Brisbane 2015

Brisbane: koala’s, kangoeroes en hippe koffietentjes | reisverslag

Ik ben in lovely Brisbane! Hier zie ik veel koala’s, kangaroes, maak ik mooie wandelingen (met uitzicht) en relax ik in hippe koffietentjes.

Airlie Creek

Voordat ik naar Brisbane vertrok had ik nog een volle dag in Airlie Beach. Erg nuttig, heb de was gedaan ;) Schone kleren zijn fijn! Ook nog de Airlie Creek trail gelopen, 850 meter, ik dacht dat doe ik even. Maar ik had best wat beter naar het waarschuwingsbord kunnen kijken ;)

image

Mooie wandeling, ik heb het alleen maar gered tot en met grade 3, grade 4 bestond namelijk uit een grote klimpartij over een stapel rotsblokken, dat konden mijn slippertjes niet aan ;)

image
image

Na deze fijne wandeling lekker aan het water gaan liggen met mn boek, maar rond een uur of drie stak er zo’n koude wind op dat ik maar naar het hostel ben gevlucht voor een dikke trui! ‘s Avonds bleek er een Nederlandse invasie te zijn in het hostel. Denk dat zo’n 50% ongeveer Nederlands was. Zit je dan aan de andere kant van de wereld. Wel een gezellige kamergenote, Nederlands meisje dat zelfs m’n broertje bleek te kennen (zelfde studie); it’s a small world!

Op naar Brisbane

De volgende dag nog even in de zon gelegen (laatste kans om bruin te worden, hierna echt winter) en rond 2 uur de bus naar het vliegveld genomen. Leuke rit door het niemandsland, Whitsundays Airport ligt echt in de middle of nowhere. De grond werd ook steeds roder en ik spotte zelfs een kangoeroe. Zou me niks verbazen als die ook dagelijks over de landingsbaan hoppen. Vlucht naar Brisbane ging supersnel, het was maar een uur vliegen (wind mee, de bedoeling was 1,5 uur). Het was al donker toen ik bij het hostel kwam. Wel weer even wennen in een stad, druk hier! Hostel is ook wennen, het is er heel erg rustig. Alcohol is niet toegestaan en de keuken gaat al om 9 uur dicht dus iedereen ligt vroeg op bed. Gelukkig heb ik nog een tablet vol met series en 100 boeken op mn e-reader ;)

Lone Pine Koala Sanctuary

In Brisbane had ik 1 doel; een koala knuffelen. Dat kan op 2 plekken: Steve Irwins Australia Zoo (groot,1,5 uur reizen, toeristisch en duur) en de Lone Pine Koala Sanctuary (kleinschalig, 45 minuten reizen en enigszins betaalbaar). Voor die laatste ben ik maar gegaan (hoef mevrouw Irwin ook niet zo nodig met een krokodil te zien worstelen). Werd om 7 uur mijn bed uit geboord (schijnbaar zijn ze aan het verbouwen, hadden ze best even mogen melden), dus was mooi op tijd bij Lone Pine. Daar een hele hoop leuke beestjes gespot; kangoeroes, dingo’s, tasmaanse duivel, cassowary, slangen, roofvogels, wombats en last but not least heeel veel koala’s :)

image
image
image
image
image
image
image

Heel leuk om zo’n beestje een keer vast te houden, maar hij gaat niet mee naar huis. Te zwaar, stinkt en heeft hele scherpe klauwen, groot gat in m’n vestje :(
Daarna bus weer naar de stad gepakt, lekker rondgedwaald in de botanische tuinen en langs de rivier. Heel groen hier! Ook weer een gave lagoon hier, al was het te koud om te zwemmen, heb bijna de hele dag mijn jas aan gehad.

image
image
image

Ik vind Brisbane trouwens een erg leuke stad, het barst er van de gezellige koffietentjes en undergroundbars.

IMG_1698

Verder in het hostel gechilled, beetje gekletst, is al iets gezelliger hier. Maar om 9 uur was het weer uitgestorven, dus ben ik maar lekker wat series gaan kijken :)

Mount Coot-tha

Voordeel van vroeg slapen is dat je vroeg op bent, dus stond om half 9 weer buiten. Weer de bus genomen, deze keer naar Mount Coot-tha. Groot natuurpark met fantastisch uitzicht op Brisbane.

image
image
image
image


Daar ook een paar trails gelopen, waaronder een Aboriginal trail, maar er was niks Aboriginals aan te ontdekken, alleen een paar kunstwerken van hedendaagse kunstenaars in aboriginalstijl. Geëindigd in een botanische tuin (die hebben ze hier echt overal).

image

Rest van de dag schandalig genoten van lekker eten (Vietnamees), een mani/pedi (mooie rode nageltjes) en een wijntje op het terras (duurste ooit, but so worth it!)
Morgenvroeg naar Sydney, heel veel zin in!

Lees nu mijn volgende reisverslag: Sydney!

Meer reisverslagen lezen over mijn reis in Australië? Je kunt ze allemaal vinden op deze pagina.

Meer lezen over Brisbane en Australië?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Hoe & wat: Reistips Brisbane
Route oostkust Australië in 3,5 week
Wat kost flashpacken in Australië?

Of lees een van deze reisgidsen:

Lonely Planet Pocket Brisbane & the Gold Coast

Trotter Australië

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties