Grand Teton National Park

Grand Teton National Park: wat een natuurschoon! | Reisverslag

Grand Teton National Park is het volgende hoogtepunt van mijn reis, wat ben ik onder de indruk van deze geweldig mooie plek! In dit reisverslag neem ik je mee.

Ik moet bear spray hebben!

Ik vertrek al voor 7 uur uit Idaho Falls naar Grand Teton National Park, want de campground waar ik wil verblijven schijnt iedere dag voor 10 uur ‘s ochtends vol te zijn. Als ik om half 10 bij de Jenny Lake campground aan kom heb ik geluk, want er zijn nog maar vier plekjes vrij (en die zijn 5 minuten na mijn aankomst allemaal weg). De campground is niet voor niets populair, alleen voor tenten (geen campers met luidruchtige generators) en ligt midden in het park aan het prachtige Jenny Lake. Vanuit mijn tent kan ik zelfs Grand Teton (de hoogste berg van de Tetons) zien.

Jenny Lake Campground

De beheerder van de campground laat me wel weten dat er regelmatig zwarte beren worden gezien op de camping en dat er laatst zelfs een grizzlybeer was. Nou ben ik niet meer zo bang voor zwarte beren, maar die grizzly vind ik toch wat eng. Hij adviseert dan ook dat ik in het park altijd bear spray (een hele heftige pepperspray) bij me moet hebben. Het eerste wat ik dus doe is bear spray kopen, slaap ik ook wat beter in m’n tentje ‘s nachts.

Bear spray

Ik kijk nog even rond in het stadje Jackson aan de zuidkant van het park, en wat is het daar leuk! Mooie houten gevels en parkjes.

Jackson Wyoming
Co in Jackson Wyoming

Op de terugweg naar de camping stop ik nog even bij het Laurance S. Rockefeller Preserve voor een korte wandeling. En ja, overal hangen bordjes met waarschuwingen voor beren, dus ik hou mijn bear spray binnen handbereik. Geen beer gezien natuurlijk, maar het was wel een erg mooie wandeling!

Waarschuwing beren
Laurance S Rockefeller Preserve rivier
Laurance S Rockefeller Preserve wandeling
Laurance S Rockefeller Preserve Phelps Lake

Wandelen in Cascade Canyon

De volgende dag laat ik de auto een dagje staan en is het tijd voor een flinke wandeling. Ik loop langs Jenny Lake naar Cascade Canyon aan de andere kant van het meer en geniet van de prachtige uitzichten.

Wandeling langs Jenny Lake in Grand Teton National Park

Ik maak nog een korte stop bij de hidden falls, een mooie waterval. Het valt me wel op dat hier behoorlijk veel toeristen rondlopen, de meeste daarvan zijn het meer overgestoken met een boot. De afgelopen weken heb ik amper andere toeristen gezien, dus het is even wennen aan de drukte.

Grand Teton National Park - Hidden Falls

Daarna wandel ik de Cascade Canyon in en jongens, wat is dit een mooi stuk! Langs de Cascade Creek en dwars door de Tetons. Het is echt prachtig. Op sommige plekken ligt ook wat sneeuw, maar lang niet zo erg als op de Pacific Crest Trail, dus dat is niet zo erg.

Grand Teton National Park - Cascade Canyon
Grand Teton National Park - Cascade Canyon meer
Grand Teton National Park - Cascade Canyon sneeuw

Na vier mijl door de canyon kom ik bij een splitsing en hier besluit ik weer om te draaien en wandel ik dezelfde route weer terug. Op de terugweg zie ik een hoop wildlife, een eland, marmot, herten en aan het eind loopt er zelfs een zwarte beer over de trail! Ik hou afstand (dat staat op elke folder van het park), maar de andere mensen (stuk of 10) om me heen lopen willen een zo goed mogelijke foto van de beer en jagen ‘m weg. Zo erg vind ik dat! Ik schaam me voor de andere wandelaars in het park.

Grand Teton National Park - eland
Grand Teton National Park - marmot
Grand Teton National Park - zwarte beer

Ik vervolg mijn weg langs de andere kant van het meer terug naar de camping en ook dit is een mooi stuk.

Grand Teton National Park - Jenny Lake

Na 17 mijl wandelen (dat liep ik dagelijks op de PCT, maar nu ben ik helemaal stuk), kom ik moe maar voldaan terug bij mijn tent. Wat was dit een mooie wandeling!

Road trip in Grand Teton National Park

Na een volle dag wandelen doe ik het daarna wat rustiger aan in Grand Teton National Park en ga ik vooral met de auto op pad. Er zijn vele mooie wegen en ik ga lekker op ontdekkingstocht. Op veel plekken heb je een mooi uitzicht op de Tetons en ook zie ik veel wildlife; herten, pronghorns (soort antilope), bizons en zelfs twee grizzlyberen (helaas te ver weg voor een foto).

Grand Teton National Park - uitzicht op de Tetons
Grand Teton National Park - bizons
Grand Teton National Park - kerk
Grand Teton National Park - uitzicht Schwabacher Landing

In het park zijn ook nog diverse verlaten gebouwen van de mormonen die vroeger in de vallei woonden en dit is een erg fotogenieke plek.

Grand Teton National Park - Mormon Row 2
Grand Teton National Park - Mormon Row

Na drie dagen heb ik eigenlijk nog niet genoeg van Grand Teton National Park, maar is het toch tijd om verder te reizen. Op naar het volgende hoogtepunt: Yellowstone!

Lees nu reisverslag #16: Yellowstone: exploderende geisers en kleurrijke hot springs

Meer lezen over mijn avonturen in Amerika?

Lees dan de andere reisverslagen op deze pagina.

Meer lezen over deze regio?

Lees dan ook deze artikelen:
Route Pacific Northwest | Van Oregon naar Yellowstone
Hoe & wat: Reistips voor Grand Teton National Park (Wyoming)
Wandelen in Grand Teton National Park: Jenny Lake en Cascade Canyon

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties