• Menu
 • Menu
Hostel tips voor 30-plussers

Hostel tips voor 30-plussers

This post is also available in: English

Als je alleen reist, is accommodatie vaak erg duur. Daar is een oplossing voor: slapen in een hostel. Maar wil je daar nog wel komen als 30-plusser? Ik slaap de laatste jaren steeds vaker in een hostel en heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen. In deze blog deel ik mijn hostel tips voor 30-plussers.

This article is also available in English

Zoek een goede locatie

Vooral in grote steden is accommodatie vaak erg duur, maar gelukkig vind je in steden ook vaak veel verschillende hostels. Kijk eerst goed in welk deel van de stad je wilt zitten. Vooral de hostels in uitgaansgebieden wil je vermijden, dit zijn vaak partyhostels, waar je met 14 man een kamer moet delen. Zoek een hostel net daarbuiten (of op een andere toffe locatie). Kijk wel goed of je er makkelijk kunt komen (met bijvoorbeeld het ov) en of er genoeg te doen is in de buurt.

Check de reviews

Hostel tips voor 30-plussers - review
Het is zo fijn dat er tegenwoordig overal reviews van te vinden zijn! Op de website Hostelworld (ideaal als je vooral op zoek bent naar hostels) staan er zelfs leeftijden bij. Zo kun je meteen zien hoe oud de gasten van het hostel ongeveer zijn. Staan er veel reviews van mensen in de categorie 18-24? Dan weet je zeker dat je ouder bent dan de rest. Is het een mooie mix van 25-30 en 31-40? Dan pas je er waarschijnlijk helemaal tussen.

Welke kamer?

Review Spin Designer Hostel
Je kunt meestal kiezen voor verschillende kamers in een hostel (met bijbehorend prijskaartje). Soms zijn er privékamers (al zijn deze meestal net zo duur als een hotelkamer) en dorms met verschillende groottes. Kies in ieder geval geen dorm die groter is dan 8 personen, dan weet je zeker dat je ‘s nachts meerdere malen gewekt wordt. Mijn favoriet zijn de dorms van 4 of 6 personen. Die zijn vaak wel iets duurder, maar dan heb je ook de grootste kans dat je wat oudere kamergenoten hebt.

Wat is inbegrepen?

Check voordat je boekt ook altijd even wat er is inbegrepen en wat je nog nodig hebt. Soms moet je namelijk handdoeken of keukengerei huren en dat kan nog best onhandig zijn als je dat niet bij je hebt. Sowieso is het handig om een slotje mee te nemen, vaak zijn er kluisjes die je zelf af dient te sluiten.

Voordelen van slapen in een hostel

Slapen in een hostel heeft meer voordelen dan je denkt.

Het scheelt bakken met geld

Het meest bekende voordeel: het scheelt bakken met geld. In Australië kon ik bijvoorbeeld geen fatsoenlijk hotel vinden voor minder dan $150, terwijl ik voor $20 een bed had in een heerlijk hostel. Kun je nagaan hoeveel je bespaard tijdens een reis van drie weken.

Er worden leuke activiteiten georganiseerd

El Nido
In de meeste hostels worden regelmatig activiteiten georganiseerd waar je aan mee kunt doen. Een pubquiz, een barbecue, margerita-friday, je kunt het zo gek niet bedenken. Tijdens deze avonden ontmoet je veel nieuwe mensen en er zit altijd wel iemand tussen met wie je het enorm goed kunt vinden.

Je kunt je eigen maaltijd koken

Als je wekenlang (of maandenlang) op reis bent, gaat het uit eten gaan of afhalen je op gegeven moment tocht een beetje tegenstaan. Het is dan zo fijn om in een hostel te verblijven waar je beschikking hebt over een keuken en je eigen maaltijd kunt koken.

Je ontmoet veel gelijkgestemde mensen

Je hebt altijd iets gemeen met de andere mensen die in je hostel slapen: je maakt een toffe reis. Het is altijd leuk om te delen waar je bent geweest en waar je nog naar toe gaat, wie weet heeft iemand nog een toffe tip voor je volgende bestemming.

Slaap jij als 30-plusser nog wel eens in een hostel?

Hostel tips voor 30-plussers

Hostel tips voor 30-plussers

Hostel tips voor 30-plussers

Share it!
 • 39
 • 3
 •  
 • 18
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  60
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties