Reisblogger

Mijn leven als reisblogger

Al bijna twee jaar noem ik mezelf reisblogger. Ik vind het heerlijk om meerdere keren per week artikelen te schrijven over mooie bestemmingen, of gave foto’s uit te zoeken van de bestemmingen die ik al heb bezocht of nog wil bezoeken. In deze blog vertel ik je wat meer over mijn leven als reisblogger.

Waarom ben je reisblogger geworden?

Toen ik een jaar of tien was, wilde ik dolgraag schrijfster worden. Ik schreef destijds behoorlijk veel, vooral griezelverhalen. Mijn passie voor schrijven raakte daarna op de achtergrond, was te druk met leuke feestjes vieren en tiener zijn. Vanaf mijn twintigste ging ik reizen en tijdens mijn reis hield ik altijd een dagboek bij. Toen ik voor het eerst een lange reis (vijf weken in Florida en Cuba) ging maken, schreef ik deze reisverslagen online, zodat ook mijn vrienden en familie mijn avonturen konden volgen. Ik genoot er zo van om mijn verhalen op te schrijven, dat ik dit voor elke reis ging doen. Vanaf december 2015 ging ik ook over andere reisgerelateerde onderwerpen schrijven en opreismetco.nl was geboren.

Zijn er dingen veranderd sinds je een reisblog hebt?


Ik denk dat ik me nog bewuster ben van mijn omgeving, zeker als ik op reis ben. Ik wil echt alles in mijn omgeving opnemen en voelen en maak veel meer foto’s dan ik vroeger deed. Als ik een uitstapje maak in Nederland neem ik nu ook steevast mijn camera mee, wellicht komt er een leuke blog uit. Ook merk ik dat ik steeds makkelijker schrijf en ook veel creatiever ben geworden. Iets waar ik veel aan heb voor mijn baan als marketeer.

Vlog je ook of ben je van plan dat te gaan doen?

Nee, ik geniet echt te veel van het schrijven en het uitzoeken van mooie foto’s. Vloggen lijkt me nodeloos ingewikkeld en volgens mij ben je echt uren tot dagen bezig met het monteren van het filmpje. Wel wil ik graag meer met video doen en korte filmpjes maken met beelden van de reizen die ik heb gemaakt. De beelden heb ik al, nu nog een goede laptop om er iets moois van te maken.

Update: in 2019 heb ik toch een poging gedaan en heb ik een paar vlogs gemaakt. Bekijk hier mijn vlog uit Las Vegas. Ik vond het maken van vlogs echter te veel tijd kosten en minder leuk om te doen dan bloggen, dus ik blijf lekker schrijven.

Schrijf je alles zelf of maak je ook gebruik van gastbloggers?

Mijn website heet Op reis met Co en het is dan ook mijn bedoeling dat jij als lezer ‘op reis’ kunt met Co. Ik schrijf dan ook altijd al mijn artikelen zelf, vind het ook erg belangrijk om mijn eigen mening over bestemmingen of producten te geven. De enige uitzondering voor een gastblog wil ik nog wel eens maken voor iemand die daadwerkelijk met mij op reis is geweest. Vrijwilligers?

Wanneer verscheen je eerste artikel?

Mijn allereerste artikel (16 december 2012!) was om aan te kondigen dat ik de reis naar Florida en Cuba ging maken. Dit was echt puur bedoeld voor familie en vrienden en stelde eigenlijk niet zoveel voor en heb ik inmiddels ook gearchiveerd. Het eerste artikel dat ik lanceerde als reisblogger was een terugblik op mijn reizen in 2015. Toen had ik zoveel gave dingen gezien en gedaan dat ik daar echt een apart artikel aan wilde wijden. Vanaf dat moment ging ik ook andere artikelen schrijven over reizen en verschenen er niet alleen meer reisverslagen.

Welk artikel kostte het meeste tijd om te schrijven?

Mijn leven als reisblogger


Over het algemeen heb ik niet veel moeite met het schrijven van artikelen. Maar natuurlijk ben ik met de ene blog veel langer bezig dan met de andere. Een fotoblog en een bucket list heb ik vrij vlot af, maar een Hoe & wat blog kost best wel veel tijd. Over Hoe & wat: Reistips Disneyland Parijs heb ik best een tijdje gedaan, omdat ik ook overal de juiste links en informatie bij wilde zoeken. Hoe & wat: tips voor Glastonbury Festival en Hoe & wat: kamperen in de Verenigde Staten zijn de meest uitgebreide artikelen die ik ooit schreef, beide bevatten ze ongeveer 1500 (!) woorden.

Welk artikel is het meest gelezen?

Mijn artikelen over Florida doen het al maanden erg goed, men weet mij op dit onderwerp erg goed te vinden via Google. Het artikel dat het meest is gelezen is Twee weken Florida: de ultieme route. In het afgelopen jaar hebben bijna 1200 mensen dit artikel gelezen, best veel!

Bij welk artikel had je meer bezoekers verwacht?

Het is natuurlijk superleuk als ieder artikel door veel mensen wordt gelezen. Maar realiteit is dat lang niet alle artikelen even goed gelezen worden. En dat is natuurlijk ook logisch, want sommige bestemmingen zijn nou eenmaal meer in trek dan andere. Over sommige plekken wil ik wel graag schrijven, omdat ik ze zelf heel gaaf vond (bijvoorbeeld de Australische stad Brisbane of het Franse Lille). Maar hierbij weet ik van te voren ook dat het niet interessant is voor iedere bezoeker en dat deze artikelen ook niet door veel mensen worden gelezen. Meestal weet ik dit aardig in te schatten, maar uiteindelijk ben ik blij met iedere bezoeker.

Op welk artikel ben je het meest trots?

Alleen reizen


Dat is denk ik deze: 5x waarom alleen reizen goed is voor iedereen. Voor mij was alleen op reis gaan echt een overwinning (ik maakte pas 2,5 jaar geleden mijn eerste reis alleen) en wilde dit gevoel graag met jullie delen. Ook is dit het enige artikel met een foto van mij in bikini, daar moest ik wel even over nadenken, haha! Maar het geeft wel goed het gevoel weer dat ik had toen ik het schreef, je kunt meer dan je denkt.

Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Ik hoop eigenlijk opreismetco.nl gewoon voort te kunnen zetten, al is het alleen al vanwege de reisverslagen. Ik vind het heerlijk om mijn reizen met jullie te delen, maar vind het ook superleuk om de verslagen zelf terug te lezen. Ook zou ik het heel fijn vinden als ik over vijf jaar veel mensen heb kunnen inspireren om ook de toffe plekken te bezoeken waar ik over heb geschreven. We gaan het zien!

Meer persoonlijke verhalen lezen?

Check dan ook een van deze artikelen:
Tijd om alles anders te doen! | Persoonlijke update
Deze 9 fouten maak ik nooit meer op reis
Reizen en introvert zijn. Gaat dat wel samen?

Co

Hoi! Ik ben Co en ik heb een gezonde reisverslaving. Ik ben minstens 6 maanden per jaar in het buitenland. Ik loop langeafstandswandelingen, ontdek de mooiste Europese steden per trein of ik maak een toffe roadtrip in Amerika.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 reacties