Een dag in Dordrecht

Dagje uit in Dordrecht

Afgelopen weekend was het onwijs mooi weer, een perfect moment om er weer eens een dagje op uit te gaan in eigen land. Samen met mijn broertje reisde ik af naar het zuiden en dwaalden we een middag heerlijk door Dordrecht. In deze blog neem ik je mee.

De nieuwe haven

Toen we vanaf het station naar de stad liepen, viel het ons op hoeveel politie er op straat rondliep. Op gegeven moment stonden er zelfs dranghekken, wat is hier aan de hand? Bleek dat er een zekere politicus met witgeel haar zou gaan flyeren. We zijn er met een grote boog omheen gelopen, naar de nieuwe haven. Hier hebben we in alle rust lekker in de zon geluncht. Mijn broertje had speciaal hiervoor heerlijke sandwiches gemaakt.

De Nieuwe Haven

De nieuwe haven is een genot om rond te wandelen. Indrukwekkende boten (flinke jachten!) en op de achtergrond mooie Hollandse geveltjes.

Hollandse gevels

Ook namen we nog een kijkje bij de Oude Maas, heerlijk zo in het zonnetje.

Oude Maas

Oude Maas
Dwalen door de mooie straten

Via de kerk liepen we langs het water weer de stad in. Op sommige plekken leek het wel alsof we in Brugge waren. Overal water en op elke straathoek was wel een mooi detail te zien.

Grotekerksbuurt

Grotekerksbuurt

Co in Dordrecht

In de stad vind je nog veel oud Hollandse trapgevels, en het is ook erg leuk om af en toe even de Wijnhaven (de gracht die midden door de stad stroomt) over te steken, de uitzichten zijn prachtig!

Trapgevels

Boten in Dordrecht

Trapgevel
Fijne winkeltjes

Op de Wijnstraat spotten we een aantal hele leuke winkeltjes, waaronder de “warwinkel” Pandora. Zoek je nog boeken of leuke spulletjes om je huis mee op te fleuren? Dan is dit de place to be. Ze hebben enorm veel zooi, maar er zitten ook best wat pareltjes tussen. En het kost hooguit een paar euro. Mocht je op de wijnstraat niet slagen, dan is er ook een filiaal op de Boomstraat, deze staat boordevol toffe oude stoelen.

shoppen in Dordrecht

Verzamel je platen? Dan zou ik zeker een kijkje nemen in The Old Town in de Voorstraat. De eigenaar is vriendelijk en praat graag, hij heeft ons alles verteld over de platenhandelaars in Dordrecht en omstreken. Zijn platen zijn ook een stuk goedkoper dan in de andere winkels, en van goede kwaliteit. Mijn broertje heeft er erg goede zaken gedaan, haha!

The Old Town

Na al het gewandel en geshop, waren onze voeten helemaal op. Dus tijd voor een drankje! Volgens de Dordtenaren is Café de Tijd de plek waar je dat moet doen en het was zeker een leuke plek om de dag mee af te sluiten.

Dordrecht heeft me enorm verrast. Wat een prachtige stad om in een middag te ontdekken! De mensen waren allemaal erg vriendelijk, prachtige gebouwen en overal water en mooie bruggen. Een aanrader! Ben jij al eens in Dordrecht geweest?Booking.com

Meer lezen over Nederland?

Lees dan ook deze artikelen:
Schokland: een uniek eiland in Nederland
Wandelen in Amsterdam: het Westerborkpad
Stedentrip in Zuidwest Friesland

Of bestel een van deze mooie boeken:

Dagje uit in Dordrecht

Dagje uit in Dordrecht

Dagje uit in Dordrecht

Dagje uit in Dordrecht

Dagje uit in Dordrecht

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties