• Menu
 • Menu
Dordrecht

Dagje uit in Dordrecht

Afgelopen weekend was het onwijs mooi weer, een perfect moment om er weer eens een dagje op uit te gaan in eigen land. Samen met mijn broertje reisde ik af naar het zuiden en dwaalden we een middag heerlijk door Dordrecht. In deze blog neem ik je mee.

De nieuwe haven

Toen we vanaf het station naar de stad liepen, viel het ons op hoeveel politie er op straat rondliep. Op gegeven moment stonden er zelfs dranghekken, wat is hier aan de hand? Bleek dat er een zekere politicus met witgeel haar zou gaan flyeren. We zijn er met een grote boog omheen gelopen, naar de nieuwe haven. Hier hebben we in alle rust lekker in de zon geluncht. Mijn broertje had speciaal hiervoor heerlijke sandwiches gemaakt.

Dordrecht - nieuwe haven

De nieuwe haven is een genot om rond te wandelen. Indrukwekkende boten (flinke jachten!) en op de achtergrond mooie Hollandse geveltjes.
Dordrecht - nieuwe haven 2

Dordrecht - nieuwe haven gevels

Ook namen we nog een kijkje bij de Oude Maas, heerlijk zo in het zonnetje.

Dordrecht - Oude Maas

Dordrecht - Oude Maas 2

Dwalen door de mooie straten

Via de kerk liepen we langs het water weer de stad in. Op sommige plekken leek het wel alsof we in Brugge waren. Overal water en op elke straathoek was wel een mooi detail te zien.

Dordrecht - Grotekerksbuurt

Dordrecht - Grotekerksbuurt 2

Dordrecht - Co

In de stad vind je nog veel oud Hollandse trapgevels, en het is ook erg leuk om af en toe even de Wijnhaven (de gracht die midden door de stad stroomt) over te steken, de uitzichten zijn prachtig!

Dordrecht - water

Dordrecht - Mooie gevels

Dordrecht - water 2

Dordrecht - Trapgevel

Fijne winkeltjes

Op de Wijnstraat spotten we een aantal hele leuke winkeltjes, waaronder de “warwinkel” Pandora. Zoek je nog boeken of leuke spulletjes om je huis mee op te fleuren? Dan is dit de place to be. Ze hebben enorm veel zooi, maar er zitten ook best wat pareltjes tussen. En het kost hooguit een paar euro. Mocht je op de wijnstraat niet slagen, dan is er ook een filiaal op de Boomstraat, deze staat boordevol toffe oude stoelen.

Dordrecht - shoppen

Verzamel je platen? Dan zou ik zeker een kijkje nemen in The Old Town in de Voorstraat. De eigenaar is vriendelijk en praat graag, hij heeft ons alles verteld over de platenhandelaars in Dordrecht en omstreken. Zijn platen zijn ook een stuk goedkoper dan in de andere winkels, en van goede kwaliteit. Mijn broertje heeft er erg goede zaken gedaan, haha!

Dordrecht - The Old Town

Na al het gewandel en geshop, waren onze voeten helemaal op. Dus tijd voor een drankje! Volgens de Dordtenaren is Café de Tijd de plek waar je dat moet doen en het was zeker een leuke plek om de dag mee af te sluiten.
Dordrecht - Cafe de Tijd

Dordrecht heeft me enorm verrast. Wat een prachtige stad om in een middag te ontdekken! De mensen waren allemaal erg vriendelijk, prachtige gebouwen en overal water en mooie bruggen. Een aanrader! Ben jij al eens in Dordrecht geweest?

Dagje uit in Dordrecht

Dagje uit in Dordrecht

Dagje uit in Dordrecht

Share it!
 • 5
 • 1
 •  
 • 320
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  326
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties