Auto huren in Amerika

Hoe & wat: auto huren in Amerika

Wil je een auto huren in Amerika? Wat voor auto heb je nodig? En weet je hoe het zit met verzekeringen? Dit artikel geeft antwoord op al je vragen!

Welke auto kies je?

Auto huren in Amerika - huurauto Florida
Het leukste is altijd het uitzoeken van een auto. Heb je er altijd van gedroomd om met een cabrio over route 66 te cruisen? Reserveer dan een Mustang. Blijf je op een plek en wil je alleen maar korte ritjes maken? Dan is een auto uit de economy of standaard categorie prima. Ga je een flinke road trip maken? Dan is een SUV aan te raden. Kijk in ieder geval bij elke auto die je uitkiest of de kofferbak groot genoeg is voor je bagage, anders is deze namelijk niet verzekerd (en soms krijg je de auto dan zelfs niet mee). De kofferbakruimte is in Amerikaanse auto’s vaak een stuk kleiner dan in Europese auto’s.

Welke verzekeringen heb je nodig?

Bij het reserveren van een auto vliegen de verzekeringen en de extra opties je om de oren. Welke moet je nu wel hebben en welke zijn overbodig? Deze verzekeringen zijn verstandig om af te sluiten (en zitten er vrijwel altijd bij als je via een Nederlandse aanbieder boekt):

 • CDW (Collision Damage Waiver) is een verzekering die je altijd moet afsluiten bij een huurauto in Amerika. Deze verzekering vergoedt verlies of schade van de auto.
 • LIS (Liability Insurance Supplement)
 • Ben je jonger dan 25 jaar? Dan moet je nog een speciale Underage Fee betalen.

Bij het afhalen van de auto zal er waarschijnlijk ook gevraagd worden of je een PI (Personal Accident Insurance) wilt hebben, maar die heb je niet nodig als je al een reisverzekering hebt. Ook zal men Road Assistence (soort wegenwacht) aanraden, maar dit hoef je eigenlijk alleen te nemen als je verwacht je autosleutels kwijt te raken. Het kan soms vrij agressief gevraagd worden, maar je hebt deze extra’s echt niet nodig. De medewerkers werken vaak op commissiebasis en hoe meer ze verkopen, hoe meer geld ze verdienen.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Naast de verzekeringen zijn er best wat zaken om rekening mee te houden, voordat je een auto kunt huren in Amerika:

 • Let er op dat je een creditcard gebruikt bij het huren van de auto en dat deze op naam staat van de chauffeur, anders heb je een grote kans dat je de auto niet mee krijgt.
 • Wil je de auto met meerdere personen gaan besturen? Dat kost vaak geld en het is het meest verstandig om die bij je boeking mee te boeken. Als je dit ter plekke doet, kost het altijd meer. Een extra bestuurder moet in principe altijd aanwezig zijn als je de auto ophaalt, dan kan deze meteen bijgeschreven worden op het contract. In sommige staten mag je partner gratis toegevoegd worden als extra bestuurder (o.a. in Californië).
 • Een internationaal rijbewijs is niet nodig in Amerika. Dit wordt door sommige websites geadviseerd, maar je Nederlandse of Belgische rijbewijs voldoet prima.
 • Navigatie is meestal niet inbegrepen (soms heb je geluk), dit kun je ook vooraf huren. Maar als reis langer dan twee weken is, dan is het goedkoper om het daar ter plekke te kopen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook je smartphone gebruiken om te navigeren.
 • One Way Fee – Als je de auto op een andere plek inlevert dan dat je hem ophaalt, dan moet je vaak een One Way Fee betalen. Dit kan erg duur worden (bijvoorbeeld als je van Miami naar Los Angeles wilt rijden). Binnen Florida, of tussen Californië en Arizona en tussen Californië en Nevada hoef je geen One Way Fee te betalen.

Waar reserveer je de auto?

Auto huren in Amerika - easyterra

Mijn belangrijkste tip: reserveer altijd via een Nederlandse website, dan weet je namelijk zeker dat de juiste verzekeringen erbij zitten. Je kunt bij de officiële sites boeken van de verhuurders, maar vaak is het goedkoper om via een broker te boeken.

Ik heb voor mijn laatste reis gebruik gemaakt van Easyterra.nl. Hier vond ik de goedkoopste prijzen en de website is zeer gebruiksvriendelijk. De bevestiging verschijnt vrijwel direct in je mailbox en je kunt op deze e-mail reageren als je nog vragen hebt. Ik heb dat even getest en had binnen 12 uur antwoord op mijn vraag. Bovendien kun je annuleren tot 48 uur voordat je de auto huurt, dus als je een betere prijs ziet, dan kun je zo omboeken. Naast Easyterra maak ik ook veel gebruik van AutoEurope en Alamo (rechtstreeks bij de verhuurder) voor het huren van een Auto in Amerika.

Autorijden in Amerika: tips & verkeersregels

Auto huren in Amerika - onderweg

Autorijden in Amerika is over het algemeen een stuk makkelijker dan in Europa. De wegen zijn lekker breed, alles staat goed aangegeven en iedereen rijdt vrij rustig. Toch zijn er een paar dingen anders, waar je even rekening mee moet houden.

 • Je huurt vrijwel altijd een automaat. Denk erom dat je je linkervoet dan ook niet gebruikt tijdens het rijden, voor je het weet stap je per ongeluk op de rem. Niet fijn voor jezelf, maar ook niet voor je bijrijder die opeens met z’n neus tegen het raam geplakt zit.
 • Stoplichten hangen aan de overkant. Je moet er even aan wennen, maar het is echt veel fijner dan dat ze voor je neus staan.
 • Je mag rechtsaf slaan als het stoplicht op rood staat, tenzij anders aangegeven (wel goeg blijven uitkijken).
 • Keep your lane: de wegen zijn op sommige plekken zo breed dat ze in Amerika niet zoveel mogelijk links rijden (zoals hier), maar zoveel mogelijk op hun ‘eigen’ baan blijven. Je kunt dus zowel links als rechts ingehaald worden.
 • In- en uitvoegstroken zijn erg kort, stel je daar op in.

Praktische tips voor reizen in Amerika

Ben je op zoek naar meer praktische tips voor je reis naar Amerika? Lees dan ook deze artikelen:
De grens oversteken van Canada naar Amerika (of andersom)
Hoe & wat: je eerste keer naar Amerika
Hoe vraag je een ESTA aan?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Easyterra. Ik ga alleen samenwerkingen aan die bij mij en mijn blog passen en geef altijd mijn eerlijke mening.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties