Lima

Groetjes uit Lima! | Peru reisverslag #1

Ik ben in Peru! De eerste dagen verblijf ik in de hoofdstad Lima. Even wennen aan het land, de mensen en de gigantische (drukke stad). In deze blog verslag.

De reis naar Peru

Na een prima nacht (dat is wel eens anders als ik op reis ga), sta ik woensdag tegen een uur of 8 fris en fruitig naast mijn bed. Ik heb er zin in! Na mijn gebruikelijke ochtendritueel (iets met douchen en ontbijten), loop ik naar het station. Voor het eerst in jaren met een backpack, dat is toch even wennen. Voordat ik het weet sta ik op Schiphol, waar het best wel druk is. Ik sta dan ook best wel een tijdje in de rij om m’n bagage te droppen, maar gelukkig heb ik tijd zat. Bij de paspoortcontrole en de bagagecontrole kan ik zo doorlopen, heel fijn! Na een kopje koffie en een broodje bij Starbucks loop ik naar de gate waar ik vrijwel meteen in kan stappen. Het vliegtuig is een van de grotere waarmee ik tot nu toe heb gevlogen, ik zit op rij 60 naast het raam. Prima uitzicht!

Lima - vliegtuigraam

We vertrekken met een uur vertraging (vanwege de drukte op Schiphol), maar gelukkig is de vlucht ook een uur korter dan gepland, ‘slechts’ 11,5 uur. De zon schijnt en het uitzicht op Nederland is dan ook prachtig als we opstijgen. Ook vliegen we nog een stuk over het zuiden van Engeland, dat er ook niet verkeerd uit ziet. Daarna is het een en al oceaan, er lijkt geen eind aan te komen. Na een uur of 7 is er eindelijk land in zicht en vliegen we boven Venezuela. Het enige dat ik zie is oerwoud (de Amazone), gigantisch veel bomen en mooie grote rivieren die door het landschap kronkelen. Ongeveer een half uur voor landing komen we bij de Andes, wat een hoge pieken! Ik denk dat deze wel iets van 5000/6000 meter zijn.

Lima - Andes

Ik zit met mijn neus tegen het raampje geplakt, het uitzicht is zo mooi! De (volle) maan, in combinatie met het licht van de zonsondergang maakt het een buitenaards mooi landschap. Niet veel later staan we aan de grond. Ik ben in Lima! Op het vliegveld bestel ik een taxi en tegen een uur of 8 sta ik voor mijn hostel (KACLLA, The Healing Dog Hostel) in Miraflores. In mijn dorm maak ik kennis met een Frans meisje (Caroline), met wie ik meteen even naar de supermarkt loop waar ik kan pinnen (dat lukte namelijk niet op het vliegveld). We kletsen nog even met een glaasje wijn en daarna duik ik doodmoe m’n bed in.

Het historische centrum van Lima

Ik slaap natuurlijk voor geen meter (hallo jetlag) en ben om 4 uur klaarwakker. Ik start de dag met een free city tour in het historische centrum van Lima. Indrukwekkende kerken en kleurrijke gebouwen, heel mooi! Ook de informatie van de gids is erg interessant, ik leer een hoop.

Groetjes uit Lima! | Peru reisverslag #1
Lima - tour

Helaas is de Playa Mayor afgesloten, omdat ze bang zijn voor protesten (die zijn er nogal vaak), waardoor we dit alleen van een afstandje kunnen bekijken.

Groetjes uit Lima! | Peru reisverslag #1
Groetjes uit Lima! | Peru reisverslag #1

Na een rondleiding van dik drie uur heb ik enorme trek en ga ik ergens eten met een meisje uit Nieuw-Zeeland. Ik heb geen idee wat ik bestel, maar het smaakte prima (een taartje met spinazie en iets met vis en rijst). Met een volle maag en nieuwe energie besluiten we om nog een keer het rondje te lopen en nu wat meer tijd te nemen om wat mooie foto’s te maken. Helaas hebben we pech, inmiddels is het hele historische centrum afgesloten! Een beetje een domper, maar eigenlijk is het ook wel beter zo. Ik ben supermoe en er aan toe om even een paar uur te chillen. Dat lukt gelukkig goed en na een snel diner met Caroline en een jongen uit Taiwan (ze komen werkelijk overal vandaan) duik ik lekker vroeg mijn bed in.

Dwalen door Miraflores

Ik heb heerlijk geslapen vannacht! Werd wakker om 4 uur, maar opeens was het half 8, shocking! Ik was eigenlijk van plan om vandaag een nieuwe bestemming te bezoeken, maar besloot gisteren om toch nog een nachtje te blijven in Lima. Helaas was mijn bed al vergeven, dus moet ik naar een andere kamer verkassen. Dat klinkt makkelijker dan het was, ik moest al mijn spullen inpakken en mijn backpack in een kast parkeren tot ik een paar uur later pas weer in mocht checken. En dat terwijl elke kamer ook gewoon een locker heeft ;) Verder is het overigens een heel fijn hostel (Kaclla The Healing Dog Hostel) in een prachtig pand met hoge plafonds en donkere houten deuren en luiken. In het midden is een binnentuin, waar je lekker kunt zitten (alles is hier open, want het regent hier zelden).

Lima - binnentuin hostel

Samen met Carolina en Frank (uit Australië) ga ik lunchen in een van de betere restaurants in Lima: Punto Azul. Hier eet ik mijn eerste ceviche (het meest beroemde gerecht in Peru) en het smaakt naar meer!

Lima - ceviche

Daarna maak ik nog even een wandeling over de Malecon langs de oceaan. Het is vrij mistig (dat schijnt normaal te zijn in de winter), maar alsnog is het een mooi gezicht. Er zijn ook veel leuke parkjes, waar je fijn even kunt chillen op een bankje.

Groetjes uit Lima! | Peru reisverslag #1
Lima - kust Miraflores
Lima - vuurtoren

Ik merk hier dat mijn voeten (en ikzelf) best wel moe zijn, dus ik ga weer lekker relaxen in mijn hostel. Morgen maak ik mijn eerste reis binnen Peru. Ik vertrek naar de bergen bij Huaraz. Een compleet andere wereld, ik ben benieuwd!

Lees nu het volgende reisverslag: Naar grote hoogte in Huaraz | Reisverslag Peru #2

Wil je al mijn reisverslagen uit Peru lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Lima & Peru?

Lees dan een van deze artikelen:
Top 5 toffe dingen om te doen in Lima
De perfecte route voor een maand in Peru
De leukste hostels in Peru

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties