Wandelen in Amerika - overzicht met de mooiste dagwandelingen

Wandelen in Amerika: 16 mooie hikes

Er is niets mooier dan wandelen in Amerika. Het is een van de beste manieren om het diverse landschap te leren kennen. Een overzicht met de mooiste hikes.

Over dit overzicht

In dit overzicht staan de mooiste dagwandelingen die ik in Amerika maakte en graag met jou wil delen. Er zullen ongetwijfeld wandelingen tussen staan die je wel kent, maar vast ook een paar die je niet kent. Omdat er natuurlijk ontzettend veel plekken zijn om te gaan wandelen in Amerika, heb ik ze voor het gemak gerangschikt per staat.

California

Hidden Valley Trail (Joshua Tree National Park)

Hidden Valley Trail - Joshua Tree National Park

Heb je weinig tijd in Joshua Tree National Park en kun je maar een wandeling maken? Dan is de Hidden Valley Trail echt een aanrader. Het is een korte wandeling en je zit naast veel Joshua Trees ook veel bijzondere rotsformaties. Een perfecte wandeling om het park te leren kennen.

 • Lengte wandeling: 1 mijl (1,6 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Mastodon Peak Loop Trail (Joshua Tree National Park)

Bloemen langs de trail naar Mastodon Peak - Joshua Tree National Park
In maart/april staan er veel bloemen in bloei in de woestijn. Een prachtig gezicht.

Heb je iets meer tijd in Joshua Tree National Park en hou je wel van een uitdaging? Dan is het heel gaaf om de Mastodon Peak Loop Trail te doen. Dit is een pittige wandeling met een flinke stijging en je moet een flink stuk door het zand wandelen. Om op de top van Mastodon Peak te komen moet je zelf over de rotsen omhoog klimmen (pas op voor ratelslangen!) en vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht op Joshua Tree National Park en kun je zelfs de San Jacinto Mountains zien liggen.

 • Lengte wandeling: 2.6 mijl (4,2 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: moeilijk (vooral het laatste stuk naar de top)

Hawaii

Diamond Head (Oahu)

Uitzicht vanaf Diamond Head - Oahu Hawaii

Diamond Head is een iconische krater van een vulkaan op het eiland Oahu en ligt vlakbij Honolulu. Vanaf Waikiki Beach heb je een mooi uitzicht op Diamond Head, maar vanaf Diamond Head heb je een nog mooier uitzicht op Waikiki en Honolulu.

Op Diamond Head vind je ook nog restanten van bunkers (de krater werd lange tijd gebruikt als uitzichtpunt ter verdediging van de kust) waar je doorheen loopt.

 • Lengte wandeling: 1.6 mijl (2,6 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (je moet een stukje klimmen en het is altijd warm op Hawaii)

Manoa Falls (Oahu)

Verblijf je in Honolulu of Waikiki en wil je een mooi stukje van de jungle zien? Maak dan de wandeling naar de Manoa Falls! Het startpunt van deze hike is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het is een relatief korte wandeling en je dwaalt dwars door de jungle naar een 150 meter hoge waterval. Lekker avontuurlijk!

 • Lengte wandeling: 1.6 mijl (2,6 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (je hoeft niet te klimmen, maar het pad is erg modderig en glibberig)
 • Tip: stop je spullen in een drybag om ze droog te houden. De kans op regen is groot!

Nevada

Fire Wave Trail (Valley of Fire State Park)

Fire Wave - Valley of Fire State Park

Een van de mooiste plekken in Nevada is Valley of Fire State Park, op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Las Vegas. Een van de populairste plekken in het park is de Fire Wave, knalrode rotsen met een golvend motief. Je kunt hier komen door de korte Fire Wave Trail te lopen en dat is zeker de moeite waard. Vergeet niet om een camera en een fles water mee te nemen (het kan hier erg warm worden).

 • Lengte wandeling: 1.5 mijl (2,4 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Turtlehead Peak (Red Rock Canyon National Conservation Area)

Turtlehead Peak - Red Rock Canyon State Park

Aan de andere kant van Las Vegas ligt het prachtige Red Rock Canyon National Conservation Area, een ander park vol bijzondere en gekleurde rotsen. Een van de mooiste trails hier is die naar de top van de Turtlehead Peak, een van de hoogste punten in het park. Vanaf hier heb je een waanzinnig mooi uitzicht op Las Vegas en kun je veen van de bijzondere themahotels op de Strip zien liggen.

 • Lengte wandeling: 4.6 mijl (7,4 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: moeilijk (tijdens het laatste stuk is het flink klimmen)

New York State

Gorge Trail (Watkins Glen State Park)

Gorge Trail - Watkins Glen State Park

Watkins Glen State Park lijkt wel iets uit een sprookje. Het is een klein park, maar erg bijzonder vanwege de kloof met de vele watervallen. Als je de Gorge Trail loopt, kun je ze allemaal zien. Een prachtige wandeling en deze plek is echt een must see tijdens een roadtrip in New York State.

 • Lengte wandeling: 2.6 mijl (4,2 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (er zitten een paar trappen in en het pad kan glad zijn door het vele water)

Oregon

Blue Basin Overlook Trail (John Day Fossil Beds National Monument)

Blue Basin Overlook Trail - John Day Fossil Beds National Monument

Een van de grootste verrassingen tijdens mijn roadtrip in de Pacific Northwest was John Day Fossil Beds National Monument. Een prachtig landschap en er was bijna geen andere toerist te bekennen. Ik maakte hier een paar wandelingen, waarvan de Blue Basin Overlook Trail mijn favoriet was. De bijzondere groen/blauwe kleur van de rotsen is echt spectaculair om te zien.

 • Lengte wandeling: 4 mijl (6,4 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (er zit een flinke klim in, maar het pad is goed te volgen)

Utah

In de Amerikaanse staat Utah vind je maar liefst vijf nationale parken en elk park heeft een compleet ander landschap.

Angels Landing Trail (Zion National Park)

Angels Landing Trail - Zion National Park

De Angels Landing Trail is een van de meest beroemde dagwandelingen in Amerika. Hij staat zelfs bekend als een van de engste wandelingen ter wereld, omdat het laatste stuk over een smalle rots gaat en aan beide kanten heb je een afgrond van een paar honderd meter. Er lopen zelfs kettingen over de kam van de rots, waar je je aan vast kunt houden. Als je dit stuk hebt overleefd, dan heb je een geweldig mooi uitzicht op Zion Canyon.

 • Lengte wandeling: 4.8 mijl (7,7 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: moeilijk (het is een pittige klim en je moet geen hoogtevrees hebben)

Devils Garden (Arches National Park)

Devils Garden Trail - Arches National Park

Devils Garden in Arches National Park is een soort speeltuin voor wandelaars. Het eerste stuk (tot de Landscape Arch) is erg makkelijk (en daardoor ook druk), maar daarna mag je lekker over de rotsen klimmen en klauteren om andere natuurstenen bogen te bekijken. Zelf vond ik het stuk naar de Double O Arch erg tof om te doen.

 • Lengte wandeling: afhankelijk van hoe ver je gaat, de hele wandeling is 7.9 mijl (12,6 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: het eerste stuk tot de Landscape Arch is makkelijk, daarna wordt het moeilijk (veel klimmen over de rotsen)

Fremont River Trail (Capitol Reef National Park)

Fremont River Trail - Capitol Reef National Park

Een van de minder bezochte nationale parken in Utah is Capitol Reef National Park. En dat terwijl het zo’n mooie plek is! Naast mooie rode rotsen, is de valley vol fruitbomen ook een plaatje om te zien. Een mooie korte wandeling om het park te ontdekken is de Fremont River Trail. Je loopt eerst een stuk langs de rivier om vervolgens flink een heuvel te beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de vallei en de bijzondere rotsen in het park.

 • Lengte wandeling: 2 mijl (3,2 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (vanwege de korte, maar steile klim)

Observation Point Trail (Zion National Park)

Observation Point Trail - Zion National Park

De tweede hike in Zion National Park in deze lijst is die naar Observation Point. Dit is een pittige hike met een fantastisch uitzicht (je kijkt naar de top van Angels Landing). Tijdens de hike wandel je o.a. langs Echo Canyon, een slot canyon met prachtige vormen die wel een klein beetje weg heeft van Antelope Canyon.

 • Lengte wandeling: 8 mijl (12,9 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: moeilijk (wel makkelijker dan Angels Landing)

Queens Garden & Navajo Trail (Bryce Canyon National Park)

Queens Garden en Navajo Loop Trail - Bryce Canyon National Park

Een van de meest spectaculaire plekken in Utah is Bryce Canyon National Park. Het is geweldig om hier alle uitzichtpunten te bezoeken, maar het is nog leuker om een wandeling in de canyon te maken. Een van de mooiste (en tevens populairste) trails is de Queens Garden en Navajo Loop Trail. Je loopt hier echt een stuk tussen de knalrode hoodoos, heel gaaf!

 • Lengte wandeling: 2.9 mijl (4,7 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (het pad is goed te volgen, maar aan het einde moet je via een steil pad de canyon weer uitklimmen)

Upheaval Dome (Canyonlands National Park)

Upheaval Dome Trail - Canyonlands National Park

Ook in Canyonlands National Park kun je prachtige wandelingen maken. De meest bekende trail is hier die naar de Mesa Arch (0.5 mijl – 0,8 kilometer), maar als je echt iets ander wilt zien, dan is de Upheaval Dome Trail ook echt een aanrader. Upheaval Dome is een enorme krater en ze weten tot op de dag van vandaag nog steeds niet hoe deze precies is ontstaan.

 • Lengte wandeling: 1.7 mijl (2,7 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (er zit een klim in)

Wyoming

Jenny Lake & Cascade Canyon (Grand Teton National Park)

Cascade Canyon - Grand Teton National Trail

Naast het wereldberoemde Yellowstone ligt nog een ander nationaal park: Grand Teton National Park. Het meest opvallende in dit park is het Grand Tetongebergte, steile donkergrijze rotsen in een verder bijna vlak landschap. Een plaatje om te zien! Er zijn veel mooie trails te vinden in het park en de mooiste trails zijn die om Jenny Lake (een mooi bergmeer) en Cascade Canyon (je wandelt tussen de Tetons door). Deze wandelingen kun je combineren tot een lange wandeling. De kans is groot dat je wildlife ziet, zo zag ik tijdens mijn wandeling meerdere herten, een eland, bevers en zelfs een zwarte beer.

 • Lengte wandeling: 16.8 mijl (27 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (een paar kleine klimmetjes)

Ribbon Lake Loop (Yellowstone National Park)

Ribbon Lake Loop Trail - Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is een van de mooiste plekken in Amerika. Het landschap vol geisers en kleurrijke hot springs is fenomenaal, bovendien zie je hier ontzettend veel wildlife. Een van de mooiste plekken om te wandelen is de Grand Canyon of the Yellowstone en dat is precies waar je de Ribbon Lake Loop kunt doen. Het landschap verandert snel tijdens deze korte trail, het ene moment loop je in de heuvels, dan in het bos, dan langs een meer, dan zie je kokende modder en tot slot zie je de spectaculaire Lower Falls.

 • Lengte wandeling: 5.8 mijl (9,3 kilometer)
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Dit was ‘m dan, het overzicht met mijn favoriete wandelingen in Amerika. Waar ga jij graag wandelen in Amerika?

Meer wandelen in Amerika?

Dit zijn een paar fijne boeken met de allermooiste trails:

Wanderlust – USA

National Trails of America

Lijkt het je wel wat om (een stuk van) een langeafstandswandeling te maken in Amerika? Lees dan dit artikel over de Pacific Crest Trail.

Meer inspiratie voor je reis naar Amerika

Heb je enorm veel zin in een reis naar Amerika en ben je op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook deze artikelen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties