Clifton Beach 2015

Even chillen op een bountystrand: Clifton beach | reisverslag

Na een reis van 38 uur ben ik eindelijk in Australië! De eerste dagen geniet ik van een prachtige tropisch strand in Clifton Beach.

Eindelijk in Australië!

Na een reis van 38 uur (deur tot deur) ben ik eindelijk in Australië! Vlucht van Hong Kong naar Cairns was niet heel leuk, paar keer in slaap gevallen om vervolgens heel ruw gewekt te worden door fikse turbulentie, een onweersbui en luchtzakken. Bumper ride van 7 uur! Stewardessen moesten ook steeds stoppen met hun service, waardoor avondeten om 00:30 kwam en ontbijt om 3:00, dat laatste maar overgeslagen ;). Keurig op tijd (4:20 in de ochtend) aangekomen in Cairns, ik was zo blij! Na een zeer uitgebreide controle (er is me 3x gevraagd of ik ook fruit/verboden goederen mee had en gecontroleerd door een hond) mocht ik het land binnen, joepie!

Clifton Beach

Zou om 5:30 opgehaald worden door een transfer, daar moest ik nog best even op wachten. Iets na half 6 gevraagd waar ie bleef, bleek ie zonder mij vertrokken te zijn! En de volgende ging pas om half 8. Ik was zeg maar not amused, was ook al zo’n 40 uur wakker…
Om half 8 uiteindelijk een privébusje, die me snel naar het appartement bracht. Kon daar helaas nog niet in (dat wist ik gelukkig al), maar er was wel een fijne chillruimte met banken waar ik even lekker in de zon kon liggen en naar alle mooie felgekleurde vogels kon kijken die om me heen vlogen (‘t is hier net een dierentuin). Mijn nieuwe zoomlens kwam meteen van pas!

image

Kon gelukkig al om 11 uur mijn appartement in (vet lieve mensen hier, hebben de mijne als eerste schoongemaakt). Ik was duizelig de moeheid, dus ben maar even gaan slapen. De bedoeling was tot half 2, maar natuurlijk hoorde ik m’n wekker niet en werd ik om half 4 wakker haha! Snel was boodschappen gedaan (een AUS simkaart, mijn eigen werkt hier niet en een usb stekker, want geen van mijn wereldstekkers werkt. Nu alleen nog bedenken hoe ik de batterij van mijn camera moet opladen. Ook m’n eerste wallabies gespot, vet cool!

image
image

Na avondeten op m’n enorme balkon met een nog groter glas wijn (flessen gaan hier per liter ;)) mijn bed in gestort.

Genieten van de zonsopkomst

Door mijn middagslaapje (jetlag) was ik de volgende ochtend veel te vroeg wakker. Perfect moment om de zon te zien opkomen op het strand. Niet verkeerd toch? 

image
image

Zit nu in een heel klein dorpje (Clifton Beach) dat voornamelijk bestaat uit kleine appartementencomplexen en grote villa’s. Er is dan ook bijna geen kip op het strand (de hele dag niet). Perfect om bij te komen van m’n lange reis!

Wandeling naar Palm Cove

Na ontbijt ben ik naar Palm Cove gelopen over het strand (2,5 km), een iets grotere toeristischer dorp. Toch wel blij dat ik daar niet zit.

image
image
image

Na een kop koffie terug gelopen via de argentea boardwalk, in de hoop wat mooie dieren te spotten. Er zou zelfs een krokodil zitten ;) (Je mag hier bijna nergens het water in, ze waarschuwen veel voor kwallen en krokodillen). Ik heb vrij weinig gezien helaas, op een paar krabbetjes en vogels na.

image
image

Rest van de dag lekker gechilled (en een half uurtje geslapen) bij het zwembad, heerlijk!

image

Lukte maar tot 4 uur, dan wordt het namelijk al flink kouder, de zon gaat hier voor 6 uur al onder! Voordat dat gebeurd is het trouwens heel druk in de lucht, vol met enorme vleermuizen! (Red flying fox/fruit bat) Toen ik ze voor het eerst zag was het een beetje eng, ze komen namelijk met honderden tegelijk over vliegen,  maar ze eten gelukkig alleen fruit ;) Moeilijk te fotograferen, ze gaan zo snel!

image

Morgen verlaat ik dit paradijsje,  vanaf dan ga ik in hostels slapen en tourtjes doen. Op naar Cairns!

Lees nu mijn volgende reisverslag: Cairns, Cape Tribulation en Great Barrier Reef.

Wil je alle reisverslagen lezen van mijn reis in Australië? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Australië?

Ik schreef ook deze artikelen:
Route oostkust Australië in 3,5 week
6 dingen die ik niet wist over Australië
Wat kost flashpacken in Australië?

Of bestel een van deze reisgidsen:

Lonely Planet East Coast Australia

Trotter Australië

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties