Persoonlijke update - tijd om alles anders te doen

Tijd om alles anders te doen! | Persoonlijke update

2020 is een gek jaar. Naast het feit dat de hele wereld op z’n kop staat, heb ik zelf een paar grote beslissingen genomen. Het is tijd om alles anders te doen!

Even terug naar mijn grote reis in 2019

In 2019 had ik een sabbatical van een paar maanden en maakte ik een droomreis van drie maanden in Amerika. Een reis vol hoogtepunten: ik liep een stuk van de Pacific Crest Trail, ontdekte Hawaii en maakte een waanzinnige roadtrip in het noordwesten. Daarna verbleef ik nog een week in Mexico voor ik weer terugkeerde naar Nederland. Drie maanden lang ultiem vrij zijn en eigenlijk wilde ik (nog) helemaal niet terug naar huis.

Ja, ik miste mijn familie en vrienden, maar terug naar kantoor en dan weer iedere dag van 9 tot 5 in een kantoortuin achter een beeldscherm zitten? Nee, daar had ik niet zo heel veel behoefte aan. Daarnaast vond ik het ook heel lastig om na maanden kamperen in de natuur weer te landen in het drukke Amsterdam.

Terugkomen in het ‘normale leven’

Toch ging het heel snel daarna. Ik zat in no time weer in het normale ritme en dankzij mijn geweldig leuke collega’s had ik ook zin om naar kantoor te gaan. Het enige grote nadeel: de kantoortuin. Ik merkte dat ik daar steeds minder goed mee om kan gaan. Ik ben nogal een introvert persoon en kan niet goed tegen prikkels, dus ik was elke dag helemaal kapot als ik thuis kwam. Daarnaast lag de werkdruk enorm hoog en werd er ook nog regelmatig verbouwd in het pand en langzaamaan ging het me steeds meer tegen staan. Is dit wel wat ik wil?

Wat nu?

Natuurlijk had ik er wel eens over nagedacht, wat zal mijn volgende carrièrestap worden? Om deze vraag te beantwoorden heb ik zelfs een paar jaar geleden een loopbaantraject gedaan en daaruit bleek dat mijn huidige baan eigenlijk perfect voor me was. Toch miste ik enorm de vrijheid die ik op reis had en ook vond ik het jammer dat ik mijn familie – die in het noorden van het land woont – niet zoveel zag. Daarnaast werkte ik naast mijn full time baan ook veel aan mijn website Op reis met Co, waar ik onwijs veel energie uit haal. Het is natuurlijk altijd wel een droom geweest, wat als Op reis met Co mijn baan is? Maar altijd schoof ik die gedachte weer opzij, want met zo’n website verdien je nooit genoeg om van te leven.

Knopen doorhakken: tijd om alles anders te doen!

De conclusie was in ieder geval, het moet anders. En goed ook. In de loop van de maanden heb ik diverse toekomstplannen bedacht tot er aan het eind van het jaar een gedachte bij me opkwam waarbij ik dacht: dit is het! Ik vertrek uit Amsterdam, ga (op papier) bij mijn ouders in Groningen wonen en ga voor onbepaalde tijd op reis. Tijdens het reizen wil ik mijn geld verdienen met Op reis met Co en freelance klussen op het gebied van (online) marketing – de digital nomad levensstijl. Langzaam vertelde ik mijn plannen aan mijn vrienden en familie en de meeste mensen waren erg positief, dit past echt bij jou! Dit gaf mij vertrouwen om in februari mijn werkgever in te lichten (dat was zo spannend!) en na negen jaar mijn vaste contract op te zeggen. Op naar een toffe toekomst!

En dan is er opeens een crisis

Drie weken later: de wereld staat op z’n kop, alle grenzen gaan dicht en op het nieuws hoor je alleen maar over Corona, lockdown en thuisisolatie. De inkomsten via mijn website liepen flink terug en veel mensen vroegen me logischerwijs: “Gaan je plannen nu nog wel door? Zou je niet gewoon nog je baan nog even aanhouden?” Maar in mijn hoofd was ik al zo ver in het proces dat ik voor mijn gevoel niet meer terug kon. Ik wilde ook niet meer terug. Nu het hoge woord eruit was, wist ik zeker: dit is wat ik wil en ik moet dit proberen. Als het niks wordt, prima, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Ik merk ook dat de hele situatie me ook veel flexibeler heeft gemaakt, ik maak plannen, maar het is ok als iets niet door kan gaan of als het iets anders wordt.

Toekomstplannen

Dus ja, per 1 augustus woon ik niet meer in Amsterdam. En heb ik geen baan meer. Twee hele grote veranderingen in mijn leven waar ik onwijs veel zin in heb. Aangezien het op mijn werk nu onwijs druk is, heb ik geen tijd om echt na te denken over hoe ik het allemaal precies ga aanpakken. Maar ik heb er vertrouwen in dat het allemaal wel goed komt.

Inmiddels heb ik ook wat reisplannen op papier staan. In augustus wil ik het Pieterpad (van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht) lopen. En voor september heb ik een vliegticket naar Las Vegas (ja, alweer!) geboekt, deze keer wil ik een roadtrip gaan maken in Arizona. De grenzen zijn op dit moment natuurlijk nog dicht, dus behalve het ticket heb ik ook nog maar even niets geboekt. Ik zie wel of het doorgaat en zo niet dan ga ik lekker met de trein Europa in.

Ik zie het wel, vooralsnog ben ik zeer hoopvol voor de toekomst en ben ik blij (en ook wel trots op mezelf) dat ik dit in ieder geval ga proberen!

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief! Hierin deel ik meer over mijn toekomstplannen en over mijn dagelijkse belevenissen.

Hoe zijn de eerste maanden verlopen? Je leest het in dit artikel: Werken en reizen als digital nomad, gaat dat een beetje? | Persoonlijke update

Meer lezen?

Wil je meer lezen over leven als digital nomad? Dan kan ik je deze boeken aanraden:
Work hard, travel harder – Suzanne van Duijn

The Digital Nomad Handbook – Lonely Planet

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 reacties