15 mooie boeken over reizen

15 mooie boeken over reizen

Ik lees erg veel, zowel tijdens mijn reizen als wanneer ik thuis ben. Ik vind het vooral heerlijk om me te verliezen in boeken over reizen. In deze blog zet ik 15 mooie exemplaren voor je op een rij.

Over bergen heen, Charles Martin

Over bergen heen van Charles Martin gaat over Ben en Ashley die tijdens een sneeuwstorm neerstorten met een klein vliegtuigje in de Rocky Mountains. Je leert ze steeds beter kennen in de periode dat ze een poging doen om terug te keren naar de bewoonde wereld en proberen te overleven.

Magnus, Arjen Lubach

Naast presenteren en bijzondere filmpjes maken, schrijft Arjen Lubach ook nog eens best leuke boeken. In het boek Magnus ontdekt Merlijn dat iemand in Zweden gebruik maakt van zijn creditcard. In plaats van dit aan te geven, besluit hij om zelf op onderzoek uit te gaan en reist af naar Zweden.

Mijn leven in de wildernis, Miriam Lancewood

De Nederlandse Miriam woont samen met haar vriend in Nieuw-Zeeland en ze besluiten samen om midden in de natuur te gaan leven. Slapen in een tentje, koken op kampvuur en leven van zelfgeschoten wild. Mijn leven in de wildernis is een bijzonder verhaal waardoor je beseft dat je echt niet zoveel nodig hebt om gelukkig te zijn. Persoonlijk vind ik dit een van de meest indrukwekkende boeken over reizen.

Wild, Cheryl Strayed

Dit boek moest ik natuurlijk wel lezen, aangezien ik volgend jaar een deel van de Pacific Crest Trail wil lopen. Wild (over jezelf verliezen, terugvinden & 1700 kilometer hiken)Het is een autobiografisch boek over Cheryl, die even niet meer weet wat ze aanmoet met haar leven en besluit om de Pacific Crest Trail te gaan lopen. Door dit boek leer je vooral wat je niet moet doen als lange afstandswandelaar, en vertelt ze haar levensverhaal.

Meer lezen over Amerika? Check dan ook dit artikel: Boeken over Amerika | 27 tips

Lord of the Rings / De hobbit, J.R.R. Tolkien

De boeken van Tolkien mogen natuurlijk niet missen in dit overzicht met boeken over reizen. Hoewel ze zich afspelen in landen die niet echt bestaan, wordt het zo mooi beschreven dat je je een goede voorstelling kunt maken van deze plekken. En het helpt natuurlijk ook dat de landschappen in de verfilmde versies zo mooi zijn, dat veel mensen de filmlocaties bezoeken in Nieuw-Zeeland.
Turbulentie, Annette Herfkens

Het boek Turbulentie moet je vooral niet gaan lezen als je in het vliegtuig zit (het gaat namelijk over een vliegtuig dat neerstort), maar is zeker de moeite waard. Het is een waargebeurd verhaal over Annette Herfkens, die als enige een vliegramp overleeft in de Vietnamese jungle.

De historicus, Elizabeth Kostova

Ik hou zelf erg veel van avontuurlijke romans met een combinatie van fictie en werkelijkheid. Wat dat betreft is het lekkere dikke boek De historicus (meer dan 700 pagina’s) echt iets voor mij. In dit boek vindt een meisje van zestien thuis in Amsterdam een vreemd boek en een aantal verontrustende brieven. Hierna volgt een zoektocht naar de oorsprong van deze brieven en reis je als lezer me naar o.a. Istanbul, de Pyreneeën en Transsylvanië.

De Amerikaanse prinses, Annejet van der Zijl

De Amerikaanse prinses is de enige biografie in dit lijstje en gaat over een Amerikaans plattelandsmeisje, die maar liefst vijf keer trouwde en daardoor een van de rijkste vrouwen ter wereld werd.
Grip, Stephan Enter

Grip gaat over een incident dat 20 jaar geleden plaatsvond op de Lofoten, boven de poolcirkel, dat de levens van 4 alpinisten op dramatische wijze veranderde. Na 20 jaar zien ze elkaar terug tijdens een reunie in Wales.

De wildernis in, Jon Krakauer

Het boek De wildernis in gaat de 24-jarige Chris, die begin jaren ’90 besluit om alles te verkopen en de wildernis van Alaska in te trekken. Hij wordt vier maanden later dood gevonden door een jager. Dit boek is later prachtig verfilmd als Into the wild.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, Jonas Jonasson

Heb je zin om een grappig reisgerelateerd boek te lezen? Dan moet je zeker De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween gaan lezen. De titel van het boek verklapt al wel een beetje waar het over gaat: de 100-jarige Allan ontsnapt uit zijn bejaardehuis en gaat op pad. Een aantal doldwaze (criminele) avonturen en bijzondere ontmoetingen volgen. Krijg je geen genoeg van de avonturen van Allan? Er is inmiddels ook een tweede deel uit, De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden.

Ventoux, Bert Wagendorp

Ventoux gaat over een vriendengroep, die in 1982 op kampeervakantie is in Frankrijk. Tijdens een afdaling op de fiets op Mount Ventoux verongelukt Peter. Dertig jaar later keert de vriendengroep terug en besluiten ze om nogmaals om met hun fiets Mount Ventoux te beklimmen.

Ik ben Pelgrim, Terry Hayes

Ik ben Pelgrim is misschien wel het meest spannende boek dat ik afgelopen jaar heb gelezen. Het begint met een moord in New York, maar naarmate het verhaal vordert, blijkt het te gaan om een grote terorristische aanslag. Je reist samen met de hoofdpersoon de hele wereld rond om de aanslag te voorkomen.

De Da Vinci Code, Dan Brown

Dan Brown heeft de afgelopen jaren veel avontuurlijke boeken geschreven die zich afspelen in Europese steden. Het verhaal is fictie, maar hij neemt de lezer mee naar prachtige historische plekken in deze steden. Het meest bekende is natuurlijk de Da Vinci Code, waar professor Robert Langdon allerlei mooie plekken in Parijs bezoekt om een mysterie op te lossen. Andere steden die hij beschrijft zijn o.a. Rome (Het Berini Mysterie) en Washington (Het verloren symbool).
Nachttrein naar Lissabon, Pascal Mercier

In Nachttrein naar Lissabon verlaat leraar leraar Raimund Gregorius midden in de les zijn klaslokaal om de trein van Bern naar Lissabon te nemen. De reden hiervoor is een filosofisch boek dat hij bij toeval in handen heeft gekregen.

Wat zijn jouw favoriete boeken over reizen?

Wil je meer leestips voor boeken over reizen?

Ik maakte ook deze fijne lijsten vol leestips:
De mooiste boeken over reizen in Europa
Boeken over Amerika | 27 tips

Wil je liever wat meer reisinspiratie? Check dan ook deze artikelen:
Must sees op Netflix voor reisliefhebbers
30 inspirerende quotes over reizen
Hoe bepaal je je volgende reisbestemming?

15 mooie boeken over reizen

15 mooie boeken over reizen

15 mooie boeken over reizen

Deze blog bevat een aantal affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Ik plaats deze links alleen als ik ze zelf ook zou gebruiken, ik sta dus helemaal achter deze websites.

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties