Arequipa

Arequipa en de Colca Canyon | Reisverslag Peru #6

Aangezien ik me niet helemaal lekker voel, blijf ik lekker lang in Arequipa. Geen verkeerde keuze, want het is echt een fijne stad om doorheen te slenteren. Ik voel me zelfs goed genoeg om een uitstapje te maken naar de Colca Canyon. In deze blog een verslag.

Mundo Alpaca

Tijdens mijn eerste twee dagen in Arequipa ben ik nog behoorlijk ziek, dus ik doe rustig aan. Mijn goal is vooral om af en toe 100 meter te lopen en weer te gaan eten. Langzaamaan gaat het beter, dus na twee dagen ga ik zowaar weer eens uit eten. Naar het lekkerste (en duurste) restaurant van Arequipa: Zig Zag. Samen met een Belgisch stel en een Deense geniet ik daar van een heerlijke maaltijd.

De volgende ochtend nemen we samen een kijkje bij Mundo Alpaca. Dit is een soort van dure truienwinkel, waar ze ook laten zien hoe ze die maken. Het leukste: je mag alpaca’s voeren en aaien! Echt zo zacht zijn ze.

Arequipa - Alpaca Mundo

Ook zien we hoe de draad gemaakt wordt en zit er een mevrouw stof te weven. Erg bijzonder om te zien, ze doen soms wel 1 of 2 maanden over een sjaal en ze bedenken ter plekke het patroon.

Arequipa - weefster

Monasterio de Santa Carolina

Daarna bezoek ik met Signe (Deense meisje) een van de hoogtepunten van Arequipa: Monasterio de Santa Carolina. Dit is een klooster midden in de stad en je krijgt hier het gevoel rond te lopen in een Spaans dorpje met knalblauwe en rode muren. Prachtig om te zien. Een foto-impressie:

Arequipa - Monestario
Arequipa en de Colca Canyon | Reisverslag Peru #6
Arequipa en de Colca Canyon | Reisverslag Peru #6
Arequipa en de Colca Canyon | Reisverslag Peru #6
Arequipa - Monestario 5

Daarna gaan we terug naar het hostel om wat te eten en om voetbal te kijken (dat laatste ging per ongeluk). Ik dwaal daarna nog even over wat markten in de stad (the real Arequipa) en ga vroeg eten. Om half 9 lig ik in bed, want de wekker gaat om 2.30u.

Colca Canyon

Oorspronkelijk had ik een meerdaagse hike gepland voor de Colca Canyon, maar helaas ben ik daar niet fit genoeg voor. Daarom heb ik een eendaagse tocht geboekt. Aangezien het een behoorlijk stuk rijden is (bijna 3,5 uur), is de vertrektijd 3 uur (‘s nachts inderdaad). Ik ben niet de enige die op dat tijdstip vertrekt, het halve hostel loopt leeg. In het busje is het gelukkig warm, dus dommel ik een beetje totdat we er zijn. Als we uitstappen word ik een beetje overvallen door de kou, het is min 3! Gelukkig heb ik mijn muts, sjaal en twee truien bij me, dus alles gaat op, om en aan. Na een ontbijt in Chivay, rijden we in Japannerstyle door de vallei. Regelmatig stoppen we om foto’s te maken en dan weer door. Hoewel ik doodmoe ben, geniet ik met volle teugen. Wat is het hier mooi!

Arequipa en de Colca Canyon | Reisverslag Peru #6
Arequipa - Colca canyon 2

Hoogtepunt is de stop bij het viewpoint van de condors. Als we aankomen vliegt er een groep van 30 condors recht boven ons hoofd. Zo gaaf! We waren ook net op tijd, want nog geen 10 minuten later waren ze allemaal verdwenen.

Arequipa en de Colca Canyon | Reisverslag Peru #6
Arequipa - condors 2

We reden dezelfde weg terug en stopten regelmatig bij mooie viewpoints. Er was ook eentje waar ik weer alpaca’s mocht voeren en aaien, blijft leuk haha!

Arequipa - Colca canyon 3
Arequipa - Colca canyon 3

De laatste stop was bij een paar thermale baden. Hoewel ik wel mijn bikini bij me had, was ik te moe om me om te kleden. Ik ben een heuveltje opgeklommen, ben op een steen gaan zitten en heb lekker zitten lezen. Op gegeven moment kwam er een oude man het bergpaadje op gewandeld met twee ezels en een hondje, zo mooi om te zien!

Arequipa en de Colca Canyon | Reisverslag Peru #6
arequipa - ezels Colca Canyon

Na een lunchstop in Chivay was het tijd om weer terug te keren naar Arequipa. Maar goed ook, want ik was helemaal kapot. Ik was dan ook heel blij dat ik weer terug was in het hostel. Daar lekker gekletst met de eigenaar en een Franse jongen en snel mijn bed opgezocht. Ik had geluk, ik was helemaal alleen in mijn 6-persoons dorm en heb dan ook heerlijk geslapen.

Nog een keer dwalen door Arequipa

Tijdens mijn laaste volle dag voel ik me eindelijk echt een stuk beter. De pijn van de val is zo goed als verdwenen en ook kan ik bijna alles weer eten (alleen niet zoveel), fijn! Ik bezoek Museo Santuarios Andinos, en leer over kinderen die opgeofferd werden voor de Inca goden. Best wel raar en lugubur, zeker als je bedenkt dat het hoogtepunt van de tentoonstelling/rondleiding Juanita is, een meisje van 12/13 jaar oud. Nog volledig intact, want meteen na haar dood (meer dan 500 jaar geleden) is ze bedekt onder een laag ijs. Heel bizar om te zien.

Daarna heb ik even gerelaxed op het Plaza del Armas, waar ik eindelijk fatsoenlijke foto’s kon maken. Dit is echt de mooiste tot nu toe.

Arequipa - Plaza des Armas

Na de lunch ben ik naar de Yanahuara Scenic Overlook gewandeld, vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de stad en vooral op de enorme vulkaan Misti (5822 meter hoog).

Arequipa - viewpoint Misti

Op mijn dooie gemak weer teruggelopen naar mijn hostel, nog even genieten van de laatste zonnestralen. Na vandaag zoek ik de kou weer op, morgen vertrek in naar Puno om te gaan varen op het Titicacameer (meer dan 3800 meter hoog). Ik heb wel weer zin in een nieuwe bestemming!

Lees nu mijn volgende reisverslag: Varen op het Titicacameer | Reisverslag Peru #7

Wil je alle reisverslagen van mijn reis in Peru lezen? Kijk dan op deze pagina.

Wil je meer lezen over Arequipa en Peru?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Top 5 Arequipa (Peru): deze dingen mag je niet missen
De leukste hostels in Peru
Hoe & wat: Reistips Peru

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties