Voor het eerst in Idaho - Craters of the Moon National Monument

Voor het eerst in Idaho: Craters of the Moon National Monument | Reisverslag

Vanuit Nevada rij ik Idaho binnen, een staat waar ik nog nooit ben geweest. Ik laat me verrassen door de prachtige Shoshone Falls en Craters of the Moon National Monument.

Shoshone Falls

Vanaf de toffe Bonneville-zoutvlakte moet ik een uur over een interstate en die wegen (zesbaans) zijn echt zo saai. Ook kom ik weer in een andere tijdzone (die wisselt momenteel elke paar uur, zelfs mijn telefoon weet niet meer hoe laat het is). Gelukkig mag ik na een uur weer een highway op, de uitzichten worden meteen mooier. Ik rij naar het noorden en vlakbij de grens van Nevada en Idaho staan uiteraard weer een hoop casino’s (je zou de staat maar verlaten zonder een gokje te wagen). Leuk detail: het dorpje op de grens heet Jackpot.

In Idaho lijkt het landschap meteen anders, veel vlakker en weinig bergen. Ik zie nergens sneeuw, en dat is echt een unicum voor deze road trip tot nu toe. Ik heb een mooie stop gevonden in het stadje Twin Falls. Hier heb je namelijk een canyon en het Shoshone Falls Park. De watervallen in dit park noemen ze ook wel de Niagara of the West. Hoewel ik de Niagara Falls zelf indrukwekkender vond, hebben deze watervalleen een veel mooiere setting. Een prachtige canyon en geen circus of hotels in de omgeving van de watervallen. Prachtig plaatje!

Voor het eerst in Idaho - Canyon Twin Falls
Voor het eerst in Idaho - Shoshone Falls

Vlakbij Twin Falls heb ik een plekje geboekt op de KOA. Dit zijn nogal commerciele campgrounds (duur, kleine plaatsen, veel grote RV’s), dus ik sta hier liever niet. Maar aangezien er vrijwel geen campgrounds zijn in de omgeving, moet ik het er maar mee doen. Deze campground was zelfs zo luxe dat je eten kon bestellen bij de receptie en dat naar je tent kon laten brengen. Soort van roomservice, haha!

Craters of the Moon National Monument

De volgende ochtend vervolg ik mijn road trip dwars door Idaho. De wegen zijn vrijwel leeg en kronkelen door het landschap. Op gegeven moment zie ik weer bergen met sneeuw, wat mooie plaatjes oplevert.

Voor het eerst in Idaho - Road trip in Idaho

Niet veel later veranderd het landschap drastisch en heb ik even het idee dat ik weer op Hawaii’s Big Island ben. Zwarte lavastromen domineren het landschap. Niet zo gek ook dat hier Craters of the Moon National Monument is, dat in het teken staat van vulkanen en lava. Het is een klein park, maar erg indrukwekkend om te bezoeken. Ik maak wat korte wandelingen en bezoek een paar grotten. Voor de grotten heb je overigens een permit nodig (makkelijk te krijgen, gewoon even vragen aan een ranger), omdat hier vleermuizen zitten. En een goede zaklamp of hoofdlamp met volle batterijen is ook wel handig. Helaas waren mijn batterijen net op, maar gelukkig mocht ik een zaklamp lenen van een gezin dat ook net dezelfde grot wilde bezoeken. Heel fijn, want dat was een erg mooie grot, waar nog veel ijs lag en daardoor leek het net of de grot vol kristallen zat.

Voor het eerst in Idaho - Craters of the Moon National Monument - Inferno Cone
Craters of the Moon National Monument - Scenic Drive
Craters of the Moon National Monument - Trail rondom Broken Top
Craters of the Moon National Monument - Caves Trail
Craters of the Moon National Monument - Permit vleermuizen
Craters of the Moon National Monument - grot

Ik vermaak me uiteindelijk zo’n vier uur in het park en ben uitermate verrast. Dit is best wel een toffe plek!

Idaho Falls

Voor het eerst in Idaho - motel Idaho Falls

Na mijn bezoek aan Craters of the Moon rij ik naar het oosten van Idaho, naar het stadje Idaho Falls. Dit is niet een hele bijzondere plek, maar wel praktisch. Hier slaap ik in een motel, waar ik een upgrade krijg naar een kamer met jacuzzi! Heerlijk relaxen (en de was en boodschappen doen) en dat is ook wel nodig, want hierna ga ik 8 dagen back to basic kamperen in Grand Teton en Yellowstone National Park. Zin in!

Overnachtingen

Twin Falls: Twin Falls/Jerome KOA
Idaho Falls: Motel West

Lees nu ook reisverslag #15: Grand Teton National Park: wat een natuurschoon!

Meer lezen over mijn avonturen in Amerika?

Lees dan alle reisverslagen op deze pagina.

Meer lezen over deze regio?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Route Pacific Northwest – woestijn, vulkanen en eindeloze bossen
Hoe & wat: Reistips voor Grand Teton National Park (Wyoming)
De 10 mooiste plekken in Yellowstone

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties