Ik ben in Australië! Eerst even chillen op het bountystrand van Clifton beach - Reisverslag

Ik ben in Australië! Eerst even chillen op het bountystrand van Clifton beach | Reisverslag

Na een reis van 38 uur ben ik eindelijk in Australië! De eerste dagen geniet ik van een prachtige bountystrand in Clifton Beach.

Eindelijk in Australië!

Na de korte stopover in Hong Kong vervolg ik mijn weg naar Australië. De reis duurde (van deur tot deur) in totaal maar liefst 38 uur. Maar ik ben er!

De vlucht van Hong Kong naar Cairns was niet zo leuk. Ik was echt kapot, ik had natuurlijk helemaal niet geslapen tijdens de eerste nachtvlucht en dat wilde ik tijdens deze vlucht wel doen. Ik viel ook meerdere keren in slaap, maar werd vervolgens heel ruw gewekt door fikse turbulentie, een onweersbui en luchtzakken. Ik was echt zo bang! Het was zo bumpy dat er zelfs geen eten werd geserveerd op de geplande tijden. Het avondeten kwam uiteindelijk om half een ’s nachts en het ontbijt om drie uur. Die laatste heb ik maar overgeslagen.

Ik was zo blij toen de daling werd ingezet. We kwamen volgens planning aan om twintig over vier (yup, middenin de nacht) en ik was echt opgelucht toen ik op de grond stond. Volledig gedesoriënteerd door het slaapgebrek laat ik alle controles over me heenkomen. Die zijn nogal uitgebreid hier. Ze vragen me zeker drie keer of ik fruit of andere verboden goederen bij me heb en ook wordt ik gecontroleerd door een hond. Na alle controles krijg ik de stempel voor Australië in mijn paspoort en mag ik het land in. Joepie!

Op naar Clifton Beach

Ik had een shuttlebus geregeld en ik zou om half zes opgehaald worden vanaf het vliegveld in Cairns. Ik zat te wachten en te wachten, maar die transfer was nergens te bekennen. Ik vraag iets na half zes maar eens rond, waar blijft die bus? Hij blijkt zonder mij vertrokken te zijn! Blijkbaar vertrekt hij vanaf een andere terminal, alleen waren ze vergeten om dat tegen me te zeggen. De volgende gaat pas om half acht en ik ben echt not amused. Ik ben ten slotte ook al zo’n 40 uur wakker…

Gelukkig is het toch redelijk snel half acht en wordt ik in een privébusje naar Clifton Beach gebracht. De chauffeur wijst me onderweg op een veld vol kangoeroes en mijn humeur knapt meteen op. Ik ben in Australië! Ik heb er bewust voor gekozen om mijn reis in Australië te starten in Clifton Beach en niet in Cairns. Ik wil namelijk een paar dagen relaxen aan het strand voor ik begin met het echte backpacken. In Cairns zijn geen stranden, maar 20 kilometer ten noorden van Cairns liggen een paar prachtige bountystranden bij Palm Cove en Clifton Beach.

In Clifton Beach vond ik voor een goede prijs een leuk appartement (Clifton Sands Holiday Apartments) vlakbij zee, beter kan bijna niet. Als ik daar iets na acht uur ’s ochtends aankom kan ik er helaas nog niet in (dat wist ik gelukkig al), maar er is buiten wel een fijne chillruimte met banken. Hier maak ik meteen goed gebruik van en geniet ik van de heerlijke zon. Ook zie ik prachtige felgekleurde vogels, ik kijk mijn ogen uit. Australië voelt een beetje als een dierentuin en mijn nieuwe zoomlens komt meteen van pas.

Bijkomen na de lange reis

Ik mag gelukkig om elf uur mijn appartement al in. De eigenaar was zo lief om mijn appartement als eerste schoon te maken. Ik ben duizelig de moeheid, dus duik eerst maar even het lekkere bed in. Om niet de hele dag te slapen, zet ik mijn wekker op half twee. Dat plan mislukt volledig, ik wordt pas om half vier weer wakker haha!

Ik ga nog even naar de Coles (de grote supermarkt hier) voor wat boodschappen. Zo haal ik een Australische simkaart zodat ik bereikbaar ben voor het thuisfront en wat eten. Ook koop ik een USB-stekker, want geen van mijn wereldstekkers werkt. Zo kan ik in ieder geval mijn telefoon en tablet opladen, nu nog een oplossing verzinnen om de batterij van mijn camera op te laden. Maar dat heeft geen haast, want die batterij gaat niet zo snel leeg. Op de terugweg zie ik een paar kangoeroes op een grasveld tussen de huizen, zo gaaf!

Kangoeroes in Clifton Beach

Na het avondeten drink ik op mijn enorme balkon een glas wijn en daarna duik ik snel mijn bed in.

Genieten van de zonsopkomst

Door mijn middagslaapje en de jetlag ben ik de volgende ochtend veel te vroeg wakker. Ik maak graag gebruik van dit moment en wandel naar het strand om de zonsopkomst te bekijken. Niet verkeerd toch? 

Clifton Beach is echt een piepklein dorpje dat voornamelijk bestaat uit kleine appartementencomplexen en grote villa’s. Het strand is hier zo goed als leeg (ook overdag) en eigenlijk is het wel lekker om op zo’n stille plek bij te komen van de lange reis.

Wandeling naar Palm Cove

Na het ontbijt maak ik over het strand naar Palm Cove. Dit is een tochtje van 2,5 kilometer en dat is een stuk toeristischer dan Clifton Beach. Hier zijn veel meer mensen, er zijn ook hotels, restaurants en cafés. Ik ben stiekem wel blij dat ik in Clifton Beach zit, dat voelt meer alsof je tussen de lokale bevolking zit.

Na een kop koffie terug loop ik terug via de Argentea boardwalk, in de hoop wat dieren te spotten. Er zou hier namelijk een krokodil zitten. Ik zie helaas vrij weinig gezien, op een paar krabbetjes en heel veel vogels na.

De rest van de dag doe ik niks anders dan chillen bij het zwembad, heerlijk!

Zwembad bij het appartement

Vanaf vier uur koelt het enorm af. Het is namelijk winter in Australië en de zon gaat al voor zes uur onder. Vlak voor zonsondergang is het hier een enorm spektakel, er vliegen enorme vleermuizen over!

Het zijn red flying fox die in grote getale over vliegen en in de bomen rondom mijn appartement hangen. In eerste instantie vind ik ze wat eng, maar ze eten gelukkig alleen fruit, dus ik hoef me geen zorgen te maken. Ze zijn moeilijk te fotograferen, want ze gaan zo snel!

Ik geniet vol van mijn laatste avond in dit appartement. Vanaf morgen slaap ik namelijk alleen nog maar in hostels. Dat vind ik nog best een beetje spannend (ik heb niet zoveel ervaring met hostels), maar in Australië zijn appartementen en hotels echt onbetaalbaar. Ik heb wel zin om wat mensen te leren kennen en meer van Australië te zien. Morgen vertrek ik naar Cairns!

Lees nu mijn volgende reisverslag: Cairns, Cape Tribulation en Great Barrier Reef.

Wil je alle reisverslagen lezen van mijn reis in Australië? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Australië?

Ik schreef ook deze artikelen:

En ter voorbereiding van mijn reis maakte ik gebruik van deze reisgidsen:

Lonely Planet East Coast Australia

Trotter Australië

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties