Koffietafelboeken over reizen

Reisliefhebber? Deze koffietafelboeken over reizen doen het goed in je interieur!

Heb jij ook zo’n zin om weer te reizen? Dit zijn 19 koffietafelboeken over reizen om inspiratie op te doen en ze doen het ook nog eens goed in je interieur.

Wat is een koffietafelboek?

Wat is een koffietafelboek eigenlijk? Koffietafelboeken zijn vaak hele grote en luxe boeken, vol mooie foto’s. Ze zijn niet alleen bedoeld om te lezen, maar ook om je interieur iets extra’s mee te geven. Het is heerlijk om door een koffietafelboek te bladeren om inspiratie op te doen en je even in een andere wereld te wanen.

Kortom, een koffietafelboek is superleuk om cadeau te geven (en ook om te krijgen!)

De mooiste koffietafelboeken over reizen

Ben je op zoek naar een mooi koffietafelboek over reizen om een reisliefhebber een plezier te doen? Dan zijn dit 19 mooie exemplaren die elke reisfanaat in huis wil hebben.

Ultieme bestemmingen – Lonely Planet

Ultieme bestemmingen van Lonely Planet is een van de beste verjaardagscadeaus die ik ooit heb gekregen. Het is een boek met de 500 mooiste plekken ter wereld. In het boek staan bijvoorbeeld grote foto’s van Machu Picchu, de Niagara Falls en Angkor Wat. Met dit koffietafelboek doe je iedere reisliefhebber een plezier.

Tip Er is inmiddels ook een tweede deel van dit boek.

Off the Beaten Track

Off the Beaten Track is van de Nederlandse dames Elke Salverda en Sarah Reinhoudt van de website wander-lust.nl. Het is een heerlijk boek vol reisinspiratie met plekken die net even anders zijn: off the beaten track dus.

Before They Pass Away

Jimmy Nelson is een wereldberoemde fotograaf en reisde maar liefst 2,5 jaar de wereld rond om inheemse stammen te fotograferen. Het resultaat is misschien wel een van de mooiste koffietafelboeken over reizen in deze lijst, vol indrukwekkende foto’s. Before They Pass Away is zowel leerzaam als een genot om naar te kijken. Het boek is niet goedkoop, maar absoluut de moeite waard!

Van Jimmy Nelson verschenen nog meer indrukwekkende fotoboeken, zoals The Last Sentinels en Homage to Humanity.

Steve Mccurry Iconic Photographs

Ook Steve Mccurry is een bekende fotograaf die veel prachtige platen heeft gemaakt tijdens zijn reizen. Zijn allermooiste foto’s zijn verzameld in het boek Steve Mccurry Iconic Photographs. Op de foto’s zijn veel verschillende culturen prachtig in beeld gebracht.

Wanderlust

Voor wandelliefhebbers is het boek Wanderlust een must om in huis te hebben. Hierin staan de mooiste wandelingen ter wereld beschreven, met praktische informatie en indrukwekkende foto’s. Met dit boek kun je op avontuur gaan vanuit je luie stoel.

Er is ook een speciale versie voor Europa: Wanderlust Europe.

Het logboek van de ontdekkingsreiziger

Hoe reisde men vroeger? Hoe verging het de ontdekkingsreizigers toen ze voor het eerst een bepaalde plek bezochten? Je kunt er meer over lezen in Het logboek van de ontdekkingsreiziger (Explorers’ Sketchbooks). In dit boek lees je verhalen uit de notitieboeken van bekende ontdekkingsreizigers als James Cook, Amelia Edwards en Abel Tasman. Ook kun je de tekeningen zien die ze destijds gemaakt hebben. Een erg bijzonder naslagwerk dat enorm passend is in het interieur van iedere reisliefhebber.

The Hidden Tracks

Een ander boek dat heel geschikt is voor wandelliefhebbers, is The Hidden Tracks. In dit boek lees je niet over de bekende wandelpaden, maar juist over bijzondere en de meest avontuurlijke. Een heerlijk boek om even helemaal uit de dagelijkse sleur te ontsnappen.

Off the Road

Droom je van Van Life? Of ben je benieuwd hoe het is om in een busje de wereld rond te reizen? In Off the Road lees je de mooiste verhalen over deze manier van leven. Daarnaast staat het boordevol mooie foto’s. Een heerlijk boek om bij weg te dromen.

Cabin Porn

Hoe is het om in de middle of nowhere to wonen in een klein huisje? In Cabin Porn lees je de verhalen van mensen die voor een heel rustig leven hebben gekozen. Ook dit is weer een heel fijn boek om bij weg te dromen, het staat bomvol met prachtige foto’s van huizen in de natuur.

One Year on a Bike

Dit boek vond ik een keer in een hostel in Amerika en ik werd er meteen door gegrepen: hoe gaaf is het om in een jaar op je fiets de wereld rond te fietsen? One Year on a Bike vertelt het verhaal van Martijn die van Amsterdam naar Singapore fietst. Je volgt zijn reis aan de hand van bijzondere verhalen en op de prachtige foto’s zie je het landschap onderweg veranderen.

Destinations of a Lifetime

Destinations of a Lifetime van National Geographic is vergelijkbaar met Ultieme bestemmingen van Lonely Planet. In dit boek zie je 225 van de meest indrukwekkende en bijzondere plekken ter wereld. Een heerlijk boek om uren doorheen te bladeren.

Verliefd op Nederland

Verliefd op Nederland is een van de mooiste koffietafelboeken over reizen in Nederland. Reisblogger Roëll de Ram neemt je mee op pad in eigen land en het zal je verbazen hoeveel mooie plekken je nog niet kent. Naast prachtige natuur, zie je op de vele foto’s ook mooie steden en bijzondere accommodaties.

80 Duurzame reizen

Het maken van duurzame reizen wordt steeds belangrijker. Een mooie bron van inspiratie is het boek 80 Duurzame reizen van Lonely Planet. Hierin staan allemaal prachtige reizen (in Europa, dus je hoeft niet in het vliegtuig) die je kunt maken met de trein, in een kayak of “gewoon” op de fiets. Een fijn en milieuvriendelijk boek vol reisinspiratie.

TIP: het boek Mooiste treinreizen van Lonely Planet is ook echt een aanrader!

De Grote Bosatlas

Nu verken je de wereld misschien via Google Maps (virtueel op vakantie gaan is zo leuk!), maar vroeger deed je dat met een atlas. En eigenlijk is dat nog steeds het leukste! De Grote Bosatlas is de meest bekende in Nederland en levert uren lees- en bladerplezier op. Welke plekken heb je al bezocht en welke plekken zou je nog willen bezoeken? Leuk persoonlijk detail: mijn vader spaart atlassen en er staan er hier tientallen in de kast. Er zitten een paar hele oude exemplaren tussen en daarin kun je goed zien hoe de wereld in de afgelopen eeuw is veranderd. Heel gaaf!

Meer cadeaus vol reisinspiratie

Wist je dat er naast mooie koffietafelboeken over reizen nog veel meer leuke cadeaus zijn voor reisliefhebbers? Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk spel zoals Ticket to Ride of een mooie puzzel van een wereldkaart.

Lees ook: Geef reisinspiratie cadeau!

Vond je dit een leuk artikel?

Dan vind je deze artikelen vol reisinspiratie misschien ook leuk om te lezen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties