Must sees op Netflix voor reisliefhebbers

Must sees op Netflix voor reisliefhebbers

Tijdens de koude en donkere dagen dompel ik mezelf graag onder in de wereld van Netflix. En wist je dat er een hoop must sees op Netflix staan voor reisliefhebbers? In deze blog deel ik mijn favorieten.

Expedition Happiness

Een Duits stel koopt een oude Amerikaanse schoolbus, maakt hier een camper van en reist door Canada, Amerika en Mexico. Een prachtige reis (met mooie beelden), die niet zonder slag of stoot gaat.

Travels with my father

De Britse komiek Jack Whitehall gaat op reis met zijn vader. Ze zijn elkaars tegenpolen, Jack wil backpacken en streetfood eten, zijn vader wil slapen in vijfsterrenhotels en westerse maaltijden eten. Ongemakkelijk, grappig en je kunt niet stoppen met kijken.

Sense 8

Sense 8 is een spannende serie die zich afspeelt in 8 verschillende wereldsteden. 8 personages uit deze steden kennen elkaar niet, maar zijn via telepathie met elkaar verbonden.

Pedal the world

Wederom een Duitse documentaire over een lange reis. In Pedal the world besluit Felix om in een jaar de wereld rond te fietsen. Een reis door Europa, Azië, Oceanië en Amerika met bijzonder mooie beelden.

Chef’s table

Hou je van de combinatie reizen en lekker eten? Dan moet je zeker een keertje Chef’s table opzetten. In deze serie zie je de kookkunsten van de beste chefs ter wereld.

Narcos

Als je een keertje naar Colombia wilt gaan, moet je zeker Narcos kijken. Superspannend, af en toe gruwelijk en veel mooie Colombiaanse beelden.

Dark tourist

Niet iedere toerist gaat op zoek naar de gezellige en mooie dingen tijdens een reis, er bestaat ook zoiets als ‘dark tourism’. Oorlogsgebieden, geestverdrijvingen, filmmaker David Farrier zoekt het op. Bijzondere reizen met indrukwekkende verhalen.

Unbranded

Vier comboys reizen met 16 mustangs (paarden) van door het Amerikaanse westen van Mexico naar Canada.

Hector and the search for happiness

Feel good film met Simon Pegg die in Hector and the search for happiness een psychiater speelt die niet meer happy is. Hij besluit op reis te gaan en maakt bijzondere dingen mee. De Nederlandse acteur Barry Atsma heeft ook een klein rolletje in deze film.

The last laugh

Road trip comedy met Chevy Chase. Twee gepensioneerde mannen pakken hun voormalige beroep (manager en comedian) weer op en gaan op tournee in de Verenigde Staten.

Wat zijn jouw favoriete reisgerelateerde must sees op Netflix? Laat het weten in de comments en dan voeg ik hem toe aan deze lijst.

Meer reisinspiratie?

Lees dan ook deze artikelen:
30 inspirerende quotes over reizen
Hoe bepaal je je volgende reisbestemming?
15 mooie boeken over reizen

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties