De start van een geweldige roadtrip! _ Zuidwest Amerika reisverslag deel 1

De start van een geweldige roadtrip! | Reisverslag Zuidwest Amerika #1

We zijn weer in Amerika en dat is zo fijn! Dit is het eerste reisverslag van onze roadtrip in het Zuidwesten van Amerika met Joshua Tree National Park en een klein stukje Route 66.

Eerste stop: Düsseldorf

Na Glastonbury Festival (met veel modder) heb ik helaas bijna een week platgelegen met de griep en als ik op woensdagmiddag op Amsterdam Centraalin de trein in naar Düsseldorf stap, ben ik helaas nog niet helemaal fit. Ik heb weinig kracht, dus ik krijg niet eens de trein in, haha! Gelukkig ziet iemand dat ik sta te klungelen en die helpt me een handje. Dat is stap 1!

In Utrecht stapt Jess de trein in, gezellig! Na een korte reis van slechts twee uur staan we op het Hauptbahnhof van Düsseldorf. Om zo weinig mogelijk met onze koffers te hoeven sjouwen hebben we een kamer geboekt in Hotel ibis Duesseldorf Hauptbahnhof, dat heel handig in het station zit.

Nadat we hebben ingecheckt gaan we nog even de stad in. We zijn hier beide nog nooit geweest en Düsseldorf is een verrassend leuke stad! In het oude centrum eten we natuurlijk een schnitzel (we zijn tenslotte in Duitsland) en genieten bij de Rijn van een spectaculaire zonsondergang. Wat een heerlijk begin van onze vakantie!

Op naar Amerika!

De volgende ochtend wordt nogmaals bevestigd dat dit een goede keuze is qua hotellocatie, want na een snel ontbijtje zijn we in no time met de trein op de internationale luchthaven van Düsseldorf.

Daar duurt het ongeveer anderhalf uur voordat we alle controles door zijn, het gaat allemaal niet zo snel vandaag. Het grote voordeel hiervan is dat we nog maar een half uurtje bij de gate hoefden te wachten voordat we gaan boarden, op naar Amerika! Ik krijg dan altijd wat kriebels in mijn buik, ik heb er zoveel zin in!

We vliegen met Air Berlin (inmiddels helaas failliet, het is echter een prima maatschappij, we krijgen onderweg meer dan genoeg eten en drinken) rechtstreeks naar Los Angeles. Het is een lange zit van twaalf uur, dus na een paar films en wat boeken ben ik blij dat we weer op de grond staan. Bij de landing zien we de palmbomen al en krijg ik nog meer zin in de roadtrip in het zuidwesten die ons de komende weken te wachten staat.

Hello Los Angeles!

Op LAX duurt de paspoortcontrole duurde best lang, maar na een uurtje worden we toegelaten in de Verenigde Staten van Amerika, joepie! Op naar Alamo (mijn favoriete autoverhuurder in Amerika), waar we een mooie rode SUV (Hyundai Santa Fe) uitkiezen.

Rijden in Los Angeles

Hierna maken we meteen kennis met de files in LA, het is lekker druk op de weg. Gelukkig kunnen we gebruik maken van de carpoollane (als je meer meerdere mensen in de auto zit mag je daaroverheen rijden en vrijwel iedereen zit daar alleen in de auto) en zo komen we na een dik uur rijden aan bij ons hotel (Best Western Norwalk Inn) in Norwalk. Na een gezonde avondmaaltijd bij de lokale grill (echt waar, we aten boerenkool en broccoli) en een paar boodschappen storten we in, hallo jetlag!

Door de jetlag heb ik een flink gebroken nacht (ik lig van half twee tot half vijf naar het plafond te staren), maar toch zitten we om half acht fris en fruitig aan het ontbijt. We hebben er heel veel zin in en ook nog best wat te doen vandaag!

We hebben een heel roadbook gemaakt met de route die we gaan rijden en de dingen die we willen doen (wel met het motto: niets moet, alles mag) en hebben voor de eerste dagen veel kilometers staan. We kennen onszelf een beetje: door de jetlag zijn we toch heel vroeg wakker en de eerste dagen zitten we helemaal vol met adrenaline. De rest van de vakantie doen we dan wat rustiger aan. Het eerste wat we doen is naar de plaatselijke Walmart rijden, om o.a. eten, drinken, een koelbox en een tent aan te schaffen.

Joshua Tree National Park

Dan begint de roadtrip echt! Onze eerste bestemming is Joshua Tree National Park! We rijden een paar keer verkeerd onze navigatie bestaat uit kaarten en Google Maps) en komen om 3 uur ’s middags we aan in het park.

En het is mooi! Het park is vooral bekend vanwege de Yucca boom (de Joshua Tree), en die zien we in grote getale in het woestijnlandschap te zien. We lopen de korte Hidden Valley Trail, die is ongeveer 1,5 kilometer lang. Het is wel even wennen om in die hitte te wandelen, het is 35 gragen. Het is wel een prachtwandeling, een mooie om mee te beginnen. Ook maken we nog even een korte stop om een foto te schieten van Skull Rock, een rots die er inderdaad uit ziet als een schedel.

Een klein stukje Route 66

Rond een uur of vijf rijden we het park weer uit. We hebben nog zo’n twee uur te gaan voor we bij ons hotel in Needles (Rio del Sol Inn) zijn. We rijden via Ghosttown Amboy (een verlaten motel, een postkantoor en een benzinepomp) en reden we nog een stuk over Historic Route 66. Als dit niet het ultieme roadtripgevoel in Amerika is?

Tegen de tijd dat we in het hotel zijn, zijn we redelijk stuk, wat een vermoeiende (maar mooie) dag. We halen wat Mexicaans eten naast ons hotel bij Carl’s Jr. Het vult, maar echt heel lekker is het niet. Deze keten slaan we voortaan maar over. We nemen nog een duik in het zwembad, het is om 8 uur ’s avonds nog steeds 40 graden, wow! Al met al is het een goed begin van onze roadtrip.

Lees nu het volgende reisverslag: Route 66 & Grand Canyon

Wil je alle reisverslagen lezen van deze reis in het zuidwesten van Amerika? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over het zuidwesten van Amerika?

Ter voorbereiding van onze roadtrip in het zuidwesten van Amerika maakten we gebruik van deze reisgidsen:

Capitool Reisgidsen USA Zuidwest en de nationale parken

Lannoo’s autoboek – Californië en Zuidwest-USA

Het (goedkope) vliegticket van Düsseldorf naar Los Angeles vonden we via Skyscanner, de auto reserveerden we via Alamo en de hotels hebben we allemaal geboekt via Booking.com.

Ook heb ik op deze website veel artikelen geschreven over deze mooie regio. Dit zijn een paar veelgelezen artikelen:

Wil je meer reisverslagen lezen?

Op deze pagina kun je al mijn reisverslagen vinden. De afgelopen jaren maakte ik meerdere toffe reizen in Amerika. Dit zijn een paar leuke reisverslagen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties