Hoogtepunten in Page en Monument Valley _ Reisverslag Zuidwest Amerika deel 3

Hoogtepunten in Page en Monument Valley | Reisverslag Zuidwest Amerika #3

Na de Grand Canyon vertrekken we naar Page, waar we veel hoogtepunten bezoeken. In dit reisverslag het vervolg van onze roadtrip naar Page en Monument Valley.

Horseshoe Bend

Die ochtend hebben we bij de Grand Canyon al het ene mooie uitzicht na het andere gezien. Kan het nog mooier? JA!

Vlak voor Page maken we een korte stop voor de Horseshoe Bend, dit is een bijzondere kromming in de Colorado river. We zijn eigenlijk een beetje moe en bij de parkeerplaats staan allemaal borden met waarschuwingen voor de hitte. Het is inderdaad bloedheet, ik denk dat het wel zo’n 43 graden is en de woestijnwind voelt als een warme föhn.

Om bij het viewpoint van de Horseshoe Bend te komen moet je via een zandpad een heuvel opklimmen en weer afdalen. Als we daar eenmaal aankomen valt onze mond open van verbazing, zo mooi! We zijn heel blij dat we dit hoogtepunt ondanks de vermoeidheid en de waarschuwingen toch bezoeken. De kleuren van de rote rotsen en de groenblauwe rivier zijn erg bijzonder om te zien.

Die nacht slapen we op de Wahweap Campground bij Lake Powell. Het is nog steeds bloedheet, maar gelukkig kunnen we ons tentje onder een boompje zetten voor een klein beetje schaduw. Het eerste dat we doen is een duik nemen in het meer en dat is echt heerlijk!

We besluiten om de buitentent in de auto te laten en slapen onder de sterrenhemel. Door de warmte en de wind slaap ik niet al te best, maar elke keer als ik wakker wordt staar ik naar boven. Wat is de sterrenhemel in de woestijn prachtig om te zien! Ik zie zelfs de Melkweg, eigenlijk heb ik deze nacht niet eens zin om te slapen. We worden wakker van de zonsopgang en ook dat is heel mooi om te zien. In de stilte van de ochtend hopt er zelfs een jackrabbit langs de tent (een konijn met hele grote oren). Gaaf!

Na een lekker ontbijtje van het kampvuur (wrap met ei, worst en sla) gaan we weer op pad.

Antelope Canyon

Onze volgende stop is Antelope Canyon een van de andere gave bezienswaardigheden in Page. We hebben een rondleiding geboekt in de Lower Antelope Canyon, waar al veel mensen staan te wachten. Het is een beetje file lopen om de canyon in te komen, maar als we eenmaal beneden staan is het adembenemend mooi.

Je kunt Antelopen Canyon alleen maar bezoeken met een rondleiding en dat is eigenlijk wel handig. De rondleider stelt je camera namelijk zo in dat je de beste foto’s kunt maken en zo nog meer kunt (na)genieten van deze prachtige vormen en kleuren.

Page is een fantastische stop tijdens een West Amerika roadtrip. Lees dit artikel voor meer tips: Wat te doen in Page Arizona?

Op naar Monument Valley

Na zo’n 300 foto’s staan we weer buiten. Op naar het volgende hoogtepunt in Arizona: Monument Valley! Al zo’n vijftig mijl voor Monument Valley zien we het landschap veranderen. We hebben echt het idee dat we in een western zijn beland, het is echt supermooi!

In Monument valley maken we twee stops, een bij het visitor center voor een mooi uitzicht op de beroemde buttes en bij Milemarker 13. Dit wordt ook wel het Forrest Gump point, want dit is de plek waar Forrest (uit de film Forrest Gump) besluit om te stoppen met rennen, mooi! Heel tof om dit iconische landschap te zien.

Na Monument Valley rijden we zo de staat Utah in. Onze volgende stop is Moab, hierover lees je in het volgende reisverslag meer.

Lees nu het volgende reisverslag: Arches & Canyonlands

Wil je alle reisverslagen lezen van onze road trip in zuidwest USA? Kijk op deze pagina voor het overzicht.

Meer lezen over het zuidwesten van Amerika?

Ter voorbereiding van onze roadtrip in het zuidwesten van Amerika maakten we gebruik van deze reisgidsen:

ANWB Wereldreisgids Verenigde Staten Zuidwest

Lannoo’s autoboek – Californië en Zuidwest-USA

Het (goedkope) vliegticket van Düsseldorf naar Los Angeles vonden we via Skyscanner en de auto reserveerden we via Alamo. Ons plekje op de Wahweap Campground reserveerden we via deze website.

Ook heb ik op deze website veel artikelen geschreven over het prachtige zuidwesten van Amerika. Dit zijn een paar veelgelezen artikelen:

Wil je meer reisverslagen lezen?

Op deze pagina kun je al mijn reisverslagen vinden. De afgelopen jaren maakte ik meerdere toffe reizen in Amerika. Dit zijn een paar leuke reisverslagen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties