Page & Monument Valley

Page & Monument Valley | Reisverslag

Na ons bezoek aan de indrukwekkende Grand Canyon vertrokken we naar Page, om nog meer mooie dingen te zien. In dit reisverslag het vervolg van onze roadtrip via Page en Monument Valley.

Horseshoe Bend

Vlak voor Page maken we een korte stop voor de Horseshoe Bend (een bijzondere kromming in de Colorado river). We zijn eigenlijk een beetje moe en bij de parkeerplaats stonden allemaal borden met waarschuwingen voor de hitte. En het was inderdaad bloedheet, ik denk wel zo’n 43 graden (met een lekkere woestijnwind erbij). Om bij het viewpoint te komen moet je via een zandpad een berg beklimmen en afdalen om vervolgens bij de rand van de Horseshoe Bend te komen. Eenmaal bij de bend aangekomen valt onze mond open van verbazing, zo mooi! De kleuren van het zandsteen met de groenblauwe rivier, het is echt heel erg bijzonder om te zien.

Horseshoe Bend
Daarna vertrekken we naar de Wahweap Campground bij Lake Powell. Het is nog steeds bloedheet (gelukkig konden we de tent onder een boom neerzetten), dus het eerste wat we doen was een duik nemen in het meer, heerlijk! We besluiten om de buitentent in de auto te laten en slapen onder de sterrenhemel. Door de warmte en de wind slaap ik voor geen meter, maar elke keer als ik wakker wordt lig ik naar de sterrenhemel, het is hier zo ontzettend mooi! Ik zie zelfs de melkweg. We worden wakker van de zonsopgang, ook heel mooi om te zien.

Wahweap Campground

Lake Powell

Antelope Canyon

Na een lekker ontbijtje van het kampvuur (wrap met ei, worst en sla) vertrekken we naar Antelope Canyon. We hadden een rondleiding geboekt in de Lower Antelope Canyon, waar al veel mensen staan te wachten. Het is een beetje file lopen de canyon in, maar toen we eenmaal beneden stonden was het adembenemend mooi.

Antelope Canyon

Antelope Canyon

Antelope Canyon

Je kunt de canyon alleen maar in met een rondleiding en dat is wel zo handig, want de rondleider zet meteen je camera op de juiste stand zodat je veel toffe foto’s kunt maken van de prachtige kleuren.
Monument Valley

Na 300 foto’s (serieus) staan we weer buiten. Op naar de volgende bestemming: Monument Valley! Al zo’n 50 miles voor Monument Valley verandert het landschap. We krijgen echt het idee dat we in een western beland waren, supermooi! We maakten twee stops, een bij het visitor center voor een mooi uitzicht over de Valley met de buttes en we stoppen bij Milemarker 13, het beroemde Forrest Gump point (dat is de plek waar Forrest besluit om te stoppen met rennen), mooi!

Rode rotsen in Monument Valley

Forrest Gump Point in Monument Valley

Hierna vervolgen we onze weg naar Moab, hierover lezen jullie binnenkort meer!

Lees nu het volgende reisverslag: Arches & Canyonlands

Meer reisverslagen

Heb je het vorige reisverslag gemist? Check dan: Route 66 & Grand Canyon. Bekijk hier alle reisverslagen van mijn road trip in het zuidwesten van Amerika.

De afgelopen jaren maakte ik veel reizen naar Amerika. Ik bezocht ook deze staten:
Kerst in Florida (december 2014)
Ontario & New York State (zomer 2017)
Californië, Hawaii en Pacific Northwest (lente 2019)

Voor onze reis in het zuidwesten maakten we gebruik van deze reisgidsen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties