Glastonbury 2016

Glastonbury 2016 part 2: nog meer modder en amazing Adele | Reisverslag

Eerder deze week kon je al lezen over mijn eerste dagen op Glastonbury. De hoofdpodia gaan pas op vrijdag open, maar de dagen ervoor zijn ideaal om het terrein te verkennen en heel veel foto’s te maken. In deze blog part 2 van mijn verslag over Glastonbury 2016.

Stemmige start door de Brexit

Vrijdagochtend startten Jess en ik met een cultureel concert: The Orchestra of Syrian musicians ft. Damon Albarn (de boys gingen naar rockband James). Damon Albarn (zanger van Blur/Gorillaz) begon meteen over de Brexit (de uitslag was die ochtend bekend geworden): “Democracy has failed us”. Daarna zouden vrijwel alle (Britse) artiesten hun onvrede uiten, het hele weekend stond in het teken van de Brexit. We hebben hier ook veel mensen over gesproken en vrijwel niemand was voor. Blijft toch bijzonder. Maar goed, het optreden van The Orchestra of Syrian musicians was bijzonder om mee te beginnen en er waren veel Syrische gastartiesten, zeker de moeite waard!

Daarna was het de beurt aan Elle King, wat heeft die een strot! Zeker eens checken als je een beetje van Blues/country houdt. Daarna even in het gras gelegen bij de John Peel tent en daar ook geluncht. Dat was ook de laatste keer dat we gras hebben gezien in dit weekend, we zagen de bui al hangen (letterlijk).

Glastonbury 2016

In de regen…

Het concert van de Two Door Cinema Club viel daarna een beetje tegen, hele brave jongetjes, knalde nooit echt. En die enorme stortbui hielp ook niet echt ;)

Glastonbury 2016

Koud en doorweekt waren we. Maaaar toen kwam Jess Glynne, dronken we grote beker cider en ging de zon schijnen (al die Britten gingen keihard juichen), heerlijk! Lekker dansen en springen in de modder.

Glastonbury 2016
Daarna namen Jess en ik afscheid van elkaar (we hadden allebei een heel ander avondprogramma) en heb ik nog even gekeken bij ZZ Top. Toen op naar The Park voor een optreden van Ronnie Spector (soort kruising tussen Dolly Parton en Amy Winehouse). Fantastisch! Aan het eind haalde ze zelfs Elle King erbij voor een duetje en mocht een van de mannen van ZZ Top gitaar meespelen, dat zijn de leuke verassingen van Glastonbury :)

Glastonbury 2016

Ik heb de avond afgesloten met mijn guilty pleasure: The Feeling. Een bandje waarvan ik de eerste cd 10 jaar geleden grijsgedraaid heb. En gelukkig speelden ze daarvan alle nummers en nog een paar Britse klassiekers (nummers van Queen, Supertramp en the Beatles). Ook kwam Sophie Ellis Baxtor nog een liedje meezingen. Heerlijk meezingfeest! Nog even nagepraat met Jess en de boys, volgens mij had iedereen een topdag gehad :)

Dua Lipa, Madness en The Last Shadow Puppets

‘s Nachts ging het keihard regenen, waardoor het terrein er nog wat slechter werd. Overdag was het gelukkig supermooi weer, maar om nou de hele tijd door dit soort plassen te sjouwen ;)

Glastonbury 2016

Zaterdag was voor mij een vrij rustig dagje, ik had niet zoveel must sees en heb ook lekker over het terrein gedwaald. We begonnen met z’n allen bij Dua Lipa, was wel grappig maar had niet zoveel om het lijf (letterlijk).

Glastonbury 2016

Daarna met Jess even bij de Pyramid gehangen (ook letterlijk, we stonden achteraan in het eerste vak tegen het hek, zo’n rugleuning was wel even fijn). Daar Madness (heel hard ‘Our House’ meegezongen met de Britten) en The Last Shadow Puppets gezien, beide erg leuk!

Chillen bij amazing Adele

Toen konden we echt niet meer op onze benen staan (regenlaarzen zijn geen ideaal schoeisel als je bijna nergens kunt zitten) en zijn we even lekker gaan chillen bij de tent. ‘s Avonds hebben we onze stoelen meegenomen (we worden heus niet oud ;)) en die hebben we lekker geparkeerd op het veld bij de Pyramid, helemaal achteraan. Zo konden we nog een stukje van Tame Impala meepakken (niet mijn favoriete band, dat weet ik nu ;)) en zaten we klaar voor de headliner van de zaterdagavond: Adele. Ik zat eerst te twijfelen of ik dat wel headliner materiaal vond, maar dat was echt niet nodig, het was met stip het leukste optreden van het weekend. Ze had zelfspot, het was emotioneel, meebrullen met 100.000 Britten en haar stem blijft fenomenaal. Ze was stikzenuwachtig en bleef maar praten (gelukkig is ze supergrappig) en aan het eind was ze zo blij dat ze het had gedaan (“I did it, I did it!”). Echt fantastisch.

ELO, Ellie Goulding en LCD Soundsystem

Zondag was het helaas een wat druilerige dag en werd Jess wakker met de griep. Ze kwam die dag helaas niet verder dan haar tent, ik had het zo met ‘r te doen! Af en toe ben ik even langsgelopen om eten/drinken te brengen. Met de jongens ben ik (met Amsterdamse vlag!) nog even naar het Circus en Theatre field geweest, waar we op fluitjes meegespeeld hebben met een hele vage band. Supergrappig!

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016

Toen was het tijd voor de ‘tea time legend’ op zondagmiddag (daar zetten ze altijd een grote artiest neer met veel meezingers, bijvoorbeeld Dolly Parton of Lionel Richie). Dit jaar was het Jeff Lynne’s ELO. Iets minder bekend dan de artiesten van de voorgaande jaren, maar zeker een legend om lekker mee te brullen.
Na ELO ben ik nog even blijven staan bij de Pyramid Stage voor Ellie Goulding. Ik stond per ongeluk bijna vooraan :) Was ook leuk, lekker meezingen.

Glastonbury 2016

De avond met de jongens afgesloten bij The Other Stage (daar was ik nog helemaal niet geweest dit weekend) met LCD Soundsystem. Ik vind ze op de plaat niet zo, maar live zijn ze echt fantastisch. Mocht je naar Lowlands gaan dit jaar, dan is dit zeker een must see!

Weer naar huis

Maandag was het tijd om Glastonbury weer te verlaten. Tenten hebben we achtergelaten (wel netjes weggegooid in de recyclingbakken), die zaten namelijk vol modder en konden echt niet meer in de bagage. De busrit naar Bristol verliep prima en daar zijn we nog even lekker uit eten geweest bij de TGI Friday’s (alvast ter voorbereiding op onze USA Roadtrip). De vlucht ging ook voorspoedig en om 20:30u stonden we weer op Nederlandse bodem. Het eerste wat ik deed toen ik thuis kwam? Douchen!

Glastonbury 2016

Dat was Glastonbury 2016. Ondanks alle modder en die helse regenlaarzen was het weer een topeditie. Volgend jaar weer?

Wil je meer lezen over Glastonbury Festival en Bristol?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Hoe & wat: tips voor Glastonbury Festival
Camping essentials voor een festival
Top 5 Bristol: deze dingen mag je niet missen

In 2014 bezocht ik Glastonbury ook en je kunt hier de reisverslagen lezen:
Bristol & Glastonbury – Part 1
Glastonbury & Bristol – Part 2

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties