Kosten rondreis in het zuidwesten van Amerika

Wat zijn de kosten van een rondreis in het zuidwesten van Amerika?

Wat zijn de kosten van een rondreis in het zuidwesten van Amerika? In deze blog geef ik je een zo volledig mogelijk overzicht, met de kosten van o.a. vervoer, verblijf, activiteiten en eten.

Vervoer

Lima - vliegtuigraam

Vliegen

Een reis naar het zuidwesten start vaak in een grote stad, je kunt o.a. vliegen op Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Phoenix of Salt Lake City. Bedenk welke stad op je route ligt en of het handiger is om een retour te boeken of een open jaw ticket (dan vlieg je heen op bijvoorbeeld Los Angeles en terug vanaf San Francisco). Mijn favoriete tool om de beste opties te vinden is Google Flights, hier kun je op de kaart zien welke bestemming het goedkoopste is op de data dat jij wilt vliegen.

En het goedkoopste ticket kun je vaak vinden via een vergelijksite zoals Skyscanner. Met een beetje mazzel kun je al vanaf €400 een retourtje in het laagseizoen. In het hoogseizoen liggen de prijzen een stuk hoger, maar kun je met goed zoeken tickets vinden van €650.

Autohuur

Tijdens een rondreis door het zuidwesten van Amerika ontkom je er niet aan: je moet een auto huren. Huur altijd een auto voordat je gaat, dat is namelijk goedkoper en als je via een Europese website boekt, zijn ook alle benodigde verzekeringen inbegrepen. Afhankelijk van de grootte van je auto betaal je tussen de €20 en €35 per dag. Zelf heb ik goede ervaringen met de vergelijkingssite AutoEurope, maar ook bij Alamo (rechtstreeks bij de verhuurder) heb ik in het verleden goede deals gevonden.

Natuurlijk ben je ook geld kwijt aan benzine, maar dat is over het algemeen een stuk goedkoper dan in Nederland. Op dit moment ligt de prijs tussen de $2.50-$4.50 per gallon (bijna vier liter). Kijk op de website GasBuddy voor de meest recente prijzen (let op: de benzine in Californië is over het algemeen veel duurder dan in de andere staten).

Ook is parkeren niet overal gratis, vooral niet in de grote steden. Kosten liggen meestal tussen de $10-$50, afhankelijk van de locatie (hoe toeristischer, hoe duurder). Een goede website om beschikbare parkeerplaatsen te vinden is BestParking.

Wil je meer weten over het huren van een auto in Amerika? Ik schreef er een uitgebreid artikel over.

Openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer zou ik afraden in het zuidwesten van Amerika. Ja, je kunt je verplaatsen met de Greyhound bus en met de trein (Amtrak), maar je kunt lang niet overal komen en het is behoorlijk duur. Alleen in San Francisco kan ik het openbaar vervoer aanraden, de kosten voor parkeren in het centrum zijn namelijk erg hoog ($40+). Bovendien kun je dan meteen een ritje maken in een van de beroemde cable cars.

Verblijf

Reisverslag Las Vegas - kamer Mirage

Hotels

Tijdens een rondreis in het zuidwesten kun je makkelijk van hotel naar hotel rijden. Over het algemeen zijn er genoeg opties, van low budget (bijvoorbeeld Super 8 of Motel 6), middensegment (Best Western en Comfort Inn) en het dure segment (Hilton). Meestal liggen de prijzen van de hotels onderweg tussen de €50 en de €150. In steden als San Francisco en Los Angeles is het een ander verhaal, daar betaal je met gemak €200 per nacht voor een basic hotel. Het kan wel goedkoper, maar dan slaap je ook in een wijk waar je ’s nachts niet wilt zijn. Voor het grootste aanbod kun je het beste kijken op Booking.com. (Gebruik deze link om €15 korting te krijgen op je eerstvolgende verblijf).

Wil je slapen in hotels in de Nationale Parken? Dat aanbod vind je niet via de boekingssites, maar op de websites van de parken zelf. Kijk bijvoorbeeld hier voor de accommodaties in Yosemite National Park of op deze website voor de accommodaties bij de Grand Canyon.

Kamperen

Vind je de hotels te prijzig en hou je wel van een beetje avontuur? Ga kamperen! Er zijn veel campgrounds te vinden in het zuidwesten en vooral die in de Nationale Parken zijn geweldig mooi. In de meeste gevallen heb je een hele ruime plek met een picknicktafel en een ring voor je kampvuur. Je hebt al een plekje vanaf $14. De campgrounds in Arizona en Utah zijn overigens wel een stuk goedkoper dan in Californië, daar betaal je tussen de $25-$40 voor een plekje. Reserveren kan soms, maar in de meeste gevallen is het een fcfs camping (first come first serve) en is het verstandig om zo vroeg mogelijk aan te komen.

Wil je meer weten over kamperen in Amerika? Lees dan dit artikel.

Activiteiten

Page & Monument Valley

Nationale Parken

De grootste ‘activiteit’ in het zuidwesten van Amerika is het bezoeken van de nationale parken. Per park betaal je al snel $20-$30 om binnen te komen met je auto (kijk op deze website voor een volledig overzicht). Bij een grote rondreis is het dan ook verstandiger om een America the Beautiful Pass te kopen. Deze kost $80, geeft toegang tot maar liefst 2000 verschillende nationale parken in Amerika en historische sites en is een jaar geldig. Je kunt de pas bij de ingang van ieder Nationaal park kopen.

Overig

Naast het bezoeken van de nationale parken zijn er nog tig andere dingen te doen in het zuidwesten van Amerika, hier een paar voorbeelden om je een idee te geven van de kosten:

– Monument Valley: dit beroemde landschap ligt niet in een nationaal park en is in handen van de Navajo Indianen. Toegang kost $20.
– Alcatraz: Een must see tijdens je bezoek aan San Francisco. De boottocht met audiotour (drie maanden vantevoren boeken) kost $38.
– Antelope Canyon: Om Antelope Canyon te bezoeken moet je een tour boeken, deze kost ongeveer $38.
– Studio Tour in Hollywood: Een van mijn hoogtepunten in Los Angeles was de Warner Bros Studio Tour. Kosten: $65.

Eten

Qua eten kun je het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Als je echt het Amerikaanse leven mee wilt maken eet je ontbijt, lunch en diner in een diner, maar daar hangt ook best een prijskaartje aan. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar een supermarkt gaan en zelf je eten maken. Ikzelf zorg meestal voor een combinatie: uit ontbijten, kleine lunch onderweg met eten uit een supermarkt (of wat overblijft van het ontbijt) en ’s avonds uit eten. Kosten: €35-€50 per dag. Als je gaat kamperen liggen de kosten voor eten trouwens veel lager, dan kook je meestal alle maaltijden zelf.

Totale kosten rondreis in het zuidwesten van Amerika

Het is moeilijk om een totaal overzicht te maken van de kosten van een rondreis in het zuidwesten van Amerika, omdat er zoveel opties zijn. Voor het gemak splits ik het nu in twee categorieën:
– Low-budget: kamperen, zelf koken en alleen nationale parken bezoeken: €50-€75 voor twee personen per dag.
– Slapen in hotels, regelmatig uit eten, nationale parken en andere activiteiten: €150-€250 voor twee personen per dag.
Bovenstaande is exclusief vliegtickets. Qua kosten maakt het niet veel uit of je alleen of met twee personen reist, de kosten van autohuur en accommodatie blijven namelijk hetzelfde en dat is de grootste hap uit je budget.

Tijdens mijn reis kwamen we met z’n tweeën uit op een bedrag tussen de €160 en de €200 per dag. We sliepen meestal in hotels, maar kampeerden in de nationale parken. Verder hebben we alle activiteiten gedaan die we wilden doen (behalve een helikoptervlucht over de Grand Canyon, maar die kostte $250 pp) en zijn we regelmatig uit eten geweest.

Extra tips om kosten te besparen

– Staar je niet blind op het goedkoopste vliegticket, als de autohuur in die stad veel duurder is dan in een andere, ben je je winst zo weer kwijt.
– Neem een hotel met een ontbijt, dat scheelt weer een maaltijd.
– Ga je toch liever ergens ontbijten? De porties zijn vaak enorm, dus je kunt makkelijk de helft meenemen. Dan heb je meteen lunch.
– Let op de benzineprijzen als je bijna een grens overgaat, de prijzen kunnen per staat enorm verschillen.

Meer weten over de kosten van een rondreis in Amerika?

Lees dan ook deze artikelen:
Kosten rondreis Florida
Wat kost een reis naar Hawaii?
Besparen met coupons in Amerika

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties