaling op de fiets op Mount Ventoux verongelukt Peter. Dertig jaar later keert de vriendengroep terug en besluiten ze om nogmaals om met hun fiets Mount Ventoux te beklimmen.

Wil je meer lezen over Europa? Bekijk dan ook eens de lijst met boeken in mijn artikel de mooiste boeken over Europa.

Ik ben Pelgrim – Terry Hayes

Ik ben Pelgrim is een van de meest spannende boeken die ik in de afgelopen jaren heb gelezen. Het begint met een moord in New York, maar naarmate het verhaal vordert, blijkt het te gaan om een grote terroristische aanslag. Je reist samen met de hoofdpersoon de hele wereld rond om de aanslag te voorkomen.

De Da Vinci Code – Dan Brown

Dan Brown heeft de afgelopen jaren veel avontuurlijke boeken geschreven die zich afspelen in Europese steden. Het verhaal is fictie, maar hij neemt de lezer mee naar prachtige historische plekken in deze steden. Het meest bekende is natuurlijk de Da Vinci Code, waar professor Robert Langdon allerlei mooie plekken in Parijs bezoekt om een mysterie op te lossen. Andere steden die hij beschrijft zijn o.a. Rome (Het Bernini Mysterie) en Washington (Het verloren symbool).

Nachttrein naar Lissabon – Pascal Mercier

In Nachttrein naar Lissabon van Pascal Mercier verlaat leraar leraar Raimund Gregorius midden in de les zijn klaslokaal om de trein van Bern naar Lissabon te nemen. De reden hiervoor is een filosofisch boek dat hij bij toeval in handen heeft gekregen.

Wat zijn jouw favoriete boeken over reizen?

Vond je dit een leuk artikel?

Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties