Last minute citytrip Milaan - reisverslag

Last minute citytrip Milaan | Reisverslag

Soms wil je gewoon even een weekendje weg, dus waarom niet last minute een citytrip Milaan? Ik bezocht de beroemde dom en dwaalde over de prachtige pleinen.

Waarom een citytrip Milaan?

Vorig jaar kreeg ik bij mijn Flying Blue American Express card een gift voucher voor een KLM vlucht en die moest nog steeds een keertje inwisselen. Ik was nog niet zo vaak in Italië geweest en had veel goede verhalen gehoord over Milaan. Dus waarom geen citytrip Milaan?

Het ticket kostte me dus vrijwel niks, maar naarmate de datum van mijn vlucht steeds dichterbij kwam, hoe meer ik begon te twijfelen. Ik kon namelijk helemaal geen betaalbare accommodatie vinden. Het was het weekend van de Milaan Design Week, dus de prijzen van de hotelkamers rezen de pan uit. De prijzen voor een bed in een dorm in een hostel lagen zelfs rond de €80…

Nou heb ik een tijdje gedatet met iemand in die in Milaan woont, dus trok ik de stoute schoenen en aan en vroeg ik hem of ik niet bij hem kon logeren. Dat was geen probleem, dus opeens was ik in Milaan met een gratis plek om te slapen. Joepie! Het was een goede keus, hij woonde vlakbij het centrum en ik kon overal lopend naartoe. Ik heb drie dagen lang lekker rondgestruind, mooie dingen bekeken en heerlijk gegeten!

Fotoverslag van mijn weekend in Milaan

Na het regenachtige Bordeaux een maand eerder was een zonnig Milaan wel een verademing. Ik had een jas mee, maar dat was bijna niet nodig. Het was gruwelijk druk in de stad vanwege de Design Week, maar ik heb er ontzetten van genoten. Ik heb ontzettend veel gelopen en veel dingen gezien. De foto’s vertellen het verhaal in dit reisverslag.

San Bernardino alla Ossa

Ik begon mijn weekend Milaan in een van de meest bizarre plekken: San Bernardino alla Ossa. In deze kathedraal is een kapel te vinden waarvan de muren helemaal bedekt zijn met (menselijke) botten. Een beetje luguber, maar wel heel bijzonder.

Daar vlakbij zag ik deze prachtige trams rijden, dit zijn dezelfde als in San Francisco. Op de achtergrond zie je de Dom in de steigers. Een groot deel van de stad staat op dat moment in de steigers, omdat ze alles willen opknappen voor de Expo 2015 (van 1 mei t/m 31 oktober).

Tram in Milaan

Galleria Vittorio Emanuele

Het meest chique winkelcentrum waar ik ooit ben geweest. Het ligt pal naast de Dom.

Galleria Vittorio Emanuele in Milaan

Piazza dei Mercanti

Het oudste plein in Milaan en wat mij betreft ook het mooiste.

Piazza dei Mercanti in Milaan

Milaan Design Week

Het is handig om bij een local te slapen, want die weet alle leuke plekken te vinden tijdens de Milaan Design Week. Zo zagen we in de kunstenaarswijk Brera deze silo’s en nog meer bijzondere kunstwerken.

Geen design, maar wel heel gaaf om te zien: kwallen in het oude Acquario Civico di Milano (een aquarium uit 1906).

Kwallen in Milaan

Castello Sforzesco

De Dom

Bij de Dom staan altijd veel mensen. Ook is het beeld Vittorio Emanuele mooi om te zien. Het lijkt wel alsof hij van zijn paard valt.

Navigli

In de wijk Navigli vind je vooral van dit soort grachten. Daaraan zitten heel veel leuke restaurants en koffietentjes.

Navigli in Milaan

Arco della Pace

Wist je dat er in Milaan ook een Arc de Triomphe is?

Arco della Pace in Milaan

Colonne di San Lorenzo

Ik vind het echt geweldig om dit soort bouwwerken in een drukke stad te zien.

Colonne di San Lorenzo in Milaan

Milaan is echt een leuke stad voor een weekendje weg, het is een goede mix tussen oud en nieuw. Het is wel handig om een local te kennen voor de mooiste plekjes, de beste restaurants en de lekkerste ijsjes. Al staan er in de gids van Time to Momo ook veel goede adresjes!

Ik had tijdens mijn citytrip Milaan graag Leonardo da Vinci’s Laatste Avondmaal gezien. Maar als je last minute gaat, is dat geen optie. Je moet hier namelijk ruim van tevoren een kaartje voor reserveren. In 2020 ging ik terug naar Milaan en toen heb ik dit prachtige kunstwerk wel kunnen zien (en dankzij de pandemie waren er toen bijna geen toeristen). Op zoek naar meer tips voor een citytrip Milaan? Check dan dit artikel met praktische tips en de mooiste bezienswaardigheden.

Meer leuke reizen

Na deze citytrip Milaan maak ik in 2015 nog meer leuke reizen waar je reisverslagen van kunt lezen:

Meer lezen over Milaan?

Ter voorbereiding van mijn citytrip Milaan gebruikte ik deze reisgidsen:

Time to momo – Milaan

Capitool reisgids Milaan & de meren

En over Italië schreef ik ook deze artikelen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.