Hostel tips voor 30-plussers

Hostel tips voor 30-plussers

Als je alleen reist, is accommodatie vaak erg duur. Daar is een oplossing voor: slapen in een hostel. Maar wil je daar nog wel komen als 30-plusser? Ik slaap de laatste jaren steeds vaker in een hostel en heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen. In deze blog deel ik mijn hostel tips voor 30-plussers.

Zoek een goede locatie

Vooral in grote steden is accommodatie vaak erg duur, maar gelukkig vind je in steden ook vaak veel verschillende hostels. Kijk eerst goed in welk deel van de stad je wilt zitten. Vooral de hostels in uitgaansgebieden wil je vermijden, dit zijn vaak partyhostels, waar je met 14 man een kamer moet delen. Zoek een hostel net daarbuiten (of op een andere toffe locatie). Kijk wel goed of je er makkelijk kunt komen (met bijvoorbeeld het ov) en of er genoeg te doen is in de buurt.

Check de reviews

Hostel tips voor 30-plussers - review

Het is zo fijn dat er tegenwoordig overal reviews van te vinden zijn! Op de website Hostelworld (ideaal als je vooral op zoek bent naar hostels) staan er zelfs leeftijden bij. Zo kun je meteen zien hoe oud de gasten van het hostel ongeveer zijn. Staan er veel reviews van mensen in de categorie 18-24? Dan weet je zeker dat je ouder bent dan de rest. Is het een mooie mix van 25-30 en 31-40? Dan pas je er waarschijnlijk helemaal tussen.

Welke kamer?

Spin Designer Hostel El Nido

Je kunt meestal kiezen voor verschillende kamers in een hostel (met bijbehorend prijskaartje). Soms zijn er privékamers (al zijn deze meestal net zo duur als een hotelkamer) en dorms met verschillende groottes. Kies in ieder geval geen dorm die groter is dan 8 personen, dan weet je zeker dat je ’s nachts meerdere malen gewekt wordt. Mijn favoriet zijn de dorms van 4 of 6 personen. Die zijn vaak wel iets duurder, maar dan heb je ook de grootste kans dat je wat oudere kamergenoten hebt.

Wat is inbegrepen?

Check voordat je boekt ook altijd even wat er is inbegrepen en wat je nog nodig hebt. Soms moet je namelijk handdoeken of keukengerei huren en dat kan nog best onhandig zijn als je dat niet bij je hebt. Sowieso is het handig om een slotje mee te nemen, vaak zijn er kluisjes die je zelf af dient te sluiten.

Voordelen van slapen in een hostel

Slapen in een hostel heeft meer voordelen dan je denkt.

Het scheelt bakken met geld

Het meest bekende voordeel: het scheelt bakken met geld. In Australië kon ik bijvoorbeeld geen fatsoenlijk hotel vinden voor minder dan $150, terwijl ik voor $20 een bed had in een heerlijk hostel. Kun je nagaan hoeveel je bespaard tijdens een reis van drie weken.

Er worden leuke activiteiten georganiseerd

Cocktails Spin Designer Hostel
In de meeste hostels worden regelmatig activiteiten georganiseerd waar je aan mee kunt doen. Een pubquiz, een barbecue, margerita-friday, je kunt het zo gek niet bedenken. Tijdens deze avonden ontmoet je veel nieuwe mensen en er zit altijd wel iemand tussen met wie je het enorm goed kunt vinden.

Je kunt je eigen maaltijd koken

Als je wekenlang (of maandenlang) op reis bent, gaat het uit eten gaan of afhalen je op gegeven moment tocht een beetje tegenstaan. Het is dan zo fijn om in een hostel te verblijven waar je beschikking hebt over een keuken en je eigen maaltijd kunt koken.

Je ontmoet veel gelijkgestemde mensen

Je hebt altijd iets gemeen met de andere mensen die in je hostel slapen: je maakt een toffe reis. Het is altijd leuk om te delen waar je bent geweest en waar je nog naar toe gaat, wie weet heeft iemand nog een toffe tip voor je volgende bestemming.

Mijn favoriete hostels voor 30-plussers

De afgelopen jaren verbleef ik vaak in hostels. Dit waren mijn favoriete plekken:

Spin Designer Hostel, El Nido (de Filipijnen)

Luxe hostel met warme douches (een zeldzaamheid in El Nido), grote bedden en een fijne gemeenschappelijke ruimte.

Reserveer hier een bed in Spin Designer Hostel.

Travellers Oasis, Cairns (Australië)

Goede hulp bij tours, gezellige gemeenschappelijke ruimte (met zwembad) en leuke activiteiten.

Reserveer hier een bed in Travellers Oasis.

Spoke’n Hostel, Mitchell (Oregon, Amerika)

Spokn Hostel Mitchell Oregon

Hostel in een kerk op donatiebasis. Supervriendelijke eigenaren en geweldig ingericht.

Lees hier meer informatie over Spoke’n Hostel.

The Upcycled Hostel, Ica (Peru)

Kleurrijk, mooi ingericht, fijne tuin met zwembad en op loopafstand van de oasis in Huacachina.

Reserveer hier een bed in The Upcycled Hostel.
Lees hier mijn review over het Upcycled Hostel.

Slaap jij als 30-plusser nog wel eens in een hostel?

Vond je dit een leuk artikel?

Dan vind je deze artikelen misschien ook leuk:
Solo road trip: 10 tips om er een geweldige reis van te maken in je eentje
Perfecte bestemmingen voor soloreizigers
10 handige tips voor soloreizigers

Laatste update: december 2019.

Co

Hoi! Ik ben Co en ik heb een gezonde reisverslaving. Ik ben minstens 6 maanden per jaar in het buitenland. Ik loop langeafstandswandelingen, ontdek de mooiste Europese steden per trein of ik maak een toffe roadtrip in Amerika.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties