• Menu
 • Menu
Hoe en wat - Reistips Zion National Park

Hoe & wat: reistips Zion National Park (Utah, VS)

Hou je van wandelen en ga je een road trip maken in het zuidwesten van Amerika? Dan kun je niet om Zion National Park heen. Prachtige wandelpaden en adembenemende uitzichten, je geniet hier met volle teugen van de natuur in het zuidwesten van Amerika.

Hoe kom je er?

Hoe en wat - Reistips Zion National Park - ingang

Zion National Park ligt in het zuidwesten van de staat Utah en is een kleine drie uur rijden vanaf Las Vegas. Kom je vanuit het oosten? Dan is het park ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Bryce Canyon National Park. Toegang is $35 per auto voor 7 dagen. Bezoek je meerdere nationale parken? Dan is het verstandig om een jaarpas aan te schaffen, deze kost $80.

Let op: door hevige regenval zijn er diverse delen van het park gesloten (sinds 2 maart 2019). Check de officiële website voor de laatste informatie.

Verblijf

Zion is niet een park waar je alleen doorheen rijdt (dat mag niet eens) en de highlights bekijkt, wandelen is een must. Het is dan ook zeker aan te raden om er een paar nachten te blijven.

Springdale

Springdale is een leuk klein dorpje bij de zuid ingang van Zion. Het dorpje staat vol met leuke hotels, dus je vindt altijd wel een mooie plek om te verbljven. De prijzen kunnen flink oplopen, hoe vroeger je boekt, hoe beter de prijs. Ik verbleef op twee verschillende plekken in Springdale: Bumbleberry Inn en Flanigan’s Inn. Beide prima accomodaties, ruim opgezet en met zwembad om heerlijk in te dobberen na een lange dag wandelen. Qua locatie wint Flanigan’s Inn het, vanaf daar is het slechts tien minuten lopen naar de ingang van het park.

Lees ook: Review Flanigan’s Inn.Booking.com

Kamperen

Accomodatie in Springdale kan best prijzig zijn, maar gelukkig kun je ook prima kamperen in Zion National Park. Ik heb vorig jaar een rondje gelopen over de South Campground en dat zag er erg goed uit. Prachtige locatie, veel groen, rode rotsen en overal hertjes. Ook de nabij gelegen Watchman Campground zag er goed uit. Deze campgrounds zijn vrijwel altijd vol in de periode van half maart tot eind november, dus je kunt het beste zo vroeg mogelijk een plekje reserveren.

Vervoer

Hoe en wat - Reistips Zion National Park - bushalte

Zion is het grootste deel van het jaar alleen maar bereikbaar per shuttlebus. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen bij het visitor center en als die vol zijn, kun je het beste ergens in Springdale parkeren. Er rijdt een (gratis) shuttlebus in Springdale tot de ingang van het park. En in het park kun je overstappen op een andere shuttlebus om het park te verkennen. Vooral in de zomermaanden en de weekenden kunnen de rijen voor deze bussen erg lang worden, zorg er dus voor dat je zo vroeg mogelijk het park in gaat, of pas aan het eind van de middag. Meer informatie over de shuttlebussen kun je hier lezen.
Wandelingen

Zoals ik eerder al schreef, is Zion National Park een walhalla voor wandelliefhebbers. Hieronder noem ik een paar van de meest populaire wandelingen.

Angels Landing

Angels Landing

Voor veel mensen is de wandeling naar Angels Landing de reden om naar Zion National Park te komen. Het is een van de engste wandelingen in Amerika omdat het laatste stuk over een smal pad gaat met aan weerszijden een flinke afgrond. Er staan enkel wat paaltjes met kettingen waar je je aan vast kunt houden. Het uitzicht is echter fantastisch en als je boven op de rots staat voel je je onoverwinnelijk (al moet je dan nog naar beneden en dat is eigenlijk nog enger). Ik schreef een uitgebreide blog over de wandeling naar Angels Landing.

The Narrows

De smalste plek in Zion Canyon is The Narrows en ook dit is een erg populaire plek voor een wandeling (vooral in de bloedhete zomermaanden). Je loopt tijdens deze wandeling steeds verder de canyon in (zo ver als je wilt) en je loopt op gegeven moment ook door het water van de Virgin River. Zelf heb ik deze wandeling (helaas) nog niet kunnen maken, maar tijdens een volgende bezoek aan Zion staat hij boven aan mijn lijstje! Op deze pagina kun je meer informatie lezen over The Narrows.

Observation Point

Angels Landing of Observation Point Wat is de mooiste wandeling in Zion National Park - uitzicht Observation Point

Als de wandeling naar Angels Landing je te eng lijkt, maar je wilt toch een mooi uitzicht hebben over Zion canyon, dan is de wandeling naar Observation Point echt een aanrader. Het is een flinke klim, maar onderweg heb je prachtige uitzichten en kom je langs een mooie slot canyon (Echo Canyon). Het uitzicht aan het eind van de wandeling is fenomenaal, je kijkt zelfs op Angels Landing. Ook over de wandeling naar Observation Point schreef ik een uitgebreid artikel.

Meer lezen over Zion National Park?

– Check voor de meest actuele informatie de officiële website van Zion National Park.
– Lees het artikel dat Linda van Travellers of the World schreef over Zion.
– En neem ook een kijkje in de andere prachtige nationale parken in Utah.

Of bestel dan een van deze reisgidsen:

Hoe en wat - Reistips Zion National Park

Hoe en wat - Reistips Zion National Park

Hoe en wat - Reistips Zion National Park

Share it!
 •  
 • 2
 •  
 • 68
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  70
  Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties