Bucket list Nederland - bollenvelden bij Lisse

Bucket list Nederland: 11 prachtige plekken om te bezoeken

Welke plekken staan er nog op jouw bucket list Nederland? Dit zijn elf mooie plekken in Nederland die je nog een keertje wilt bezoeken.

Op pad in Nederland

Hoewel ik meestal op reis ben in het (verre) buitenland, vind ik het ook heerlijk om op pad te gaan in eigen land. De afgelopen jaren ben ik regelmatig te vinden op de Veluwe en elke keer realiseer ik me dat er nog zoveel moois te zien is in Nederland. In dit artikel deel ik mijn bucket list Nederland, met de mooiste plekken in Nederland die ik nog eens wil bezoeken en al eens bezocht.

De mooiste plekken in Nederland

In willekeurige volgorde zijn dit (wat mij betreft) de mooiste plekken in Nederland.

Nationaal Park De Biesbosch

Als ik aan de Biesbosch denk, dan maak ik in m’n hoofd een vergelijking met de Everglades in Florida (maar dan zonder alligators). Veel water, eilandjes en mangroves. Het lijkt me erg gaaf om hier een mooie wandeling te maken of een keer te gaan varen. Sowieso hoop ik de komende jaren alle nationale parken in Nederland nog eens te bezoeken en dit lijkt me een van de meest bijzondere.

Vlieland

VlielandFoto: Wieger Waardenburg via Pixabay

Vroeger bezocht ik met grote regelmaat de Waddeneilanden (ideaal als je in het noorden van het land woont). Texel, Ameland, Terschelling, Schiermonnikoog, ik ben er tig keer geweest. Het enige eiland dat ik tot nu toe niet heb bezocht: Vlieland. Terwijl dit me echt een van de mooiste eilanden lijkt, lekker kleinschalig en veel rust. Een geweldige plek om er even helemaal uit te zijn.

Kinderdijk

KinderdijkFoto: Hendrik Kuterman | Unsplash

Vlakbij Rotterdam ligt Kinderdijk, een dorp met 19 windmolens uit de 18e eeuw. Als ik foto’s zie van deze plek vind ik dit altijd zo’n heerlijk Hollands plaatje! Het lijkt me echt heel bijzonder om zoveel molens bij elkaar te zien. Het ligt ook vlakbij De Biesbosch en Dordrecht (de oudste stad van Nederland. Dus er is genoeg te zien en te doen als je een paar dagen in deze regio verblijft.

Keukenhof

Bollenvelden bij de Keukenhof

Ieder jaar neem ik me weer voor om naar de Keukenhof te gaan, maar tot nu toe is het steeds net niet gelukt. Hoewel ik een grote voorliefde heb voor veel felgekleurde bloemen, ben ik toch een beetje angstig voor de grote mensenmassa’s daar. In 2020 en 2021 is de Keukenhof helaas gesloten, maar zodra hij open is, wil ik er graag eens naar toe! Een must see vol Hollandse glorie.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans

Een historische plek met veel molens en houten huizen: de Zaanse Schans. Het ligt niet ver van Amsterdam, met de trein ben je er 20 minuten. En het is natuurlijk nog leuker om hier een fietstocht te maken! Het dorpje zelf is gratis te bezoeken, maar voor het bezoeken van het museum en diverse huizen moet je betalen.

Oostvaardersplassen

Iedere keer als ik de trein naar Groningen neem, kom ik langs een van de mooiste natuurgebieden in Nederland: de Oostvaardersplassen. Een bizar landschap vol herten en wilde paarden. Je kunt hier ook een mooie wandeling maken van zo’n vijf kilometer, dus ik moet maar eens uitzoeken hoe ik bij het beginpunt van die wandeling kom.

De Friese Meren

De Friese Meren - Oudegaaster Brekken

Lang geleden hadden mijn opa en oma (pake en beppe in het Fries) een caravan en een zeilboot in het dorpje Oudega (Wymbritserad). We waren hier regelmatig te vinden. Genieten van het buitenleven en het zeilen over de prachtige Friese Meren, een van de mooiste plekken in Friesland. Ik denk nog altijd met veel plezier terug aan deze tijd en ben onlangs terug geweest toen ik een stedentrip maakte in Zuidwest Friesland.

Zwolle

Zwolle

Ik kom regelmatig in Zwolle, mijn zusje woonde hier jarenlang en daarnaast is het de perfecte plek om af te spreken met vriendinnen uit het noorden. Zwolle is een van de mooiste steden in Nederland, met een prachtig oud centrum en ontzettend veel leuke restaurants en cafés. Het is ook heerlijk om een stadswandeling te maken langs de oude stadsmuren.

Nationaal Park de Veluwezoom

Nationaal Park de Veluwezoom

Nationaal Park de Hoge Veluwe is natuurlijk een prachtige plek om te bezoeken, maar ben je ook wel eens in Nationaal Park De Veluwezoom geweest? Dit nationale park in Nederland vind ik persoonlijk nog mooier! Lekker heuvelachtig, heerlijke wandelpaden en in augustus/september is het knalpaars omdat de heide dan volop in bloei staat. Aanrader!

Groningen

Uitzicht vanaf Forum Groningen
Vanaf Forum Groningen kun je de hele stad zien.

Las but not least: Groningen! Dit is de plek waar ik ben opgegroeid en jaren heb gewoond (na 12 jaar in Amsterdam keer ik zelfs weer terug). Door de vele studenten is het altijd gezellig, barst het van de leuke kroegen en restaurants. Daarnaast zijn er natuurlijk mooie musea (het Groninger Museum is echt een aanrader) en sinds kort kun je ook genieten van een prachtig uitzicht op de stad vanaf het Groninger Forum.

Welke plaatsen in Nederland zou jij nog eens willen bezoeken?

Meer mooie plekken ontdekken in Nederland?

Doe inspiratie op met een van deze mooie boeken:

Verliefd op Nederland – Roëll de Ram

Expeditie Achtertuin – Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong

Of lees een van deze artikelen:

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in september 2017 en heeft in maart 2021 een update gehad.

Dit artikel bevat een gesponsorde link van Interhome. Ik werk alleen samen met partijen die echt bij mij en mijn blog passen en deel alleen links van websites die ik zelf ook zou gebruiken voor het boeken van een reis. Meer informatie over samenwerkingen kun je vinden op deze pagina.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties