Arches National Park bezoeken

Arches National Park bezoeken: een unieke plek in Utah

Als je een rondreis maakt in de Amerikaanse staat Utah, moet je Arches National Park bezoeken. Waarom? Het is een uniek landschap!

Wat is Arches National Park en waar ligt het?

Het landschap in de Amerikaanse staat Utah is erg indrukwekkend om te zien en er zijn maar liefst vijf nationale parken te vinden. Arches National Park is daar een van. Dit park ligt helemaal in het oosten van de staat, vlakbij de grens met Colorado.

Wat maakt Arches National Park nou zo bijzonder? Nergens ter wereld staan zoveel natuurlijke bruggen (arches) bij elkaar. In het park zijn er meer dan 2000 te vinden! Dit maakt het ook een van de meest bijzondere nationale parken in Amerika. De kleinste bruggen hebben een opening van minder dan een meter breed, maar de langste brug is bijna 90 meter lang (dit is de Landscape Arch).

Naast de stenen bogen en bruggen, zie je in Arches National ook veel bijzonder rotsformaties, zoals balancerende stenen.

Arches National Park bezoeken: praktische tips

Ingang Arches National Park

Wat kost een bezoek aan Arches National Park? Wat is de beste reistijd? En hoeveel tijd heb je nodig om het park te bezoeken?

Openingstijden Arches National Park

Arches National Park is het hele jaar geopend, 24 uur per dag. Het kan (vooral tussen de maanden maart en oktober) erg druk worden in het park. Dus het advies is om zo vroeg mogelijk te komen (voor 8 uur ‘s ochtends) of pas aan het eind van de middag.

Wat kost een bezoek aan Arches National Park?

Een bezoek aan het park kost $30 per auto (tot 15 inzittenden – mag niet commercieel zijn) en je toegangsbewijs is zeven dagen geldig. Ga je meer parken bezoeken tijdens een roadtrip in Amerika? Dan kan het voordeliger zijn om een America the Beautiful pas aan te schaffen. Deze pas kost $80 en is een jaar lang geldig in alle nationale parken van Amerika.

Kijk op de officiële website voor de meest recente prijzen.

De beste reistijd voor Arches National Park

Je kunt Arches National Park het hele jaar prima bezoeken. De drukste periode is van maart tot oktober. In de winter is het erg rustig en kan er sneeuw liggen. In de zomermaanden (juli en augustus) kan het erg warm worden, 35+ graden Celsius is heel normaal en er is vrijwel geen schaduw. Een goede tijd om het park te bezoeken is in het voorjaar of de herfst, dan zijn de temperaturen het beste.

Hoeveel tijd heb je nodig?

Als je alleen de hoogtepunten wilt zien, dan heb je aan een volle dag genoeg. Wil je ook meerdere (lange) wandelingen gaan maken in het park? Dan zou ik minstens twee dagen uittrekken voor Arches National Park.

Nieuw in 2022: reserveringssysteem

Op 10 december 2021 maakte de National Park Service bekend dat ze in april 2022 gaan starten met een pilot voor een reserveringssysteem voor Arches National Park. De bezoekersaantallen zijn de afgelopen jaren zo snel gegroeid, dat het zorgde voor overvolle parkeerplaatsen en te veel drukte op de meest populaire plekken. Dit is niet goed voor natuur en geeft de bezoeker geen goed gevoel over het park.

Als je Arches National Park tussen 3 april 2022 en 3 oktober 2022 wilt bezoeken, dan heb je dus een reservering nodig. Je kunt deze drie maanden vantevoren aanvragen (als je in april wilt gaan, moet je dit dus in januari aanvragen) via de officiele website en het gaat via een “first-come, first-served” systeem. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans op een ticket.

Lukt het niet om ver vantevoren te reserveren? Er is ook altijd een beperkt aantal tickets beschikbaar op de dag voor je het park wilt bezoeken.

Je krijgt een ticket met een tijdstip en mag vanaf dat tijdstip zo lang in het park blijven als je wilt.

De pilot loopt van april t/m oktober 2022 en dan volgt er een evaluatie. Meer informatie over dit proces vind je op deze pagina.

Wat te doen in Arches National Park?

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Arches National Park en wat kun je er allemaal doen?

Delicate Arch

Delicate Arch

De Delicate Arch is misschien wel de meest beroemde stenen boog ter wereld. In de staat Utah staat hij zelfs op het kentekenbord (in Amerika heeft iedere staat een eigen afbeelding op het kentekenbord). Het is de grootste vrijstaande boog in het park en maar liefst zestien meter hoog.

Je kunt de Delicate Arch niet vanaf de weg zien, je moet een wandeling maken. Je kunt ‘m van dichtbij bekijken door de Delicate Arch Trail te lopen (4,8 kilometer met een flinke klim) of door naar een van de uitzichtpunten te lopen (100 tot 800 meter lopen).

Devils Garden

Een van de mooiste gebieden in Arches National Park is Devils Garden. Deze plek ligt helemaal aan het einde van de weg en is vooral bekend vanwege de Landscape Arch. Dit is de langste stenen boog ter wereld.

Daarnaast is er nog veel meer moois te zien in Devils Garden, zoals bijzondere rotsformaties en veel stenen bogen (goed opletten, er zijn er meer dan je denkt).

Courthouse Towers

Een van de eerste plekken die je ziet als je het park binnenkomt is Courthouse Towers. Dit is een gebied met indrukwekkende rode rotsen in bijzondere formaties. Ook heb je vanaf hier een prachtig uitzicht op de La Sal Mountains, een bergketen met toppen van meer dan 3.800 meter hoog!

Tip! Ga je een roadtrip in West-Amerika maken en ben je op zoek naar een handig roadbook of persoonlijke reisgids om mee te nemen tijdens je reis? Neem dan een kijkje in de Op reis met Co Shop! In deze webshop vind je een compleet West-Amerika roadbook, maar je kunt voor een klein prijsje ook losse bouwstenen kopen zoals de Arches National Park Bouwsteen. Hiermee kun je zelf je eigen reisgids samenstellen!

Balanced Rock

Balanced Rock

Middenin het park staat een van de meest bijzondere rockformaties: Balanced Rock. Dit is een rots die bovenop een andere rots staat en het lijkt alsof hij er ieder moment af kan vallen. Het is geen kleintje: de hele formatie is 39 meter hoog.

Zie meer dankzij de mooie trails

Wandelen in Arches National Park

Het barst in Arches National Park van de mooie wandelpaden en ik kan je echt aanraden om er een paar te lopen. Er zijn veel korte wandelingen van een paar honderd meter, maar ook langere dagwandelingen. Dit zijn een paar van de meest populaire wandelingen in het park:

  • Balanced Rock: een korte wandeling van 500 meter rondom de beroemde rotsformatie.
  • The Windows: een mooie korte wandeling van 1,6 kilometer waarbij je meerdere grote stenen bogen ziet.
  • Delicate Arch: ik noemde hem eerder al even, dit is waarschijnlijk de meest populaire wandeling in Arches National Park. De wandeling is slechts 4,8 kilometer, maar behoorlijk pittig door het hoogteverschil.
  • Double O Arch: dit is mijn favoriete wandeling in Arches! De wandeling gaat door het prachtige Devils Garden, langs de Landscape Arch en het is lekker klimmen en klauteren tot je bij de Double O Arch bent. De uitzichten zijn prachtig en je kunt op sommige plekken heel ver kijken. De wandeling is 6,6 kilometer lang en wordt gezien als “moeilijk”.

Let op: er is zo goed als geen schaduw in Arches National Park en het kan in de zomermaanden flink heet worden. Maak dan ook niet te lange wandelingen op het heetst van de dag, maar ga wandelen op de koelere momenten en neem veel water mee.

Kijk hier voor een overzicht van alle wandelingen.

Ontdek zoveel mogelijk bogen

Stenen boog in Arches National Park

Er zijn meer dan 2000 bogen geteld in Arches National Park. Tijdens je bezoek ga je ze echt nooit allemaal zien, maar blijf goed opletten. Er zitten er altijd wel ergens een paar verstopt. Het is zo leuk als je die weet te ontdekken!

Leer meer in het bezoekerscentrum

Eigenlijk zou je in elk nationaal park in Amerika eerst een stop moeten maken bij het bezoekerscentrum. Hier leer je hoe het park is ontstaan (vaak door middel van een interessante film) en kun je de rangers meteen vragen naar de de mooiste wandelingen en plekken om te bezoeken. Ook kun je hier leuke souvenirs halen.

Let op: in tegenstelling tot het park is het bezoekerscentrum niet altijd open. Meestal is het geopend tussen 8 uur ‘s ochtends en 5 uur ‘s middags. Op 25 december is het bezoekerscentrum gesloten. Kijk hier voor de actuele openingstijden.

Overnachten

Wil je Arches National Park bezoeken en in het park of in de buurt overnachten?

Kamperen in het park

Wil je in het park slapen? Dan is er een plek: de Devils Garden Campground. Hier kun je terecht met een tent op camper. Voor een verblijf tussen maart en november kun je zes maanden van tevoren een plekje reserveren via deze website. Doe dit op tijd, want de camping is niet zo groot, erg populair en daardoor vaak volgeboekt. In de overige maanden geldt het first-come, first served principe.

Is de Devils Garden Campground vol en wil je toch kamperen? Dan kun je het beste kijken naar een van de campings in de buurt van Moab.

Overnachten in Moab

Moab is het stadje dat het dichtstbij Arches National Park ligt. Het is echt een leuk en gezellig stadje, vol restaurants en cafe’s (The Brewery is echt een aanrader!). Hoewel je hier ontzettend veel hotels en motels kunt vinden, moet je die vaak wel vooraf reserveren, want het kan erg druk worden (vooral in de zomermaanden). Fijne hotels kun je makkelijk vinden via Booking.com. Dit zijn een paar toppers:

Wil je liever een eigen huisje of iets speciaals? Dan is het altijd verstandig om ook even op VRBO te kijken.

Reis naar Utah

Heb je na het lezen van dit artikel zin in een reis naar het zuidwesten van Amerika of ben je je daar al helemaal op aan het oriënteren? Goed idee! Je kunt ervoor kiezen om helemaal zelf je reis te regelen of een pakketreis te boeken.

Regel zelf je reis naar Amerika

Als je zelf je reis regelt, heb je in ieder geval een vliegticket en vervoer nodig. Arches ligt behoorlijk ver van de meeste internationale luchthavens, dus het is aan te raden om het park te bezoeken tijdens een grotere roadtrip. Luchthavens waar je het meest makkelijk heen kunt vliegen vanuit Europa zijn Salt Lake City, Denver en Las Vegas. De goedkoopste vliegtickets kun je meestal vinden via Skyscanner.

Daarnaast heb je natuurlijk een auto of een camper nodig. Het is een kwestie van vaak kijken en vergelijken om de beste deal te vinden. Zelf boek ik mijn vervoer in Amerika meestal via deze websites:

Boek een pakketreis

Zelf een reis in elkaar zetten is leuk, maar het kost ook ontzettend veel tijd om al die dingen uit te zoeken. Ik kan me voorstellen dat je daar niet altijd zin in hebt. Gelukkig zijn er diverse reisorganisatie die pakketreizen aanbieden naar het zuidwesten van Amerika. Dit zijn een paar organisaties om je reis bij te boeken:

Meer lezen over reizen in het zuidwesten van Amerika

Wil je nog meer voorpret of je meer verdiepen in deze prachtige regio in Amerika? Dan kan ik deze reisgidsen aanraden:

Capitool Reisgidsen USA Zuidwest en de nationale parken

ANWB Wereldreisgids Verenigde Staten zuidwest

Op deze website kun je ook enorm veel andere tips vinden voor een reis in de Verenigde Staten van Amerika. Zoek je specifiek naar informatie over het zuidwesten, dan zijn dit handige artikelen om te lezen.

Dit artikel verscheen in april 2021. Laatste update (met informatie over het nieuwe reserveringssysteem): december 2021.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals dit niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Dan krijg ik een klein beetje commissie en het kost jou helemaal niets extra. Dank je wel! Meer informatie.

Arches National Park bezoeken - tips en de mooiste bezienswaardigheden
Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties