Handbagage lange vlucht

Wat stop je in je handbagage voor een lange vlucht?

Wat stop je in je handbagage voor een lange vlucht? Je wilt natuurlijk nooit te veel bagage meesjouwen, maar ook geen dingen vergeten. Dit is een handige paklijst voor een lange vlucht.

Leeg waterflesje

Helaas mag je geen vol waterflesje mee van de douane, maar een lege mag wel. Die kun je dus gewoon vullen bij een waterkraan. Zeker op Schiphol de moeite waard, waar een normaal flesje water al zo’n €4 kost. Toen ik in Australië was, werd er door de douane zelfs op gewezen dat ik mijn lege flesje bij de gate kon vullen. Goede service toch? Dus neem in je handbagage voor een lange vlucht altijd je eigen waterflesje mee.

Lippenbalsem & crème

Mijn huid en lippen drogen vaak helemaal uit door de droge lucht in het vliegtuig. Ik probeer daarom altijd om lippenbalsem en wat gezichtscrème mee te nemen, zodat ik lekker kan smeren om de boel wat soepeler te houden. Dan voel ik me toch een stuk frisser als ik tien uur later het vliegtuig weer verlaat.

USB kabel

handbagage lange vlucht


Tegenwoordig neemt iedereen aardig wat elektronica mee die regelmatig opgeladen moet worden. Zo neem ik vaak een tablet, telefoon en e-reader mee, dus ik vind het ideaal dat er vaak een USB ingang zit in het entertainmentsysteem om deze tijdens de vlucht te kunnen opladen. Nooit meer zonder stroom!

Wil je zeker weten dat je altijd je spullen op kunt laden tijdens een lange vlucht? Zorg er dan ook voor dat je een goede powerbank bij je hebt. Let op: een powerbank mag je alleen meenemen in je handbagage, niet in je ruimbagage.

Handgel

Ik vind het altijd erg fijn om mijn handen even te kunnen ‘wassen’ na het avondeten. Je krijgt namelijk niet altijd (genoeg) servetten ;)

Pijnstillers

Ik krijg helaas door de droge lucht in het vliegtuig snel last van hoofdpijn. Om het toch draaglijk te houden neem ik vaak paracetamol of ibuprofen mee. Veel water drinken helpt gelukkig ook.

Zakdoekjes

Bij gebrek aan (genoeg) servetten zijn zakdoekjes altijd handig. Ik ben nogal een kluns, zeker als ik moet eten in zo’n kleine ruimte. Mijn zakdoeken liggen dan ook standaard klaar zodra het eten geserveerd wordt, zodat ik in ieder geval m’n tafel een beetje schoon kan houden. Zakdoekjes zijn trouwens ook handig als het toiletpapier op is.

Koptelefoon

Je krijgt bij de meeste intercontinentale vluchten wel een koptelefoon, maar bij mij passen die echt nooit. Daarom neem ik altijd mijn eigen koptelefoon mee, zodat ik in ieder geval een film kan kijken zonder dat mijn oordoppen er uit vallen, bovendien is de geluidskwaliteit is vaak ook een stuk beter.

Schone sokken, ondergoed en t-shirt

Vorig jaar zomer maakte ik twee nachtvluchten achter elkaar. Wat was het fijn om me tussen de vluchten door even om te kunnen kleden, je stapt dan zoveel frisser het tweede vliegtuig in. Ook zonder die tweede vlucht is het handig om wat schone kleding mee te nemen, het is namelijk nooit 100% zeker of je ruimbagage mee is gekomen met je vlucht.

Slaapmasker & oordoppen

De enige manier voor mij om enigszins weg te dommelen is als ik me volledig kan afsluiten van de wereld, vandaar een slaapmasker en oordoppen. Deze worden bij sommige maatschappijen ook wel uitgedeeld, maar ik voor de zekerheid neem ze toch ook altijd zelf mee.

Nekkussen

Ik krijg nogal snel rugpijn in het vliegtuig, dus gebruik vaak het kussen van de luchtvaartmaatschappij om achter mijn rug te stoppen. Het is dan wel fijn om zelf nog een heel fijn nekkussen mee nemen, om toch een beetje weg te kunnen dommelen. Ik had eerst zo’n opblaaskussen, maar dat vond ik niet fijn. Sinds ik een echte heb gekocht op het vliegveld van Atlanta wil ik niet meer zonder. Heerlijk!

Tandenborstel

Niks is lekkerder als je tijdens een vlucht van 10-12 uur even je tanden kunt poetsen. Je voelt je meteen weer fris & fruitig :)

Huissleutels

Je hebt je huissleutels niet zozeer nodig in het vliegtuig, maar je wilt ook echt niet zonder zitten als je na een lange nachtvlucht op Schiphol staat en je bagage niet mee is gekomen ;)

Wat stop jij altijd in je handbagage voor een lange vlucht?

Wil je meer praktische reistips?

Check dan ook deze artikelen:
Hoe overleef je een jetlag?
Checklist voor je reis naar het buitenland
Hoe overleef je een lange vliegreis?

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties