Turtlehead Peak - wandelen in Red Rock Canyon met uitzicht op Las Vegas

Turtlehead Peak: Wandelen in Red Rock Canyon met uitzicht op Las Vegas

Vlakbij Las Vegas ligt Red Rock Canyon, een prachtig natuurgebied voor een wandeling. Ik klom naar de top van de Turtlehead Peak en had vanaf daar een geweldig uitzicht op Las Vegas.

Waar ligt Red Rock Canyon?

Red Rock Canyon

Red Rock Canyon is een natuurgebied vol rode rotsen ten westen van Las Vegas. Vanaf de Strip is het ongeveer een half uurtje rijden naar het park. Toegang is $15 per auto, maar een America the Beautiful pas is hier ook geldig (jaarkaart, kost $80). Kijk op de website van Red Rock Canyon voor de meest recente informatie over de prijzen en toegankelijkheid.

Door het park loopt een rondweg (eenrichtingsverkeer) en je kunt onderweg stoppen bij verschillende uitzichtpunten. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel wandelingen te maken in het park. Een van de mooiere wandelingen in Red Rock Canyon is de wandeling naar Turtlehead Peak, waarvan ik in dit artikel een beschrijving geef.

Wandelverslag Turtlehead Peak Trail

Start van de trail bij Sandstone Quarry

De trail naar de Turtlehead Peak start bij de parkeerplaats Sandstone Quarry. Hier start ook de trail naar Calico Tanks en het eerste stuk van beide trails gaat over het zelfde pad.

Het begint met een vlak pad

Vlakke stuk van de trail naar Turtlehead Peak

Het begint makkelijk met een vlak pad. Je kijkt meteen je ogen uit, grote rotsen en mooie woestijnplanten. In de lente heb je zelfs kans op mooie bloeiende cactussen.

Wandelen in de woestijn - Red Rock Canyon

Langzaam naar boven

Klimmen op de trail in Red Rock Canyon

Op gegeven moment komt de splitsing en volg je het bordje naar de Turtlehead Peak. Dat is ook het moment dat de klim start. In het begin gaat dat redelijk geleidelijk, maar opgegeven moment is het behoorlijk steil. Let goed op, je kunt het pad hier snel kwijtraken. Gelukkig zijn er meerdere paden om te volgen, zolang je maar naar boven blijft klimmen.

Bijzondere rode rotsen in Red Rock Canyon
Wandelen naar de top van de Turtlehead Peak

De uitzichten worden steeds mooier

Uitzicht op Red Rock Canyon

Vergeet ook niet om af en toe om je heen te kijken, want de uitzichten worden steeds mooier!

Op de top van Turtlehead Peak

Logboek op de top van Turtlehead Peak

Op de top aangekomen heb je een geweldig uitzicht van 360 graden. Je kunt heel Red Rock Canyon zien en zelfs de top van Mount Charleston (3632 meter hoog). Aan de andere kant kun je heel Las Vegas zien liggen, geweldig om te zien. Als het helder weer is, zie je heel duidelijk de enorme hotels op de Las Vegas Strip.

Op de top ligt ook een trail register (in een buis) welke je kunt tekenen om te laten weten dat je de top hebt bereikt.

Uitzicht op Las Vegas vanaf de Turtlehead Peak

Je bent nu aan het eind van de wandeling. Om terug te komen, wandel je via hetzelfde pad weer terug naar de parkeerplaats.

Praktische informatie over deze wandeling

Lengte: 8 kilometer (heen en terug)
Tijd: 2,5 – 3,5 uur
Stijging: 600 meter

De wandeling naar Turtlehead Peak wordt gezien als moeilijk, maar ik vond hem zelf goed te doen. Alleen het laatste stuk is het lastig om het juiste pad te vinden, dus een beetje richtingsgevoel is wel handig om te hebben.

Wandelen in de woestijn – een paar handige tips

Voor je gaat wandelen in de woestijn is het goed om je voor te bereiden:

  • Neem voldoende drinken mee. Naast water zou ik ook iets zoals Gatorade aanraden, dan krijg je meer vitaminen en mineralen binnen.
  • Hou de temperatuur in de gaten. Als het een hete dag wordt, start dan zo vroeg mogelijk met wandelen
  • Zorg voor een hoed of een buff om je hoofd te bedekken, de zon is fel! Smeer daarnaast ook een hoge factor zonnebrand op.
  • Let op of er geen enge beesten zijn (ratelslangen of schorpioenen) en ga nooit zomaar ergens zitten zonder eerst te kijken of de kust veilig is. Vind je het spannend? Wandel met wandelstokken, dan horen ze je wel aankomen.

Wil je meer lezen over Las Vegas?

Dit zijn een paar leuke reisgidsen vol tips om je vakantie nog leuker te maken:

ANWB Extra – Los Angeles, San Francisco, Las Vegas

Merian live! – Las Vegas

Daarnaast staat deze website vol met tips over een reis naar Amerika. Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.