Bucket list Nederland - bollenvelden bij Lisse

Bucket list Nederland: 11 prachtige plekken om te bezoeken

Welke plekken staan er nog op jouw bucket list Nederland? In dit artikel deel ik mijn favoriete plekken in Nederland en de plekken die ik graag nog eens wil bezoeken.

Mijn bucket list Nederland: de plekken die ik nog wil bezoeken

Hoewel ik meestal op reis ben in het (verre) buitenland, vind ik het ook heerlijk om op pad te gaan in eigen land. De afgelopen jaren ben ik regelmatig te vinden op de Veluwe en elke keer realiseer ik me dat er nog zoveel moois te zien is in Nederland. In dit artikel deel ik mijn bucket list Nederland, met de plekken in Nederland die ik nog eens wil bezoeken.

Nationaal Park De Biesbosch

Als ik aan de Biesbosch denk, dan maak ik in m’n hoofd een vergelijking met de Everglades in Florida (maar dan zonder alligators). Veel water, eilandjes en mangroves. Het lijkt me erg gaaf om hier een mooie wandeling te maken of een keer te gaan varen. Sowieso zou ik eigenlijk alle nationale parken in Nederland eens willen bezoeken en dit lijkt me een van de meest bijzondere.

Vlieland

VlielandFoto: Wieger Waardenburg via Pixabay

Vroeger bezocht ik met grote regelmaat de waddeneilanden (ideaal als je in het noorden van het land woont). Texel, Ameland, Terschelling, Schiermonnikoog, ik ben er tig keer geweest. Het enige eiland dat ik tot nu toe niet heb bezocht: Vlieland. Terwijl dit me echt een van de mooiste eilanden lijkt, lekker kleinschalig en veel rust. Tijd om daar toch eens naar toe te gaan dus!

Kinderdijk

KinderdijkFoto: Hendrik Kuterman | Unsplash

Vlakbij Rotterdam ligt Kinderdijk, een dorp met 19 windmolens uit de 18e eeuw. Als ik foto’s zie van deze plek vind ik dit altijd zo’n heerlijk Hollands plaatje! Het lijkt me echt heel bijzonder om zoveel molens bij elkaar te zien. Het ligt ook vlakbij De Biesbosch, dus perfect om te combineren als je een paar dagen in deze regio verblijft.

Keukenhof

Bollenvelden bij de Keukenhof

Ieder jaar neem ik me weer voor om naar de Keukenhof te gaan, maar tot nu toe is het steeds net niet gelukt. Hoewel ik een grote voorliefde heb voor veel felgekleurde bloemen, ben ik toch een beetje angstig voor de grote mensenmassa’s daar. Toch ga ik volgend jaar weer een poging wagen, misschien eens op een doordeweekse dag.

Zaanse Schans

Zaanse SchansFoto: Aswathy N | Unsplash

Een historische plek met veel molens en houten huizen: de Zaanse Schans. Vrij schandalig dat ik hier nog niet ben geweest, ik ben er met de trein binnen 20 minuten. Het lijkt me superleuk om hier eens een rondje te wandelen en mooie Hollandse plaatjes te schieten.

Oostvaardersplassen

Iedere keer als ik de trein naar Groningen neem, kom ik langs een van de mooiste natuurgebieden in Nederland: de Oostvaardersplassen. Een bizar landschap vol herten en wilde paarden. Je kunt hier ook een mooie wandeling maken van zo’n vijf kilometer, dus ik moet maar eens uitzoeken hoe ik bij het beginpunt van die wandeling kom.

Meer mooie plekken in Nederland

Dit was mijn bucket list Nederland, met de plekken die ik ooit nog eens zou willen bezoeken. Daarnaast zijn er ook een aantal plekken die ik al bezocht heb en die ik iedereen aan kan raden.

De Friese Meren

Friese merenFoto: Peter de Vink | Pexels

Lang geleden hadden mijn opa en oma (pake en beppe in het Fries) een caravan en een zeilboot in het dorpje Oudega (Wymbritserad). We waren hier regelmatig te vinden. Genieten van het buitenleven en het zeilen over de prachtige Friese Meren. Ik denk nog altijd met veel plezier terug aan deze tijd en ben onlangs teruggeweest toen ik een stedentrip maakte in Zuidwest Friesland.

Zwolle

Zwolle
Ik kom regelmatig in Zwolle, mijn zusje woonde hier jarenlang en daarnaast is het de perfecte plek om af te spreken met vriendinnen uit het noorden. Zwolle is een van de mooiste steden in Nederland, met een prachtig oud centrum en ontzettend veel leuke restaurants en café’s. Het is ook heerlijk om een stadswandeling te maken langs de oude stadsmuren.

Nationaal Park de Veluwezoom

Nationaal Park de Veluwezoom

Nationaal Park de Hoge Veluwe is natuurlijk een prachtige plek om te bezoeken, maar ben je ook wel eens in Nationaal Park De Veluwezoom geweest? Dit nationale park in Nederland vind ik persoonlijk nog mooier! Lekker heuvelachtig, heerlijke wandelpaden en in augustus/september is het knalpaars omdat de heide dan volop in bloei staat. Aanrader!

Groningen

Las but not least: Groningen! Dit is de plek waar ik ben opgegroeid en jaren heb gewoond (na 12 jaar in Amsterdam keer ik zelfs weer terug). Door de vele studenten is het altijd gezellig, barst het van de leuke kroegen en restaurants. Daarnaast zijn er natuurlijk mooie musea (het Groninger Museum is echt een aanrader) en sinds kort kun je ook genieten van een prachtig uitzicht op de stad vanaf het Groninger Forum.

Welke plaatsen in Nederland zou jij nog eens willen bezoeken?

Overnachten in Nederland

Om de prachtige plekken te bezoeken in deze bucket list Nederland is het leuk om een paar nachten of een week ergens te verblijven. Je kunt natuurlijk een hotelkamer reserveren, maar het is natuurlijk veel leuker om een fijn vakantiehuis te boeken. Op de website www.interhome.nl vind je een groot aanbod met huizen in heel Nederland. Het is echt een aanrader om hier iets moois te boeken en vakantie te vieren in eigen land.

Meer mooie plekken ontdekken in Nederland?

Doe inspiratie op met een van deze mooie boeken:

Verliefd op Nederland – Roëll de Ram

Expeditie Achtertuin – Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong

Of lees een van deze artikelen:

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in september 2017 en heeft in maart 2020 een update gehad.

Dit artikel bevat een gesponsorde link van Interhome. Ik werk alleen samen met partijen die echt bij mij en mijn blog passen en deel alleen links van websites die ik zelf ook zou gebruiken voor het boeken van een reis. Meer informatie over samenwerkingen kun je vinden op deze pagina.

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties